RUN BABY RUN: 2016 I’m coming for ya

 photo Desktop1959.jpg

Over een groot hardloopdoel voor 2016 ben ik nog steeds aan het brainstormen. Iets met een marathon sowieso, maar waar, wanneer en hoe snel? Geef me nog een week om dat allemaal op een rijtje te krijgen. Ondertussen heb ik wel – net als in 2015 – een lijstje met hardloopvoornemens opgesteld. Zestien om precies te zijn.

– Ik wil 1600 kilometer lopen. Het is me vorig jaar niet gelukt om 1500 kilometer te lopen (het werden er 1350), maar ik ga het dit jaar gewoon weer proberen, +100 dan. Ik weet niet zeker of dit me gelukt is, met de Nike+ App heb ik ongeveer 1400 kilometer gelopen, maar ik heb ook twee marathons zonder de Nike App gelopen, evenals drie halve marathons en in april trainde ik drie weken zonder App. Dus wellicht heb ik die 1600 wel gehaald.

– Ik wil mijn PR’s op de 5K (23:05) / 10K (44:56) / Halve marathon (1.40.46) aanscherpen. Die van de 5K moet niet zo moeilijk zijn, zelfs mijn 10K PR is gemiddeld sneller dan mijn 5K. De moeilijkheidsgraad zit hem in het daadwerkelijk inschrijven en lopen van de wedstrijd. De 10K en halve marathon gaan lastiger worden. Die tijden zijn redelijk scherp, voor mij dan. Ik heb mijn PR op de 5K verbetert tijdens de halve marathon in Leiden (22.35), op de halve marathon heb ik hem ook aangescherpt (1.37.51), maar de tien heb ik dit jaar niet gelopen.

– Ik wil in alle landen die ik bezoek hardlopen. Of dat er nu vijf, tien of vijftien zijn, in alle landen moeten mijn hardloopschoenen gedragen worden en de kilometers getracked worden met mijn Nike+ applicatie. Ik heb op Ibiza niet hardgelopen. Verder heb ik tijdens al mijn reisjes wel gelopen. 

– Ik wil net als vorig jaar een wedstrijd in het buitenland lopen. Het liefst een vette marathon, zoals Chicago (!!!) Hahaha Chicago, jaaaaa die heb ik gelopen. Ik liep zeven van de acht wedstrijden in het buitenland. De New York Marathon valt denk ik ook wel onder ‘hele vette wedstrijd in het buitenland’.

– Ik wil zo vaak mogelijk, het liefst iedere week, een duurloop doen van minstens 15 kilometer. Iedere week heb ik denk ik niet gehaald, maar denk dat ik wel in meer dan tweederde van de weken een lange duurloop deed.

– Ik wil een hele gave hardloopvideo maken. Ik heb nog geen format in mijn hoofd, maar ik ben wel druk aan het brainstormen. Ideeën zijn welkom. Dit wordt iets voor 2017. Mijn video tijdens de New York Marathon vond ik zelf leuk, evenals de video tijdens mijn 30 kilometer duurloop, maar het is niet echt wat ik aan het begin van 2016 in mijn hoofd had.

– Ik wil meer tempo-lopen doen. De afgelopen drie maanden heb ik die volledig overgeslagen en dat merk ik meteen. Ja een tempoloop kost moeite, ja ik ga dan vaak stuk, ja ik zie er mega tegenop, maar ze zijn tegelijkertijd wel heel goed voor mijn snelheid en ik voel me erna meestal euforisch. Veel te weinig gedaan. Ik ben lui.

– Ik wil vaker met anderen lopen. Ik loop meestal alleen, omdat ik het relaxt vind en omdat ik graag last minute beslis of ik wel of niet loop. Maar iedere keer als ik met iemand anders gelopen heb denk ik, dit moet ik vaker doen. Afgelopen jaar heb ik een paar keer met mijn vader gelopen, maar verder liep ik eigenlijk weer meestal alleen. Ik heb ook het idee dat ik in mijn eentje dieper kan gaan, omdat ik dan minder nadenk over wat ik allemaal voel.

– Ik wil vaker / regelmatiger mijn krachtoefeningen doen, niet omdat ik nu persé een strak lichaam wil (mooi meegenomen), maar vooral omdat ik mezelf dan sterker voel, gewoon ‘in het leven’, maar ook tijdens het lopen. Ging aan het begin van het jaar goed, ergens in maart faalde dit volledig.

