RUN BABY RUN: Marathons, training, running with my eyes closed & book update!

 photo Desktop1996_1.jpg
ZOVEEL HARDLOOP-GERELATEERDE DINGEN WAAR IK HET OVER HEBBEN. Dit wordt een post met alles dat ik even kwijt moet. Van marathon-updates tot hardlopen met mijn ogen dicht!

Marathon in het voorjaar
Op 2 januari vertelde ik op Instagram dat ik begonnen ben met mijn marathontraining. Welke marathon? Dat was (en is) nog even de vraag, maar dat ik een marathon loop in april/mei, dat is zeker. Op de shortlist staan op dit moment:
– Londen op 24 april (heb ik alleen geen startbewijs voor, dus is een klein beetje lastig… ik hoop nog steeds op een wonder)
– Salzburg op 1 mei (is alleen twee dezelfde rondjes door de stad, weet niet of ik dat leuk vindt.. daarnaast zijn er maar zo’n 400 deelnemers, wat voor mij ook niet heel erg bevorderlijk werkt, maar wel: Oostenrijk en een best wel vlak parcours.
– Rotterdam op 10 april (heb alleen na marathon Rotterdam in 2014 gezegd dat ik deze nooit meer ga lopen en deze zou ik alleen lopen om het lopen van een PR en als dat dan niet lukt ben ik waarschijnlijk best teleurgesteld).

Marathontraining
Hoewel ik dus nog niet weet welke marathon ik over een paar maanden loop, gaat het trainen heel erg goed. Ik hou er van om een doel te hebben en daarnaar toe te werken. Ik heb deze maand al meer kilometers gelopen dan in heel december. Niet heel moeilijk, want in december liep ik slechts 64 kilometer. Niet iedere training gaat even makkelijk, maar ik heb wel weer echt plezier in lopen en het hebben van dat doel voelt zo goed. Wat dat doel is, hangt dus een beetje van de marathon af. Als het Londen of Salzburg wordt ben ik blij met een mooie tijd rond de 3.30/3.45. Als het toch Rotterdam wordt, dan ben ik waarschijnlijk niet tevreden zonder PR (sneller dan 3.26.43).

Lopen met mijn ogen dicht
Zondag kwam Marloes naar Monster om daar samen met mij hard te lopen. Ik ben opgegroeid in Monster, dus dat was bekend terrein. Ik was van plan om door de duinen te gaan, maar Marloes wilde graag over het strand. En ja als iemand uit Breda helemaal hierheen komt rijden zeg je natuurlijk geen nee. De eerste 4,5 kilometer liepen we heerlijk met de wind in de rug, de terugweg was super zwaar want we hadden windkracht zeven vol in ons gezicht, we gingen achteruit! Nee, we gingen niet achteruit maar we liepen de kilometers gemiddeld met acht kilometer per uur. Normaal loop ik tussen de 11 en 13 kilometer per uur tijdens een training, dus ja… best langzaam (voor mijn doen) dus. Maar hoe fijn was het om met mijn ogen dicht te kunnen lopen. We waren de enige op dit stukje strand, dus dit kon ook gewoon. Als je ooit de mogelijkheid hebt om een stukje met je ogen dicht te lopen, doe, het is echt heel bijzonder.

Boek
AHHH ZO SPANNEND! Nog een kleine vier weken, dan kunnen jullie allemaal mijn boek lezen. Ter promotie ga ik langs een aantal filialen van Run2Day om wat te vertellen over mijn boek en om samen met jullie te kunnen lopen. Meer informatie hierover volgt snel. HEEL SNEL. Hoop ik!

Hoe zijn jullie de eerste twee weken van 2016 doorgekomen, hardloop-wise?

Liefs,
Annemerel

Delen:

25 Reacties

 1. Mieke
  januari 13, 2016 / 17:04

  Op 17 april is de marathon van Antwerpen: misschien is dat een leuke?

 2. januari 13, 2016 / 17:10

  Leuk!!! Kan echt niet wachten tot je boek!! Ben benieuwd of je Run2day Utrecht aan doet en het belangrijkste wanneer!!

 3. Tessa
  januari 13, 2016 / 17:15

  Wat fijn om te lezen dat je marathontraining zo goed gaat! Ik ben benieuwd welke het gaat worden.. Zelf ga ik op 11 juni de halve marathon van Zwklle lopen. Moet me nog wel inschrijven, maar als dit eenmaal is gebeurd dan heb ik geen keuze en moet ik wel gaan.
  Kijk ook zo uit naar je boek! 9 februari lig ik gewoon bij de brievenbus te wachten haha ;-) kom je ook naar Zwolle toevallig? Dan kom ik zeker langs!

  • Tessa
   januari 13, 2016 / 17:15

   De halve marathon van Zwolle*

 4. Heleen
  januari 13, 2016 / 17:20

  Ik heb de (halve) marathon van Salzburg gelopen! Mooie route, en erg fijn dat het lekker vlak is. Aanrader!

 5. Mandy
  januari 13, 2016 / 18:43

  Hahaha als je maar even je ogen open doet bij de zandmotor met al dat drijfzand daar

 6. januari 13, 2016 / 18:50

  Ik ben benieuwd welke het gaat worden. En ik ben ook heeeel benieuwd naar je boek natuurlijk. Spannend!

