LOVE: Apple Watch

 photo image1_1.jpeg

Toen ik de Apple Watch twee weken geleden kocht, had ik niet gedacht dat ik er ook daadwerkelijk wat aan zou hebben. Ik kocht het horloge omdat ik het – als groot Apple fan – graag wilde hebben. Maar de afgelopen twee weken ben ik van het horloge gaan houden en oké, het is nog steeds een hebbeding, maar het is wel degelijk een heel handig hebbeding. Omdat ik héél veel vragen gekregen heb, zal ik jullie vandaag precies vertellen waarom ik die 419 euro voor mijn Apple Watch dubbel en dwars waard vond.

Installeren
In de Apple Store vroeg ik of het installeren van de Apple Watch lastig was. Nee, was het antwoord. En ik kan ze geen ongelijk geven. Als je de nieuwste versie van iOS op je iPhone hebt, heb je de Apple Watch applicatie automatisch op je iPhone staan. Je opent de app, klikt op synchroniseren en het proces gaat als vanzelf, zoals we van Apple gewend zijn. Het is belangrijk om aan te geven welke apps je wel op je horloge wil hebben en welke niet, ook is het handig om aan te geven waar je wel en waar je geen notificaties van wilt ontvangen, anders kun je knettergek worden van de hoeveelheid notificaties die je de hele dag krijgt. Zo heb ik notificaties van iMessage en WhatsApp aanstaan (ik heb al mijn groepapps gemute, dus het aantal berichten dat ik krijg valt reuze mee), maar mijn mail heb ik uitstaan, want dan zou ik gillend gek worden.

 photo Desktop1231.jpg

De functies die ik het meest gebruik:

iMessage
Eén van de leukste dingen van het horloge vind ik iMessage. Je kunt al je berichten lezen en je kunt zelfs beantwoorden. Met een smiley, of door zelf een bericht in te spreken. Hoe handig als je in de auto zit. Je drukt op je horloge, je vertelt je verhaal en het horloge verstuurt je bericht in een tekstbericht (of voice bericht, maar ik vind tekstberichten fijner). Het werkt heel erg goed, hij maakt geen fouten!

Instagram
Instagram gebruik ik ook op mijn horloge. Ik heb notificaties aanstaan van de mensen die me het meest dierbaar zijn, als zij een foto plaatsen krijg ik daar een melding van. Gelukkig posten deze mensen niet iedere dag, dus word ik niet de hele dag gestoord door notificaties.

WhatsApp
Ook van WhatsApp krijg ik notificaties en ik kan de berichten lezen, helaas kan ik ze niet via mijn horloge beantwoorden.

Nike Running
Ik vond Nike Running op het horloge niet heel bijzonder, in vergelijking met de App vind ik het niet heel erg van toegevoegde waarde. Ik hou tijdens het rennen namelijk altijd mijn telefoon in mijn hand (zo loop ik het lekkerst), dus zie ik niets nieuws.

Exercise
Daar tegenover staat dat de Exercise App van Apple wel ontzettend gaaf is. Het werkt eigenlijk gewoon als een normaal sporthorloge, met hartslagmeter in de pols (nooit meer een band om!). Je moet je telefoon wel meenemen, omdat hij de GPS van je telefoon gebruikt, maar het schijnt dat als je er vaker mee gelopen hebt, je je telefoon niet meer nodig hebt omdat je horloge ‘slim genoeg wordt’. Ik heb mijn horloge nog niet lang genoeg om dit testen en vraag me serieus af of dit werkt. Ik zou sowieso nooit zonder mijn telefoon gaan rennen (stel je voor dat er onderweg iets gebeurt), ik ga dan ook niet zo snel zonder horloge lopen.

Activity
De hele dag houdt het horloge je activiteit bij. Je kunt een doel opgeven en als je wil krijg je gedurende de dag updates over je activiteit en of je goed bezig bent. Mijn doel? Minstens 1 minuut staan gedurende 12 uren van de dag, 550 ‘extra’ calorieën verbranden (dus bovenop calorieën die je in rust verbrandt) en 30 minuten exercise per dag. Wat het horloge onder exercise verstaat? Stevig doorwandelen, hardlopen, fietsen…

Bellen
Je kunt ook bellen met je Apple Watch, maar je telefoon moet dan wel in de buurt zijn. Ik kan me dan ook niet zo goed voorstellen waarom je niet gewoon je telefoon pakt in plaats van je horloge. Het bellen gaat namelijk net iets makkelijker met je telefoon.

