FIT: Reebok Cardio Ultra

 photo Recently Updated81.jpg
Sponsored – Een paar weken geleden werd ik gemaild of ik de nieuwe Reebok Cardio Ultra wilde testen, de nieuwe multifunctionele fitnessschoen die voor al je gym workouts geschikt is. Ehm… ik wilde ze best graag proberen, maar eh.. ik zie de sportschool alleen van binnen als ik daartoe gedwongen wordt. Maar toen ik de informatie over de schoen ging lezen kreeg ik ineens een goed idee, misschien waren dit wel de ideale schoenen voor mijn crazy dance-workouts die ik alleen achter gesloten deuren en gordijnen doe.

Stilzitten is voor mij redelijk lastig. Toch zit ik het grootste gedeelte van mijn dag, of lig ik in bed. Heel soms ga ik wandelen en heb ik ondertussen een brainstorm met mezelf, maar de meeste werkzaamheden die ik doe, moeten toch achter een bureau gebeuren. Helaas. Natuurlijk ren ik een paar keer per week, maar ik heb meer energie die ik kwijt moet. En die energie kan ik kwijt tijdens mijn crazy dance workouts. Ik noem het nu ‘dans’ maar je kunt het beter beschrijven als ‘bewegen op muziek’.  Maar dat het daadwerkelijk een workout is, weet ik sinds ik mijn Apple Watch heb. Het verhoogt mijn hartslag en mijn horloge telt iedere minuut die ik dans als ‘exercise’.

Normaal deed ik dit altijd op blote voeten, maar erg goed voor de onderkant van mijn voeten is dat niet. Een schoen die me tijdens deze workouts perfect zou ondersteunen, klonk mij dan ook perfect in de oren. Maar waarom is deze schoen nu zo geschikt voor dat gekke gedans van mij?

 photo IMG_1958.jpg

De Cardio Ultra is bestand tegen hoge, snelle en intensieve bewegingen die alle kanten uit gaan. Nou kijk, dat is dus precies wat ik doe met dat ‘bewegen op muziek’. Ik beweeg snel, intensief en ik beweeg alle kanten op. Mijn normale hardloopschoenen richten zich voornamelijk op  voorwaartse bewegingen, een trainingsschoen voor in de gym heeft vaak geen support voor draaiende bewegingen. Maar de Cardio Ultra is voorbereid op bewegingen in alle richtingen, er zijn drie dingen in de schoen die daar voor zorgen:

Trifoam: dit dempingsmateriaal aan de buitenkant van de voorvoet absorbeert de impact van elke beweging en zorgt voor een terugkaatsing tussen de bewegingen in
Adaptamove: materiaal dat zich perfect om de voet heen vormt en zorgt voor optimale support tijdens bewegingen in verschillende richtingen.
Turnzone: een technologie in de zool die ervoor zorgt dat de voet zich 360 graden vrij kan bewegen.

De schoen is speciaal ontworpen voor vrouwen en is geschikt voor alle Les Mills lessen, van Body Attack tot Sh’bam. Maar ik heb ze getest tijdens het schudden van mijn kont op Taylor Swift en dat ging ik ook prima!

De Reebok Cardio Ultra is onder andere te koop bij Intersport voor 110 euro. Als je ze bij Intersport koopt krijg je er bovendien drie gratis proeflessen van Les Mills bij cadeau. Kun je ze meteen mooi uitproberen :-). Maar je kunt ze dus ook altijd nog voor de spiegel in je slaapkamer dragen tijdens je dagelijkse playback-danssessies, of ben ik echt de enige die dat doet?

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. september 17, 2015 / 12:08

  Klinkt goed! Ook ik dans als een gek binnen als er niemand thuis is behalve de kat die mij dan opgefokt aankijkt omdat ze probeert te slapen. Op sokken of blote voeten gaat het toch minder makkelijk.
  Ik denk dat deze schoenen ook fijn zijn tijdens hoepelen en squats.

 2. september 17, 2015 / 12:56

  Lijken me fijne schoenen. In het verleden deed ik dat ook wel eens, muziek aan en dansen of oefeningen doen voor een half uur per keer. Als ik verhuisd ben, wil ik dat weer gaan oppakken want het is zo makkelijk en fijn om te doen. Vooral in de winter ideaal.

 3. september 17, 2015 / 14:00

  Haha, te leuk dat je dat doet! Zo lang jij het leuk vindt is het helemaal prima toch!

 4. september 17, 2015 / 14:01

  Haha, gordijnen open of dicht, je gebruikt de ruimte van je studio in ieder geval erg efficiënt!

 5. Anouk
  september 17, 2015 / 14:57

  Niks zo leuk als lekker gek doen toch! Mijn dochtertje is dol op dansen en samen verzinnen we de vreemdste bewegingen. Ik weet niet wie dit het allerleukste vindt..

 6. september 17, 2015 / 16:54

  Ik weet niet of het echt veel uitmaakt, maar er is in elk geval over nagedacht om een aparte schoen te maken voor dat soort onverwachte bewegingen! In de zin ‘ik zie de sportschool alleen van binnen als ik daartoe gedwongen wordt’ moet het trouwens ‘word’ zijn. En wat heb je nog heerlijk bruine benen!

 7. machteldb
  september 17, 2015 / 18:28

  Aaaa handig net nieuwe schoenen nodig voor body attack en pump! Leuk dat je hier over schrijft!

 8. september 17, 2015 / 18:51

  Klinken als fijne schoenen en love crazy dances..fijn toch een workout waarbij je het naar je zin hebt haha!

 9. Elvira
  september 17, 2015 / 19:20

  Ze zijn wel erg leuk! Ik zou veel baat hebben bij zulke schoenen want ik doe eigenlijk alles behalve hardlopen en vooral les mills lessen. Maar mijn budget ligt wat lager. Ach. A girl can dream.

 10. september 18, 2015 / 12:20

  Ik doe het ook (als ik alleen thuis ben ;-) ), heerlijk! En op blote voeten, dus thanks voor deze tip!

 11. Ilse
  september 18, 2015 / 13:43

  Toffe schoenen alleen ik draag toch liever niks tijdens mijn ntc-trainingen. ;)

 12. september 18, 2015 / 21:45

  Je bent echt niet de enige die zulke danssessies houdt, haha. Met als verschil dat ik regelmatig tegen mijn tafel of andere meubels op knal. Vooral als ik de dansen van mijn danslessen inclusief pirouette ga oefenen :’) Deze schoenen lijken me heel fijn. Ik gebruik op dit moment mijn oude hardloopschoenen in de sportschool en andere sportlessen, maar echt goed is dat natuurlijk niet.