– Ik wil blessurevrij blijven. GELUKT!

– Ik wil iedere maand minstens 100 kilometer lopen. Als ik blessurevrij blijf en geen dipje krijg, moet dat ook makkelijk haalbaar zijn. Ik zeg altijd dat ik een leuker persoon ben als ik regelmatig loop, daar is geen woord aan gelogen. Toch komt het nog steeds voor dat ik een week niet loop. Stom. Zonde. Moet ik niet doen. Ga ik ook niet doen. Is niet gelukt, ik kreeg dan geen blessure, ik werd wel ziek in maart. In maart en april liep ik geen 100 kilometer. Van mei weet ik het niet omdat ik toen zonder App liep. Van oktober en november weet ik het ook niet, want toen liep ik ook vaak zonder App. Het was een beetje een zooitje.

– Ik wil een slecht-weer loper worden, aangezien het negen van de tien keer slecht weer is in Nederland zou me dat heel goed uitkomen, zou ik pas écht vaak hardlopen. In januari liep ik 20 kilometer in de stromend regen/hagel. Dat was zo fijn dat ik tegenwoordig veel makkelijker mijn hardloopschoenen aantrek als het regent.

– Ik wil op mijn 27ste verjaardag 27 kilometer hardlopen. Wat ik doe dag ook ga doen. Waar ik die dag ook ben. En ik wil deze traditie tot mijn 100ste vol gaan houden ;-). GELUKT!

– Ik wil een PR op de marathon. Na Berlijn vroeg ik me af of ik ooit nog wel sneller kon. Ik ben er eigenlijk nog steeds niet helemaal van overtuigd dat ik dat kan. Maar waar een wil is, is een weg. Welke marathon dat wordt weet ik ook nog niet. Ik wil ergens in april/mei een marathon lopen (weet nog niet welke) en in oktober (weet ook nog niet welke). Twee kansen dus. Binnenkort meer over mijn marathon-aspiraties voor 2016. Niet gelukt. De omstandigheden waren er niet naar. Dit jaar weer een kans.

– Ik wil het hele jaar volgens mijn eigen motto, de titel van mijn boek leven. Live, Love, Run. Meestal wel gelukt.

– Ik wil jullie inspireren en mijn liefde voor het lopen doorgegeven via alle mogelijke wegen. Blog, Facebook, Instagram, Snapchat, mijn boek en in real life… Heb ik in ieder geval geprobeerd te doen, aan jullie om me te vertellen of dit geslaagd is.

Zo dat waren ze. Blijf jij me dit jaar volgen om te kijken of mijn voornemens slagen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

34 Reacties

 1. januari 6, 2016 / 17:03

  Ik krijg helemaal zin om te gaan hardlopen nu. Ook ben ik heel benieuwd naar welke marathon je precies gaat lopen, maar ik heb zo’n vermoeden dat je ons daar wel van op de hoogte houdt ;)

 2. januari 6, 2016 / 18:00

  Ik doe met je mee door elke maand 100k aan te tikken. Je hebt mooie doelen, haalbaar mits er geen gekke dingen gebeuren. Ik ga dit alles natuurlijk volgen. Ik ben super benieuwd wat de eerste marathon van 2016 gaat worden.

 3. Anja
  januari 6, 2016 / 18:02

  Leuke hardloopdoelen! Ik heb mezelf voorgenomen om in meerdere steden in Nederland te lopen. Ik werk op verschillende locaties dus waarom niet na werktijd een rondje in een andere omgeving lopen? En als ik bij vrienden op bezoek ga, vertrek ik ook eerder om daar een stuk te rennen. Hopelijk mag ik van de douche gebruik maken achteraf :-)

 4. januari 6, 2016 / 18:05

  Ik zou willen dat ik zover kon hardlopen. Voor nu loop ik gewoon lekker mijn rondje en de afstand en tijd komt dan vanzelf wel :) Wil in juli de 10 km aan een stuk kunnen lopen.

 5. Chantal
  januari 6, 2016 / 18:14

  Mooie doelen :)

 6. Anneroos
  januari 6, 2016 / 18:19

  Mooie doelen heb je! Ik blijf je zeker volgen

 7. Celine
  januari 6, 2016 / 18:29

  Super inspirerend!! Succes:)
  Voor le hardloop video zie ik meteen iets voor me zoals in harry potter of the hungergames, mega spannend als ze door t bos rennen!