Hartslag
Er is een hartslagfunctie en je kunt op ieder gewenst moment je hartslag opvragen, dat is zo fijn. Ik ben de afgelopen tijd veel bezig met mijn hartslag. Wat is mijn hartslag in rust, hoe snel herstelt mijn hartslag na een work-out. Met deze meter kan ik dat de hele dag bekijken.

Batterij
De batterij van het horloge vind ik verrassend goed, iedere keer als ik naar bed ga heb ik nog zo’n 30% over, mijn iPhone is dan al drie keer leeg geweest. De enige keer dat ik moest bijladen was toen ik een duurloop van 25 kilometer deed, hij meet dan continu je hartslag en dat is vrij heftig.

Wat maakt het horloge nou zo fijn?
Ik kan me voorstellen dat je inmiddels nog steeds denkt.. wat maakt dit horloge nou van toegevoegde waarde. Ik begrijp waar die vraag vandaan komt, want het meeste – op de hartslagfunctie na – kun je ook gewoon met je iPhone. Toch is het horloge voor mijn van toegevoegde waarde en wel hierom…

Ik loop normaal de hele dag met mijn iPhone in mijn hand en ik kijk continu op mijn iPhone om te kijken of ik een melding heb ontvangen. Nu hoef ik dat niet te doen, als ik een melding krijg dan geeft mijn horloge een klein schokje (heel klein) en dan zie ik de melding in beeld. Ik hoef dus niet meer de hele dag op mijn telefoon te kijken in de hoop dat ik een notificatie ontvang. Helpt het echt? Ja.

Als je net als ik aan duursport doet of benieuwd bent naar je activiteit is dit echt een aanrader, het horloge opereert als een volledig sporthorloge. En weet je hoe duur sporthorloges zijn? Bijna net zo veel als dit horloge, alleen kun je hier nog veel meer mee. Als je toch op zoek bent naar een goed sporthorloge, dan kan ik je deze zeker aanraden.

Hij staat best wel cool! Ik heb het 38mm sportmodel. Ik kon de 42mm ook hebben om mijn pols, maar ik vond deze net iets mooier staan, iets minder als een sporthorloge en iets meer als een mooi horloge. Naast de roze band heb ik ook een witte band, een extra band kost 59 euro, maar dan heeft je horloge meteen wel een compleet andere look.

Goed, dit was mijn spreekbeurt over de Apple Watch, zijn er nog vragen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

32 Reacties

 1. augustus 6, 2015 / 12:05

  Op deze review zat ik te wachten! Binnen twee weken ga ik naar Londen en ik overweeg om er daar eentje te kopen (ik kom uit België dus wij hebben hem nog niet!). Jij hebt me dankzij je review over de streep getrokken! Vooral de ‘Activity’-functie spreekt mij bijzonder aan! :) Loop je nu ook nog met je Nike Sportswatch of enkel met de iWatch?

 2. augustus 6, 2015 / 12:06

  En toch heb je me nog steeds niet overtuigd haha. M’n vader gaat er dit weekend een kopen, dus ik ben benieuwd of hij me wél kan overtuigen, maar ik zie nog steeds niet echt de toegevoegde waarde er van in.. Gelukkig ben jij er wel heel blij mee!

 3. augustus 6, 2015 / 12:09

  Om eerlijk te zijn snapte ik eerst niet waarom iemand een Apple Watch zou kopen en wat het voor toegevoegde waarde heeft. Nu ik jouw review zo lees, snap ik wel dat jij hem erg fijn vindt! Voor mij is hij nog een tikkeltje te duur, maar ik snap nu zeker waarom mensen hem willen kopen (ook al blijft het inderdaad een hebbedingetje :)) Hij is trouwens wel erg mooi!

 4. augustus 6, 2015 / 12:15

  Ik lees het review hardop voor aan mijn man… En we hebben nu een discussie Mr hier niet onder de indruk… Ik WEL! ;-)

 5. augustus 6, 2015 / 12:20

  Ik had stiekem gehoopt op dat het niet meer was een een tof ding om niet in de verleiding te komen… Dit is dus alles behalve het geval ;)

 6. augustus 6, 2015 / 12:31

  Ik ken iemand die het horloge al een maand of twee heeft (in Duitsland gekocht) en vind het er wel grappig uitzien. Hij liet mij alle functies zien en is er heel erg tevreden over. Ik heb er niet zoveel geld voor over, dus ik laat het aan me voorbij gaan. Maar als je het geld ervoor over hebt, is het inderdaad wel een verdomd mooie gadget.

 7. augustus 6, 2015 / 12:36

  Handig ding, zoveel is duidelijk. Maar ik wacht zelf toch nog effe af.

