RUN BABY RUN: No excuses

 photo Desktop1229.jpg

Zaterdag was een hele leuke dag. Het begon al om half twee met een glas bubbels dat ik achteloos naar achteren kiepte, omdat ik een dansje moest doen en dansjes doen met een soort van choreografie, daar had ik liquid courage voor nodig. Het bleef niet bij dat glas bubbels, er was genoeg wijn aan boord van onze Gay Pride boot. Vraag me niet of de wijn lekker was, ik kan me er weinig meer van herinneren. Als ik de smaak probeer terug te halen denk ik dat het een Sauvignon Blanc was, maar het zou net zo goed iets compleet anders geweest kunnen zijn.

Goed, rond 18.00u was ik zo verstandig om op water over te gaan, ik was dus nog niet zo heel ver weg, anders had ik die verstandige beslissing vast nooit gemaakt. Rond 22.00u zat ik in de trein richting mijn ouders, een uur later was ik thuis, weer een uur later lag ik in bed. De volgende dag werd ik om 8.00u wakker en het eerste dat er door me heen schoot? SHIT. Duurloop.

Eigenlijk had ik mijn duurloop vrijdag al willen doen, want ik had al zo’n voorgevoel dat mijn duurloop een dag na de Gay Pride geen goed idee zou zijn. Maar donderdagavond had ik een zwemtraining en de volgende ochtend voelde ik dat behoorlijk. Zondag voelde ik het nog steeds trouwens, maar goed.. die duurloop moest ik doen. Ik schreef een blog, ontbeet en werd door mijn ouders weg gestuurd “hup, lopen jij, als je je niet goed voelt kun je altijd nog eerder stoppen”. Thanks guys.

En eigenlijk viel het ook wel mee. Ik had geen hoofdpijn, ik was niet misselijk, ik voelde me alleen een beetje bleehhhhh. En had ik dorst. Dus schoot ik na zeven kilometer al een tankstation binnen voor een flesje Aquarius en deed ik dat op 18 kilometer weer. In totaal dronk ik tijdens het lopen dus een liter vocht. ’s Ochtends voor het rennen was ik op de weegschaal geweest, 63.3. Netjes. Daarna dronk ik een liter voordat ik de deur uit ging. Tijdens het lopen dronk ik een liter en na het lopen weer. Toen ik thuis weer op de weegschaal ging, stond er 62.2. Dat betekent dat ik in een goede twee uur tijd ruim vier liter vocht verloren ben.

Maar goed, dat terzijde, het lopen ging wel. Ik ging sneller dan verwacht en ik ben de man met de hamer niet tegengekomen. Ik voelde me dus alleen een beetje bleehhhhhh en voelde me na het lopen ook niet ineens een stuk beter. Maar die 25 kilometer zitten wel weer in de benen en dat pakt niemand mij meer af.

Zorg er de komende weken wel voor dat ik nooit meer een duurloop plan de dag na een leuk feestje. Alhoewel, ik weet ook niet of het zo’n succes is als ik een duurloop plan de ochtend voor een leuk feestje, ik ben na een duurloop vaak zo moe dat ik ’s avonds vroeg naar bed wil. Met andere woorden, duurlopen zijn niet goed voor mijn sociaal leven. Waarom doe ik dit mezelf aan? Nou, omdat ik meestal dus wél zielsgelukkig word van duurlopen, alleen niet altijd. En dat is niet erg, want hierdoor leer je de duurlopen die wel fijn zijn zoveel meer waarderen. En de duurlopen die niet fijn zijn maken je mentaal een stuk sterker.

Always look on the bright side!

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. augustus 5, 2015 / 17:31

  Duurlopen zijn inderdaad niet altijd goed voor je sociale leven. Ik vind het knap dat je bent gegaan. Achteraf heb je het toch maar weer gedaan en dat pakt inderdaad niemand je meer af.

 2. Sanne
  augustus 5, 2015 / 18:23

  Wow, respect hoor! Ik haal echt veel inspiratie uit jouw artikelen. Het feit dat je lekker van het leven geniet, lekker eet maar ook een ijzeren discipline hebt wanneer het aankomt op sporten. Goed gedaan!
  P.s. VIER liter, bi-zar!

 3. augustus 5, 2015 / 18:27

  Wat goed van he dat je toch gegaan bent. Getuigd van hele goede zelfdiscipline! Kan ik een voorbeeld aan nemen :)

 4. Ilse
  augustus 5, 2015 / 18:35

  Knap dat je het alsnog hebt gedaan, dat zou ik dus echt niet doen.

 5. augustus 5, 2015 / 18:59

  Jaa met die afsluiter ben ik het helemaal eens, always look at the bright side :-)!!

 6. augustus 5, 2015 / 21:04

  Wow knap dat je dat gewoon nog hebt gedaan!

 7. Maaike
  augustus 5, 2015 / 21:24

  Hee Annemerel, ik vraag me al sinds dat ik je blog lees (nu zo’n anderhalf jaar) af wat jouw lengte is..
  Lees je blog overigens altijd met heel veel plezier :-)

  • augustus 6, 2015 / 09:27

   Ik had precies dezelfde vraag als Maaike… dus wat je lengte is :-)?

 8. augustus 6, 2015 / 09:37

  Knap hoor dat die 25 kilometer toch gelukt zijn. Ik ben op aan het bouwen van 10 km naar de halve marathon. Gisteren liep ik 15 km en ik heb echt helse spierpijn. Ik moet nog even wennen aan duurlopen ;)

 9. pien
  augustus 6, 2015 / 10:56

  wow weeg je maar 62 kilo???? wat weinig!

 10. Irene
  augustus 6, 2015 / 13:28

  I (L) lange duurlopen. Heerlijk!

  Ik ken het helemaal. De lange duurlopen moet ik echt plannen en vervolgens rekening houden met de andere afspraken erom heen, ivm vermoeidheid,

 11. augustus 6, 2015 / 14:53

  Goed dat je gegaan bent!
  Ik ga alleen echt niet als het gevaarlijk weer is of als ik me echt ziek voel. Met een beetje bleeh probeer ik mezelf toch altijd een schop onder m’n kont te geven en gewoon te lopen.

 12. augustus 9, 2015 / 01:18

  Ik kan je honesty over zaterdag wel waarderen al is het misschien niet echt iets om trots op te zijn, haha. Goed dat je nog gewoon gerend hebt!