RUN BABY RUN: 11 days

 photo Recently Updated84.jpg

Zo, dit was mijn eerste taperweek… En om maar meteen goed te beginnen heb ik vijf keer hardgelopen. Vijf keer. Tijdens mijn hele marathontraining heb ik nog geen enkele keer vijf keer in een week gelopen. Nu moet ik rust houden, loop ik vijf keer… Lekker bezig. Maar goed, hoe kun je nee zeggen tegen hardlopen hier in deze omgeving? En… de afstand van die vijf runs bij elkaar opgeteld is 38 kilometer, dat is slechts drie kilometer meer dan ik vorige week tijdens mijn laatste lange duurloop liep. Ik denk dat die vijf keer geen kwaad kan…

Maandag
Maandag liep ik een redelijke snelle zes kilometer, het was mijn eerste rondje hier dat ik niet in de regen liep en dat was ook wel eens lekker voor de verandering. Alhoewel, die regen was ook zo erg nog niet, dat liep ook best lekker. Het was alleen na het lopen dat het vrij lang duurde voordat ik weer warm was. Die zes kilometer ging lekker, maar na het lopen voelde ik mijn kuit wel vrij heftig. Dat heb ik wel vaker als ik in de heuvels gelopen heb, dat mijn rechterkuit wat gespannen voelt. Goed, morgen maar even niet lopen.

Dinsdag
Het is me bijna gelukt om dinsdag niet te lopen, maar toen zag ik vanuit het raam dat de zon zo mooi aan het ondergaan was en dat het licht op het Steinernes Meer scheen en toen moest ik gewoon nog even vier kilometer lopen.

Woensdag
En toen stond er woensdag ook nog en run op het programma, een rondje rond de Zeller See, bij Zell am See. Die stond al een tijdje gepland en die liep ik voor de verandering niet alleen, maar met een vriend die hier in de buurt woont. Lopen zonder muziek is niet mijn specialiteit maar ik had een nieuwe tactiek, ik liet hem gewoon praten en ik zei af en toe ‘hmmm hmmm’ en ‘jaa’, dus het was net alsof ik aan het luisteren was naar een podcast. Het werd pas lastig als hij stil was en ik naar mijn eigen ademhaling moest luisteren. Daar word ik dus niet gelukkig van. Dus dan verzon ik gewoon weer een vraag in de hoop dat daar weer een lekker lang antwoord op kwam. Sorry Stan ;-). Het rondje rond het meer was precies elf kilometer.

Zaterdag
Twee hele dagen niet gelopen, niet omdat ik last had van mijn kuit (dat is gelukkig weer helemaal over, mijn kuiten zijn inmiddels geacclimatiseerd aan de omgeving hier denk ik), maar het kwam er gewoon niet van. Vandaag loop ik tien kilometer zonder plan, zonder route, gewoon mijn neus achterna. De eerste helft gaat goed, logisch, want ik loop nergens specifiek naartoe. Maar daarna moet ik terug en ik wil het liefst een route vinden die net iets anders is dan de heenweg. Hierdoor beland ik al snel langs de kant van een weg waar auto’s met 80 kilometer per uur rijden. Niet geheel ongevaarlijk. Dus ik besluit weer de heuvels in te gaan, maar hier gaat het een beetje fout en ik hoor honden blaffen en ik loop steeds dood en OK, maar weer terug naar de weg dus. Uiteindelijk komt het allemaal goed en sta ik precies na tien kilometer weer voor ‘mijn huis’.

Zondag
Ook vandaag trek ik mijn hardloopschoenen aan en ik loop wederom niet alleen, dit keer loop ik samen met Kaat, de gastvrouw van Gästehaus Osterthor. We reden met de auto naar de golfbaan en liepen vervolgens twee rondjes om de baan op een heerlijk zondagochtendtempo. Dit keer wel met muziek op, omdat Kaat ook liever met muziek loopt. Mij hoorde je niet klagen hoor. Taylor Swift en ik vermaakten ons prima.