 8. Danielle
  augustus 6, 2015 / 12:58

  Jaa hier zat ik echt op te wachten! Super handig om een review van een sporter te lezen. Weet nog niet of ik hem echt ga kopen, want hij is wel echt heel duur..

 9. augustus 6, 2015 / 13:19

  Erg nieuwsgierig geworden en fijne review! Hard voor sparen!
  X

 10. augustus 6, 2015 / 13:26

  Ziet er goed uit, maar vrees dat het niets voor mij is. Ik probeer juist wat minder verkleefd te zijn met mijn telefoon en de digitale wereld, dus dit zou alleen maar averechts werken!

 11. augustus 6, 2015 / 13:34

  Het ziet er wel uit als een mooi horloge! Maar ik vind toch best wel een dure uitgave en ik heb het niet heel erg nodig. Ik zou het wel een eer willen uitproberen.

  • augustus 6, 2015 / 13:39

   Een keer willen uitproberen*

 12. augustus 6, 2015 / 13:34

  Superleuke review! Goed dat de batterij lang meegaat!

 13. augustus 6, 2015 / 13:48

  Wat leuk om te lezen!! Ik ga hem waarschijnlijk dit weekend halen en nu heb ik er nog meer zin in. Sowieso interessant om nou eens een ” gewone ” review te lezen in plaats van al dat technische geneuzel overal. Is leuk natuurlijk maar vind het veel toffer om te zien hoe hij nou echt in je leven past. Haha, dat klinkt wel heel diep over een horloge maar je begrijpt vast wat ik bedoel ;)

  XX

 14. augustus 6, 2015 / 13:48

  Het is een mooi en handig ding, maar 420 euro voor een horloge? Dat zou ik nooit betalen. Ik zou zelfs bang zijn om ermee op straat te lopen, omdat ik altijd alles verlies.

 15. Linda
  augustus 6, 2015 / 14:58

  Oef, mij te duur voor wat het is! Ik heb ook geen iPhone, dus dat maakt het al minder praktisch. Beter voor mijn social verslaving ook denk ik ;-)

 16. Michelle
  augustus 6, 2015 / 15:39

  Anneee ik zat met smart te wachten op je artikel van vandaag omdat ik een vraag had over de Apple Watch, en je artikel gaat hier toevallig over wat grappig!

  Ik heb vanmorgen de Apple Watch sport besteld (zwart) als verrassing voor mijnman, net als jij een groot Apple fan! Heb de 38 mm besteld, want het was al een vrij dure grap en de 42 is 50 euro duurder! Hij wordt morgen bezorgd. Echter nu twijfel ik ineens heel hard of die niet te klein is voor een mannenpolsen of ik toch niet beter 50 euro meer had moeten besteden voor de 42 mm? Twijfels, twijfels! Please help me out! Ps heb je er ook Apple assistence bij genomen of niet?

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 6, 2015 / 16:12

   Hi Michelle,

   Wat een leuke verrassing voor je man! Ik vind de 38mm bij mij perfect, maar de meeste mannen gaan volgens mij wel voor 42mm. Ik weet ook niet hoe breed de pols van je man is. Sowieso maakt dat zwart hem automatisch al veel stoerder. Wanneer wil je hem aan hem geven? Anders zou je nog even langs een Apple Store kunnen gaan.

   Ik heb er geen verzekering bij genomen, maar daar over kun je tot 14 dagen na aankoop beslissen dus heb nog paar dagen daarvoor!

   • Michelle
    augustus 6, 2015 / 16:33

    Oeps ik denk dat ik dan beter toch voor de 42 mm had kunnen gaan! Ik heb hem online besteld en hij wordt morgen bezorgd, weet niet of hij nog geruild mag worden als de verpakking eenmaal open is gemaakt? Ik was van plan het horloge morgenavond te geven!
    Misschien kan ik even chatten met de online Apple helpdesk. Bedankt iig voor je reactie en fijn dat het horloge jou zo goed bevalt!! :)

 17. Michelle
  augustus 6, 2015 / 17:12

  Net contact gehad met de helpdesk, de bestelling is al verzonden dus kan hem nu niet meer veranderen, maar hij kan binnen 14 dagen geruild worden ook na openen van de verpakking! Dus we kijken even hoe hij staat en als het nodig is ruilen we hem voor de 42 mm! Vond zwart inderdaad wel de beste kleur voor een man, iets stoerder effect! :) Voor vrouwen zijn de felle kleurtjes erg leuk!