 7. Miny
  januari 13, 2016 / 19:07

  Hoi! Ik ben in mijn 2de trainingsweek voor de marathon van Rotterdam. Ik wil mijn PR van 3.37 verbeteren dit jaar. Het liefst naar een tijd onder de 3.30. Ik ben heel benieuwd naar je boek! Wanneer ga je bekend maken welke Run2Day winkels je gaat bezoeken?

 8. januari 13, 2016 / 19:22

  Is Salzburg niet juist leuk om eens in de ’top …’ te komen met je tijd? Lijkt me dat dat makkelijker gaat met 400 mensen, behalve als 50 daarvan al supergoed zijn natuurlijk. In de zin ‘is alleen twee dezelfde rondjes door de stad, weet niet of ik dat leuk vindt’ moet het trouwens wel ‘vind’ zijn haha. En die strandfoto’s zagen er al heel tof uit, zo leeeg! Het lijkt me vrij koud en winderig maar zolang je niet alleen bent blijft het waarschijnlijk wel leuk.

 9. Kay
  januari 13, 2016 / 19:24

  Leuk!! Zo een spontaan stukje! In heb gisteren eindelijk weer eens een interval training gedaan (na zeker 4 maanden) dus het begint in ieder geval goed voor mij

 10. januari 13, 2016 / 19:35

  Aaaah zo leuk van je boek, ik ga er alles aan doen om erbij te zijn. Ik heb zojuist je boek al gekocht. Nu wachten tot hij rond de negende binnenkomt!!

 11. Julia
  januari 13, 2016 / 19:46

  Wauw wat lekker zo’n leeg strand! Heerlijk! En leuk dat je heb besloten om in het voorjaar weer een marathon te gaan lopen. Ben benieuwd welke het wordt! In je eerste zin mist trouwens een woord ;)

 12. januari 13, 2016 / 19:57

  Leuke runs heb je op de planning staan!

 13. Ellis
  januari 13, 2016 / 20:59

  Leuk! En de Vienna City Marathon? Die heeft volgens mij meer deelnemers.

 14. Ilse
  januari 13, 2016 / 21:19

  Ben benieuwd welke marathon het word en ook waar je kunt signeren! Hardlopen gaat weer lekker (na even niet gelopen te hebben) alleen ik wil ook even een doel hebben want dat maakt het voor mij ook makkelijker.

 15. januari 13, 2016 / 21:39

  Je hebt leuke en spannende dingen in het vooruitzicht. Ik ben erg benieuwd naar de welke marathon je gaat lopen, ik zou voor londen gaan, hopelijk kan je nog een startbewijs bemachtigen, en ik ben erg benieuwd naar je boek.

 16. Margot
  januari 13, 2016 / 22:59

  Hi Annemerel! Ik laat niet vaak een reactie achter maar lees elke dag even je blogs, vaste prik:) ik las je stuk in de Santé en dacht, daar wil ik toch even op reageren. Ik vind dat je een hele leuke blog hebt! Jouw boek wordt vast en zeker een succes met jouw positieve mindset. You go girl X

 17. Carlijn
  januari 13, 2016 / 23:09

  3 april PARIJS!?!

 18. Sanne
  januari 14, 2016 / 00:14

  Ik heb een lijstje waarop ik per maand bij houd wat er aan hardloopevenementen is. Voor marathons in april heb ik dit staan (binnen Europa):

  -Parijs
  -Rome
  -Milaan
  -Manchester
  -Brighton
  -Hannover
  -Düsseldorf
  -Hamburg
  -Wenen
  -Madrid

  Misschien dat je nog wat met dit lijstje kan maar hopen dat London gaat lukken natuurlijk! Dat is toch wel de mooiste van allemaal.

 19. januari 14, 2016 / 07:59

  Ik ben zo benieuwd naar je boek! Gaat echt al opschieten :) wat fijn dat je weer een hardloopdoel hebt, ik loop met een doel ook altijd een stuk fijner en vaker.

 20. Lisa
  januari 14, 2016 / 11:09

  Wat dacht je van de marathon van Leiden op 22 mei ;)? Mooi parcours in stad en platteland!!

 21. januari 14, 2016 / 11:54

  Let the coutndown begin! Ben heel benieuwd naar je boek! Wordt vast een succes.

 22. januari 14, 2016 / 12:44

  Ik heb je boek al ge pre-ordered. Omdat ik toch wel weet dat ik hem ooit koop en zo valt hij tenminste lekker snel op mijn deurmat zonder dat ik er nog aan hoef te denken, hihi. Enne, Run2Day Groningen is op loopafstand van mijn huis, dus yes please! :D

 23. Babi
  januari 15, 2016 / 00:09

  Misschien de marathon van Brighton in april? Langs de kust, aan de andere kant van het kanaal :) En maar een steenworp van je geliefde Londen!

 24. januari 15, 2016 / 21:08

  Erg leuke site! Ik kwam het toevallig tegen. Leuk geschreven berichtjes :) Staat in me favorieten!