En zo kwam het dus dat ik tijdens mijn eerste taperweek vijf keer hardliep. Deze week ga ik proberen net iets minder te lopen en volgende week loop ik nog twee keer en dan die zondag, over ELF DAGEN, dan is het eindelijk zover. De Berlijn Marathon. Ik heb mijn hotelkamer en treintickets geboekt, ik heb het afhaalbewijs voor mijn startbewijs in mijn mail gekregen en ik denk dat ik er wel klaar voor ben. Nu dan…

Liefs,
Annemerel

OK, dikke P.S. ik schreef dit stuk dus zondagochtend, nadat ik mijn laatste rondje gelopen had, dacht ik… maar eh… ’s middags had ik ineens zoveel energie en ben ik nog een keer gaan lopen, het was maar een kort stukje (4,25 kilometer) maar het liep vrijwel alleen maar omhoog en ik liep redelijk snel en het was echt ideaal om mijn energie even kwijt te kunnen.. Pffttt eigenlijk moet ik die energie dus sparen, maar ik kon het niet laten.

Delen:

16 Reacties

 1. september 16, 2015 / 12:04

  Niet hardlopen lijkt mij ook moeilijk als je zo een prachtige omgeving hebt. Spannend dat er nog maar 11 dagen over zijn en ik kijk uit naar het hele avontuur in Berlijn.

 2. september 16, 2015 / 12:24

  Aah het is echt al bijna!! Spannend!

 3. september 16, 2015 / 12:25

  Als je dit soort korte rondjes nodig hebt om je energie kwijt te kunnen en om te ontspannen, moet je het gewoon doen lijkt me. Wel goed dat je deze weken iets meer rust wilt pakken voor je lichaam, zodat je kunt knallen op de marathon! :D

 4. september 16, 2015 / 12:51

  Haha je bent echt een hardloop verslaafde :) Lekker bezig. Die marathon gaat goed komen!

 5. september 16, 2015 / 13:30

  Zware dagen! Komt goed :-)

 6. Suzanne
  september 16, 2015 / 13:55

  Haha wauw, soms heb ik ook wel zin om een rondje te rennen maar meestal stap ik toch met lichte tegenzin de deur uit.. Totdat ik weer thuis kom en het juist wel fijn was om even te rennen. Maar 5 keer in de week :o respect! En ook al is het pas over 11 dagen, heeel veel succes!

 7. Ilse
  september 16, 2015 / 15:38

  Met zo’n mooie omgeving zou ik er ook vaker op uit trekken. Anders stuur je wat van je energie via de mail naar mij toe? ;)

 8. september 16, 2015 / 18:46

  Respect voor je doorzettingsvermogen elke keer! Echt leuk om te volgen hoe het gaat!

 9. september 16, 2015 / 20:19

  Het komt nu wel erg snel dichtbij he, zo leuk!

 10. september 16, 2015 / 20:34

  Het lijkt me een heel tegenstrijdig gevoel om nu al geen echt lange afstanden meer te lopen, maar zo te lezen kom je alsnog wel aan je kilometers. Wel ideaal dat je nu in principe alle tijd en mogelijkheid hebt om op de tijden en de afstanden te lopen die je zou willen!

 11. september 16, 2015 / 21:58

  Ik kan me ook wel voorstellen dat je onder zoveel adrenaline en genot een rondje extra doet… maar vijf? Haha! Ik ben net weer begonnen met hardlopen na mijn zwangerschap – iets later dan gepland – en ben al blij als ik weer de 5 kilometer aantik. En dat terwijl er volgende maand (!!) een 4 mijl (van Groningen) op het programma staat en waarvan ik dus nog niet helemaal zeker ben dat het me gaat lukken om 6,4 kilometer te gaan lopen. Ik ben nog steeds jaloers op het feit dat jij over 11 dagen de Berlijn Marathon gaat lopen, want ik zou ook ooit zo graag een marathon lopen en ik zou ook heel graag Berlijn eens bezoeken. Dubbel jaloers dus. Al vind ik jaloezie een groot woord, want ik geniet gewoon met je mee vanaf hier! :)

 12. september 17, 2015 / 12:13

  Zo heerlijk, lopen in de bergen!

 13. Kelly
  september 17, 2015 / 13:37

  Leuk om te horen dat je zo graag wil hardlopen, maar is dit niet een beetje teveel van het goede? Straks is dit nét weer datgene wat je nekt voor de marathon. Achja, wat weet ik. leek, er nou van :p enjoy oostenrijk!

 14. Deszie
  september 17, 2015 / 14:15

  Hahahaha echt grappig dat je je schuldig voelt als je hebt hardgelopen.