RUN BABY RUN: 2017

img_5157Happy New Running Year! 2017 staat voor mij sinds 27 september 2015 voor de Boston Marathon. Toen ik in 3.26.43 over de finish kwam in Berlijn was het eerste dat er door mijn hoofd schoot ‘Boston 2017’. Zodoende associeerde ik 2017 dan ook lang alleen met Boston. Nu gaat er in 2017 natuurlijk meer gebeuren, ik bedoel, het jaar telt 365 dagen. Maar toch. Tijd om mijn loopdoelen voor het komende jaar op een rijtje te zetten.

– Afgelopen jaar liep ik alleen maar (halve) marathons, dit jaar wil ik ook weer eens een kortere afstand lopen. Eindelijk dat PR op de 5 kilometer en wellicht mijn PR op de 10 kilometer verbeteren. Dat deed ik in 2016 ook wel, maar dat was binnen een halve marathon dus dat zijn geen officiële tijden.

– Ik wil in Boston een tijd onder de 3.45 lopen. Je denkt misschien, dat is nog bijna twintig minuten boven je PR en ja, dat klopt. Toch denk ik dat die 3.45 redelijk ambitieus is, aangezien ik de afgelopen maanden alles behalve in vorm ben. Hopelijk komt daar voor 17 april verandering in, maar dan nog. 3.45 is in Boston denk ik een mooie uitdaging, aangezien het parcours ook niet te vergelijken is met het snelle parcours van Berlijn.

– Ik wil net als in 2016 blessurevrij blijven.

– Ik wil mijn vorm van september 2015 (marathon Berlijn) terugkrijgen. Wat ik daarvoor moet doen weet ik niet… meer rust, een andere instelling, anders trainen, of een combinatie van die drie.

– De New York Marathon eindelijk onder de vier uur lopen. Is vier maal dan scheepsrecht?

– Een keer in de week een yoga work-out (mag ook gewoon thuis) en drie keer in de week vijf minuten core stability oefeningen.

– Regelmatig mijn kuiten en bovenbenen strekken, niet pas op het moment dat ik voel dat er iets niet helemaal goed zit. Dit kan ik prima doen terwijl ik op mijn kopje koffie wacht, of wanneer ik een video op YouTube bekijk.

– Minstens drie work-outs op snelheid per maand. Een combinatie tussen interval en tempo-runs.

– Ik probeer het ieder jaar en ieder jaar wordt het moeilijker en nog nooit heb ik het gehaald. Dus waarschijnlijk kan ik aan het eind van het jaar concluderen dat het weer niet gelukt is, maar ik ga het gewoon proberen… Ik ga proberen om 1700 kilometer te lopen dit jaar (afgelopen jaar wilde ik 1600, het jaar er voor wilde ik 1500). Het liefst wil ik 2017 kilometer lopen, maar dat is wel weer heel erg hoog gegrepen.

– In alle landen waarin ik kom minstens een keer een rondje hardlopen.

– Mijn eerste officiële vijf kilometer wedstrijd en mijn eerste officiële vijftien kilometer wedstrijd lopen. Ik heb al twee evenementen in mijn hoofd…

– In de buurt komen van mijn PR op de halve marathon op 12 maart in Den Haag tijdens de CPC. Ik ken het parcours inmiddels op mijn duimpje, ik loop langs mijn eigen huis en ik heb geen excuusjes over dat ik ver moet reizen om naar de start te komen. Als ik mijn vorm snel vind moet dit lukken. Mijn PR is 1.37.51, in de buurt noem ik alles tussen de 1.37.51 en 1.40. Onder de 1.37.51 mag natuurlijk ook, maar zoals gezegd, dan moet ik wel eerst even mijn vorm vinden.

– Geen week mijn hardloopschoenen niet aanraken. Heel benieuwd of dit me gaat lukken.. dat zou betekenen dat ik dit jaar ook niet ziek word. In ieder geval niet ernstig.

– Niet te veel nadenken en gewoon doen. Mijn hardloopschoenen aantrekken als ik naar buiten moet voor een rondje, niet nadenken over het feit of ik wel naar buiten wil. Gewoon gaan.