 8. januari 6, 2016 / 18:31

  Mooie doelen. Ik ben heel benieuwd welke marathon je gaat lopen.

 9. Ellis
  januari 6, 2016 / 18:41

  Ben benieuwd naar je marathon plannen. Naar die blogs kijk ik echt uit!
  Misschien een idee voor je hardloopvideo: filmen met je go pro. De go pro beelden soms versneld afspelen en tijdens “normaal” beeld fragmenten van je playlist van die run eronder zetten, dan neem je ons echt mee tijdens je hardlooptraining. Misschien kun je Roos ook laten filmen voor leuke shots van jou tussendoor.

 10. Caroline
  januari 6, 2016 / 19:05

  Hoi Annemerel, Hamburg Marathon is een echte aanrader! Het parcours is op geen enkel moment saai, door de vele enthousiaste supporters! Veel succes met hardlopen in 2016 :)

 11. januari 6, 2016 / 19:08

  Wat een leuke hardloopdoelen! Ik vind vooral je 1600K doel van dit jaar erg gemotiveerd, maar jou kennende gaat het gewoon lukken :) En super leuk dat je ook gewoon lekker op reis wilt gaan hardlopen. Dat levert natuurlijk wel leuke rondjes op én een sightseeing die sneller gaat dan gewoon lopend. Ik ben erg benieuwd :D

 12. Eline
  januari 6, 2016 / 19:13

  Mooi doelen! En natuurlijk volg ik je op de voet ;)
  Tijdens mijn 5K rondje gisteren bedacht ik mijn hardloopdoel voor komend jaar en bleef eigenlijk steken bij: blessurevrij uit een halve marathon lopen zodat er ooit nog een marathon in zit. Nu maar duimen (en oefeningen blijven doen en naar een sportarts, etc. voor wat hoort wat :P)

 13. Ashley
  januari 6, 2016 / 19:41

  Inspirerende blog! In oktober, marathon aan het Gardameer. Misschien niet zo heel bekend, wel veel hoogte profiel en bekend gebied ;)

 14. januari 6, 2016 / 19:47

  hele mooie voornemens! Vooral het vaker met anderen lopen … hint… hahaha. Ik vond het samen lopen met andere meiden op 7 november heel gezellig. Ik ben heel benieuwd welke marathon(s) het gaat (gaan) worden! April heb je volgens mij Rotterdam en Parijs? Ik heb zelf Parijs gelopen en dat was super gaaf!
  Ik ga je voornemens in ieder geval volgen.

 15. Ilse
  januari 6, 2016 / 19:57

  Mooie hardloopdoelen en blijf ze zeker volgen! Ik wil het hardlopen weer oppakken en een 5 en 10 km wedstrijd sowieso doen. En heel misschien een halve marathon einde van het jaar. Alleen ik kan nu dus niet lopen vanwege het weer..

 16. Laure
  januari 6, 2016 / 20:24

  Oh nu krijg ik ook spontaan zin om te gaan lopen! Ik ben benieuwd of je al je voornemens kan waarmaken. Ik zou graag ook een loopwedstrijd in het buitenland lopen en ook meer krachtoefeningen doen!

 17. Laura
  januari 6, 2016 / 21:56

  Mega goede voornemens! Zou je ons ook op de hoogte kunnen houden van welke krachttraining je doet? (a) Ik ben wel benieuwd naar welke vormen van krachttraining goed zijn voor het hardlopen :-). Vind het vaak lastig om circuitjes uit te kiezen en dergelijken. En in de sportschool voel ik me altijd een idioot op die apparaten -_-‘.

 18. Brenda
  januari 6, 2016 / 22:02

  Mooie doelen, ik blijf zeker volgen!

 19. januari 6, 2016 / 23:16

  God wat een doelen. Op mijn lijstje staat denk ik iets als “NU ECHT ECHT ECHT ECHT OPNIEUW BEGINNEN MET HARDLOPEN MET DAT LUIE LIJF VAN JE!” en dan zien we wel weer verder of ik ooit nog een keer 42 kilometers loop in een mooie stad.