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 6, 2015 / 18:34

   Ah wat fijn dat je hem ook gewoon als hij geopend is kan ruilen! Denk dat dat inderdaad de beste oplossing is. Alvast heel veel plezier met geven en ben ik benieuwd hoe dit verhaal afloopt ;-)

 18. augustus 6, 2015 / 18:47

  Het is een fancy speeltje! Ik snap dat het wel fijn kan zijn als sporthorloge ja, maar verder zou er bijvoorbeeld voor mij niet echt een toegevoegde waarde zijn om het aan te schaffen. Hij ziet er wel echt gaaf uit moet ik eerlijk bekennen!

 19. Ilse
  augustus 6, 2015 / 19:33

  Ik moest wel even lachen om het einde. Thanks voor de spreekbeurt en wat een leuk hebbeding. Helaas heb ik en geen iphone en geen geld daarvoor.

 20. augustus 6, 2015 / 20:28

  Ik wilde hem zo graag kopen voor mijn vriend zijn verjaardag (= jarig in september)..maar vind hem daar toch wel wat te duur voor… Alles wat ik over de Apple watch lees brengt me wel steeds weer aan het twijfelen haha.. doen of niet doen, wat een dillema!

 21. augustus 7, 2015 / 11:29

  Als je het geld ergens hebt liggen, dan is het wel grappig! Persoonlijk zou ik er niet voor sparen! Maar fijne review!

 22. Laure
  augustus 7, 2015 / 22:18

  Ik vind hem wel heel erg mooi!

 23. augustus 7, 2015 / 23:25

  De Apple Watch is zeker te gebruiken zonder een iPhone mee te nemen tijdens een workout. Het is aan te raden om de iPhone bij de eerste keer voor ten minste 20 minuten mee te nemen. Ik heb dit zelf twee keer gedaan en nu is de Apple Watch zeker goed genoeg gekalibreerd. Een aantal weken geleden heb ik samen met mijn vriendinnetje 15KM gelopen en zij maakt gebruik van de Nike Running app op haar iPhone (met gps dus). Aan het einde van de loop kwamen we op precies dezelfde afstand uit en we hebben exact hetzelfde stuk gelopen. Ik vind dit zelf onwijs cool en knap van de Apple Watch en je hebt dus alles in één. Nu nog eventueel een Bluetooth headset aankoppelen en lichter kun je haast niet lopen. Leuk dat je in de Store bent langs geweest. In Amsterdam? Veel plezier ervan!

 24. Elise
  augustus 8, 2015 / 14:01

  “Toen ik de Apple Watch twee weken geleden kocht, had ik niet gedacht dat ik er ook daadwerkelijk wat aan zou hebben. Ik kocht het horloge omdat ik het – als groot Apple fan – graag wilde hebben.”
  Jezus. Materialisme ten top.

  • augustus 9, 2015 / 21:13

   Ieder z’n ding toch! Jij gaat misschien uit of koopt make-up omdat je ‘het mooi vind’. Of je koopt een MP3 speler van Philips in plaats van het luisteren op muziek naar je telefoon. Ieder z’n ding!

 25. augustus 9, 2015 / 07:30

  Leuk review inderdaad, maar waar ik nog wel benieuwd naar ben, is de accuraatheid van de HR monitor tíjdens je training. Heb je deze al vergeleken met de meting van een borstband? Hier lees ik namelijk mindere ervaringen over in andere reviews. Dat hij tijdens bijv. krachttraining soms “achter loopt” en pas weer accuraat is als je tussen je sets rust.

  Mede door dit icm de prijs heb ik voor de veel goedkopere Polar M400 gekozen (wilde de Apple Watch eigenlijk voornamelijk voor de sportfuncties). Wel hele dag activities tracker, maar tijdens training een accuratere meting van je HR met borstband. Ook ik krijg wel notificaties binnen van berichtjes, sociaal media en telefoon, alleen kan ik er niet op antwoorden. ;)

 26. augustus 10, 2015 / 14:17

  Leuk om er eens wat meer over te lezen, ik was al benieuwd namelijk wat het ‘ding’ ermee nou eigenlijk is. Vooral als je sport zitten er best wat handige opties op denk ik zo en verder is het inderdaad gewoon vooral een leuk hebbeding, haha. Dat ‘ie tekst omzet in een normaal tekstberichtje vind ik echt een handige optie, alleen de vormgeving vind ik niet typisch Apple of heel strak…

 27. augustus 10, 2015 / 15:32

  Als ik het allemaal zo lees zie ik nog niet echt de toegevoegde waarde van. Maar ja, dat dacht ik bij een iPad ook destijds en die had ik twee jaar later ook in huis en ik gebruik ‘m nog steeds. Ben benieuwd hoe ik hier over een tijdje over denk!