– Een tweede boek over hardlopen uitbrengen. To be continued.

Wat zijn jouw doelen voor 2017?

Liefs,
Annemerel

Benieuwd of ik mijn doelen van 2016 gehaald heb? Ik heb het lijstje er nog eens bij gepakt en gekeken naar wat ik gehaald heb en waar ik op gefaald heb. 

Delen:

40 Reacties

 1. januari 4, 2017 / 12:06

  Dat zijn hele mooie doelen! Ik hoop echt dat je New York onder de 4 uur kan gaan rennen. Heel veel succes alvast!

 2. januari 4, 2017 / 12:30

  Een tweede boek, YAY!

 3. Krista
  januari 4, 2017 / 12:37

  Mooie doelen! En heel erg herkenbaar, dat gevoel van over de finish komen en weten dat je een BQ gehaald hebt :D

  De mijne zijn:
  – Vooral heel erg genieten van de marathon in Boston. Ik wil me niet stuklopen op een PR poging en er dan één grote frustratieloop van maken. Het wordt sowieso een bijzondere ervaring!
  – Maar ik wil wel trainen voor een PR en in ongeveer 3.10 vorm zijn. Of het dan uiteindelijk lukt hangt van de omstandigheden van de dag af
  – Eindelijk onder de 40 op de 10km
  – Een PR op de halve marathon op de CPC-loop
  – Beter worden in onverhard lopen
  – Leren dieper te gaan op de korte baanwedstrijden (800, 1500, 3000)
  – Over de 2000km lopen (moet wel lukken, dit jaar was 1980 of zo met 3 maanden blessureleed)
  – Maar eigenlijk is er één overschrijdend doel van al deze doelen en dat is dat ik ervan moet blijven genieten. Als het er een dag niet in zit, zit het er niet in, dan moet ik niet hopeloos blijven pushen en het plezier verliezen.

  • Annemerel
   Auteur
   januari 4, 2017 / 15:30

   Hele mooie doelen! Train je nu bij Haag Atletiek? Wat is je PR op de halve en hele?

   • Krista
    januari 4, 2017 / 15:58

    Ja dat klopt, mijn PR op de halve is 1.31.15 maar dat parcours verdenk ik ervan iets te lang geweest te zijn. En op de hele 3.14.45. En op de 10km 40.05 dus dat zou ook haalbaar moeten zijn :P maar goed, heel blijven en de vorm terugkrijgen die je eerder had is soms inderdaad al een hele uitdaging..

    • Annemerel
     Auteur
     januari 4, 2017 / 16:42

     Mooie tijden! Je bent (helaas voor mij) net iets te snel om als haas te fungeren tijdens de CPC of in Boston ;-)

     • Krista
      januari 4, 2017 / 18:16

      Misschien die 5km dan, dat is wel leuk om een keer tussendoor te doen ;) En je weet het maar nooit, ik ben ook nog niet in de vorm die ik toen had en voor hetzelfde geld gaat het bij jou over een paar weken ook ineens weer vliegend. Het lichaam werkt soms onbegrijpelijk.

     • Annemerel
      Auteur
      januari 4, 2017 / 20:27

      Jaaa het lichaam is niet te begrijpen dat maakt het leuk en frustrerend tegelijk haha

 4. xAmber
  januari 4, 2017 / 12:37

  Dat zijn een hoop doelen! Veel succee. Ik wil dit jaar vooral meer genieten van het hardlopen en niet moeten hardlopen. En als het lukt 500 km lopen in 2017. 2016 heb ik 473 km gelopen

 5. januari 4, 2017 / 12:44

  Dat laatste puntje, een tweede boek, JJJAAAAAAAAA!!!!!!!!! :D :D :D :D
  Verder een mooi lijstje, ik denk dat ik voor mezelf ook zo iets ga opstellen!

 6. januari 4, 2017 / 12:45

  Mooie doelen Annemerel!