 20. januari 6, 2016 / 23:42

  Mooie, maar ambitieuze doelstellingen! Ik heb ook een vrij ambitieuze voor mezelf: 10km in 45 min (PR is nu 48.43), maar zoals je zelf ook zegt: waar een wil is, is een weg. Half januari start ik met hardloop (interval) trainingen in een groep. Hopelijk gaan die mij helpen :D

 21. R
  januari 7, 2016 / 00:13

  ” Ik wil op mijn 27ste verjaardag 27 kilometer hardlopen. Wat ik doe dag ook ga doen. Waar ik die dag ook ben. En ik wil deze traditie tot mijn 100ste vol gaan houden ;-). ” …. wat een mooie voornemen… werd er even emotioneel van…Ik hoop je op je ook 100e digitaal te kunnen steunen maar misschien ook in real life in time. Who knows?? :) Zet ‘em op schat :) Slaap zacht :)

 22. januari 7, 2016 / 07:37

  Fijne voornemens! Een aantal van hen vind ik heel ambitieus (zoals een PR op halve marathon en marathon), maar ik ben er zeker van dat jij dat met de juiste dosis doorzettingsvermogen zeker kan realiseren! Ik wens je alvast veel succes en natuurlijk blijf ik je volgen voor hardloopinspiratie :D. Ben trouwens heel erg benieuwd naar je marathonplannen voor dit jaar.

 23. Tessa
  januari 7, 2016 / 07:47

  Wat een mooie doelen heb je! Je bent in elk geval super gemotiveerd, dus dit gaat je zeker lukken in 2016. Goed idee trouwens om een lijstje te maken met hardloop doelen. Ik ga zo direct aan de slag!

 24. januari 7, 2016 / 10:07

  ik heb ook een goeie 1350 km gemaakt in 2015… Ik ga voor de 1500 km in 2016, min. 100km in de maand (is nu net niet gelukt), de halve marathon onder de 2u (nu op net geen 2u02), en langere afstanden voor het trailen runnen (nu max tot de halve marathon maar dat moet dus verder!)
  Heel veel succes met jou hardloopdoelen!

 25. Marieke
  januari 7, 2016 / 11:53

  Zo ambitieus!

  Alleen deze vindt ik overbodig: “en de kilometers getracked worden met mijn Nike+ applicatie.”
  Want de gedacht dat het net lijkt alsof je niet gelopen hebt, als het niet getracked is… daar zouden we eigenlijk vanaf moeten. Volgens mij hebben hier nog veel meer mensen last van en lijkt het psychisich soms net of er die dag ECHT niet gesport is.
  Natúúúrlijk telt een niet getrackte loop nét zo hard mee. En zeker met de buitenlandse loopjes zijn het toch de herinneringen die tellen (en niet de digitale herinnering)!?

  • Marieke
   januari 7, 2016 / 11:54

   * vind ik * gedachte * psychisch * natuurlijk.
   Oeps, iets te snel getypt ;-)

 26. Chantal
  januari 7, 2016 / 13:30

  Wauw! Hele mooie voornemens en heel leuk om te lezen! Ik ben heel benieuwd welke marathon je gaat lopen. En dat laatste punt is al gelukt hoor, ik word altijd enthousiast van jou hardloopverhalen!

 27. januari 7, 2016 / 16:04

  Beste wensen voor 2016 en veel loopplezier :)

 28. Suuz
  januari 7, 2016 / 20:10

  Love it,, ik ben na jaren jouw volgen afgleopen 24 december 2015 begonnen met hardlopen en ik de smaak te pakken! Vandaag hele mooie Lunarglides gekocht! woehoeeeee!

 29. Suuz
  januari 7, 2016 / 20:12

  Jouw BLOG volgen (blog moest er nog tussen..)

 30. januari 7, 2016 / 22:14

  Wat een mooie doelen! Heel veel succes. Ik ga je weer met plezier volgen!?

 31. Eveline
  januari 8, 2016 / 07:03

  Marathon in Mei: Great Ocean Road marathon in Australie :D Verder, hele mooie doelen, succes! En wie weet zie ik je dan tijdens de marathon ;)

 32. januari 8, 2016 / 10:26

  Ik ga Torshavn Marathon lopen in Juni in Faroe Islands. Super mooi parcours. Misschien iets voor jou?

  • Marieke
   januari 8, 2016 / 10:35

   Ooo dat klinkt heeeeel gaaf!