  Ik heb als doel een 5km rond de 30 minuten lopen (ik zit nu op 33. nog iets, dus moet lukken). 10 mijl binnen de 2 uur (eigenlijk 1.59.59, ik zit nu op 02.09 nog iets. Dus dat moet ook lukken). Ik gebruik de intervalschema’s uit je boek en duurlopen uit een Asics schema, dus dat gaat helemaal goed komen, denk ik.
  Daarnaast wil ik mijn eerste Run Bike Run gaan lopen.
  Ik krijg het nog druk zie ik :)

 7. Pascale
  januari 4, 2017 / 12:46

  mooie doelen, en leuk om te lezen welke doelen van 2016 behaald zijn en welke niet. Misschien is het voor die vette hardloop video leuk om iets met een drone te doen? En dan in de duinen en langs het strand, maar dan moet je wel net iemand kennen met een drone natuurlijk.

  • Annemerel
   Auteur
   januari 4, 2017 / 15:29

   Leuk idee! Wellicht moet ik zelf een drone kopen…….. :’)

   • januari 4, 2017 / 18:05

    Je hebt een camera die je automatisch volgt tijdens outdoor sports. Waterdicht en alles, ben alleen de naam vergeten

    • Annemerel
     Auteur
     januari 4, 2017 / 20:28

     Klinkt interessant!

   • Pascale
    januari 4, 2017 / 18:35

    Ja, dit is inderdaad wel het perfecte excuus om er een te kopen, haha
    Misschien ook leuk voor je vlogs, af en toe wat drone beelden.

 8. Inneke
  januari 4, 2017 / 12:50

  Wauw! een tweede boek! ik kijk er alvast naar uit!

 9. januari 4, 2017 / 12:54

  Dat laatste punt maakt mij heel enthousiast! Ik doe dit jaar voor het eerst mee aan de CPC en wil daar ook mijn tijd op de halve marathon verbeteren (die ligt wel veel hoger dan de jouwe, hihi). Wie weet zie ik jou daar wel :D

 10. Marloes
  januari 4, 2017 / 12:58

  Tof! Ben benieuwd hoe het je allemaal gaat verlopen. Succes iig! Je nieuwe schoenen blijven gaaf!

 11. januari 4, 2017 / 13:35

  Zo, dat is een behoorlijke doelen lijst! Ik ben benieuwd of je alles gaat halen :) Mijn doel is in ieder geval om EINDELIJK een keer 10 kilometer achter elkaar te lopen, en ook wil ik iets meer structuur in het rennen krijgen. Vooral in de zomer gaat dat aardig goed, maar als het koud/donker/regenachtig is vind ik het toch altijd een stuk moeilijker. En ik wil ook meer tijd in het trainen van mijn core en benen stoppen, want dat heb ik nodig…

 12. januari 4, 2017 / 14:38

  Wat een mooie doelen heb je gesteld. Misschien is het een idee om er een soort van visionboard van te maken en die in je studio op te hangen? Als je dat doet word je steeds aan alle doelen herinnerd. Geen idee hoe je van ieder doel een afbeelding gaat vinden, maar een foto van Boston of New York moet natuurlijk te doen zijn!

 13. Lotje_DW
  januari 4, 2017 / 15:11

  Hey Annemerel,

  Wat leuk… het nieuws over een mogelijks tweede boek! #enthousiast

  Mijn doelen zijn;
  – minder uitstellen
  – meer sporten. Ik ga nu wekelijks 1 dag paardrijden, maar ik wil terug starten met om de twee dagen te gaan joggen
  – elk weekend een persoonlijke video maken over mijn gezin… om zo de evolutie van m’n opgroeiend zoontje te zien

  Hopelijk lukt het me, jij ook veel succes met jouw doelen

  Groetjes,
  Charlotte

 14. januari 4, 2017 / 15:15

  Zo te zien heb jij een ambitieus jaar in het vooruitzicht! Vooral naar de updates over Boston en je boek (hoe heb je dat verborgen kunnen houden!) kijk ik al uit.

  Mijn doel is om dit jaar qua sport op hardlopen te focussen (al blijf ik lekker fietsen en roeien want dat kan ik niet missen) om zo uiteindelijk een halve marathon te lopen (focus ligt op Disney). Mijn eerste sub-doel is in maart 10km lopen en lekker veel hardloopevents mee te pakken.

  • januari 5, 2017 / 00:06

   Leuk! Ik ben vorig jaar in januari begonnen met trainen voor de halve marathon in Disney. Het was echt extreem leuk, ik vond het fantastisch en leuk om te zien dat je het ook wilt doen. Je kunt hem zelfs halen als je de helft wandelt dus als je lekker traint is het goed te doen. Wellicht tot daar ;)

  • januari 7, 2017 / 22:40

   Ik heb letterlijk hetzelfde doel haha! Tenzij ik Disney niet kan betalen uiteindelijk (Iets met student zijn.. :P), dan doe ik de halve van Amsterdam die niet heel lang erna is. In Maart heb ik ook weer eens een 10k race (laatste was in April vorig jaar) daarna doortrainen naar de halve. :D Is die van jou in maart de CPC 10k toevallig? :)

 15. Sandra Peeters
  januari 4, 2017 / 16:51

  Mooie doelen!
  Mijn doelen zijn voornamelijk te genieten van alles wat op me af komt dit jaar.
  Daarnaast lekker gezond eten en hopelijk daarmee ook een beetje afvallen, maar vooral genieten en lekker in mijn vel gaan zitten.
  Mijn grootste doel voor dit jaar is te trainen voor mijn eerste halve marathon (met behulp van jouw boek! :D)
  Nu weet ik niet of het me dit jaar lukt om die te rennen, maar anders wordt dat 2018, maar ik wil er dit jaar in elk geval voor gaan trainen!
  Misschien nog een keer Mudmasters dit jaar is ook niet verkeerd. Verder nog geen doelen bedacht haha!

 16. januari 4, 2017 / 17:49

  Een indrukwekkend lijstje! Ik duim voor je dat je ze allemaal haalt!

  Zelf heb ik maar twee sportieve doelen voor 2017. Ik ben in 2016 twee keer geopereerd aan mijn knie (ITB en ontsteking vetlichaam van Hoffa), dus enkel een paar heel voorzichtige doelen omdat ik mijn knie nog niet helemaal vertrouw. ?

  – Pijnvrij hardlopen, voor zover ik hier zelf impact op heb.
  – Minstens 2 keer per week sporten in clubverband. Ik ben lid van een atletiekclub en hoewel ik het niet erg vind om alleen te sporten, vind ik het zalig om samen met anderen te lopen.

  • Annemerel
   Auteur
   januari 4, 2017 / 20:29

   Succes met het behalen van je doelen verstandig dat je rustig aan doet met opbouwen!

 17. Tessa
  januari 4, 2017 / 18:08

  Mooie doelen! Vooral grappig dat je nooit een 5K officieel hebt gelopen maar wel meerdere marathons.

  Mijn doel is.. Nadat ik operatief ben behandeld aan mijn blessures überhaupt weer te kunnen lopen. OOIT!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 4, 2017 / 20:28

   Ik help het je hopen Tessa!!! X

  • januari 4, 2017 / 21:02

   Veel succes met je operatie! Neem genoeg tijd om te herstellen en luister goed naar je lichaam. En als je het even niet meer ziet zitten, geef dan maar een gil. Luisterende oren zijn er hier vast genoeg!

 18. Danique
  januari 4, 2017 / 19:10

  Hoi Annemerel,

  Ik weet dat je al een 15 kilometer wedstrijd in je hoofd hebt, maar toch wil ik je nog een tip geven: de Zevenheuvelenloop in Nijmegen! Zelf woon ik in Nijmegen en ik heb hem vorig jaar gelopen, het is een prachtige wedstrijd met heel veel deelnemers van alle niveaus en (zeker niet onbelangrijk) veel gezelligheid met allemaal leuke supporters langs de kant. Zeker een aanrader! Hij wordt altijd in november georganiseerd :)

  • Annemerel
   Auteur
   januari 4, 2017 / 20:26

   Hi Danique ik hou hem in gedachte, maar hij is 2 weken na de New York Marathon dus ik weet niet of het heel slim is om zo snel daarna weer een wedstrijd te lopen!

 19. Tessa
  januari 4, 2017 / 20:56

  Wauw, hele mooie doelen voor dit jaar! Je maakt me echt super nieuwsgierig naar je laatste doel over een nieuw hardloopboek. Kan ik alvast reserveren ;-)

  Mijn loopdoelen voor 2017 zijn als volgt:
  – 3x per week hardlopen (volgens schema)
  – 3x per week het matje op voor oefeningen
  – zoals je zelf al beschreef: niet nadenken en gewoon doen.
  – genieten van mijn eerste halve en hele marathon (CPC Den Haag & Amsterdam) en gezond over de finish komen.
  – genieten van het hele trainingsproces richting deze twee marathons, ook al zit het soms even tegen.

 20. januari 4, 2017 / 21:19

  Oeh, een tweede boek. Mooie plannen!

 21. Ilse
  januari 4, 2017 / 23:14

  Mooie doelen!
  Ik wil weer 3x in de week hardlopen en dit doorzetten en ook eindelijk een 10 km wedstrijd lopen.

 22. januari 4, 2017 / 23:25

  Gave doelen!

  Ik heb mijn hardloopdoelen op 1 januari gedeeld op mijn blog, met onder andere:
  – de 2 marathons uitlopen in 2017 (Rotterdam en Berlijn) met het liefst op minimaal één van de twee een PR.
  – Maximaal 4 keer per week hardlopen
  – Eén keer per week Yoga
  – Eén keer per week een uitgebreide core stability training

 23. januari 5, 2017 / 00:04

  Leuk Annemerel! Ik hoop dat alles je gaat lukken. Ik ben vorig jaar januari begonnen met hardlopen, omdat ik al jaren droomde van een runDinsey lopen (in Amerika), dus toen die naar Parijs kwam, wilde ik dat per se doen. Ik heb tot september echt hard getraind, 3x per week met uitzondering van anderhalve maand in de zomer waarin ik een blessure had aan mijn scheenbeen (die gelukkig verholpen is door steunzolen) en op vakantie was (en ik vind rennen in een ander land toch een beetje eng als ik de weg niet weet enzo). Ik heb de halve gerend in kostuum (ja echt, als Judy Hopps) en het ging me echt heel goed af. Ik heb niet hard gerend, want de vriendin met wie ik was had haar enkel gebroken in de zomer en dus veel minder getraind, maar ik weet nog dat ik op km 16 was en het nog heel easy ging. Echt zo fijn!
  Dus ik doe mee met je geen week zonder hardlopen en ik wil een PR op de halve marathon, die ik wil lopen in Leiden in mei. Ben benieuwd!

 24. januari 7, 2017 / 22:48

  Goede doelen! De mijne voor dit jaar zijn vooral niet onbelangrijk: eindelijk afstuderen en een baantje vinden. Qua sport wil ik toch echt dit jaar een halve marathon gaan lopen, dus daar wil ik naar toe trainen. Ik ben een langzame loper dus stiekem ben ik altijd bang dat ik het niet red binnen de tijdslimiet. Al valt daar nu beter mee te trainen nu ik eindelijk een tomtom runner 3 heb. Kan ik tenminste een stuk makkelijker intervallen. :) Oh en ik wil me ook focussen op mijn mental health. Van juni tot december een flinke down periode gehad zonder echt een duidelijke reden. Ik zat niet lekker in mijn vel ofzo. Nu krabbel ik er gelukkig weer een beetje uit en dat wil ik natuurlijk voortzetten. :)

 25. Lianda
  januari 8, 2017 / 14:32

  Wat een mooie doelen!
  Ik wil een halve marathon lopen rond de twee uur.
  Verder gaan beginnen aan de training voor de marathon in 2018.
  Misschien al wel een marathon rennen, wie weet. :)

  En wat spannend een tweede boek!! Ben erg benieuwd.