RUN BABY RUN: 2013 (42/150)

 photo Collages9.jpg

Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen (en zien) heb ik het afgelopen jaar op een aantal hele mooie plekken mogen hardlopen. Het was een goed (hardloop)jaar waarin ik hele mooie dingen heb mogen en kunnen doen, maar ook een jaar waarin ik te maken kreeg met verschillende pijntjes en blessures. Een mislukte halve marathon in Den Haag, de marathon in Parijs die niet gelopen kon worden, meerdere bezoekjes aan de huisarts, podoloog en aan de fysio. Een jaar waarin doelen behaald werden en andere doelen in de loop van het jaar.

Voordat ik begon met het schrijven van dit stukje las ik mijn stukje van 2 januari nog eens terug, waarin ik het had over mijn hardloopdoelen voor 2013. Erg concrete doelen had ik volgens dat stukje niet. Ik wilde de halve marathon in Den Haag lopen (check), ik wilde de marathon in Parijs lopen (niet zo check), ik wilde graag een tien kilometer lopen met een aantal bloglezeressen (CHECK), ik wilde de Vredesloop lopen in september (check) en ik droomde van de marathon in New York (CHECK!). Dat is toch mooi, vier van de vijf doelen behaald.

Snelheidsdoelen had ik een jaar geleden niet, maar ik denk dat ik die stiekem in mijn hoofd wel had (alleen was ik te schijterig om ze uit te spreken). Ik wilde een halve marathon binnen 1.50. Dat is me gelukt, niet tijdens de halve marathon in Den Haag, maar wel tijdens de halve in Leiden (1.48.13). Ook wilde ik graag die 10 kilometer wedstrijd onder de 50 minuten lopen. Dat is me ook gelukt, ik liep tijdens de We Own The Night run in Amsterdam in mei de 10K in 47.35m en een paar maanden later liep ik de 10K in Den Haag in 48.20m. De marathon van New York had ik eigenlijk onder de vier uur willen lopen, dat snelheidsdoel heb ik dus niet behaald, maar toch weer twee van de drie doelen behaald. Kijk, je moet niet alle doelen in één keer willen behalen, er moet altijd iets te wensen over blijven.

Een doel waarin ik hopeloos gefaald heb is het lopen van 2013 kilometers in 2013. In januari ging het lekker, maar daarna ging het snel bergafwaarts met het aantal kilometers dat ik liep. Ik kreeg blessures, ik kwam in tijdnood en besefte in april al dat mijn doel van 2013 kilometer in 2013 een beetje te hoog gegrepen was. Ik kom uiteindelijk waarschijnlijk niet eens op de 100 kilometer per maand gemiddeld (ik zit nu op de 1125), vorig jaar liep ik 1369 kilometer en was mijn gemiddelde snelheid ook nog eens een stuk hoger. Een faalmomentje? Nee, gewoon een leermomentje. Goed opletten zodat ik blessures kan voorkomen, niet te hard van stapel willen lopen en misschien iets vaker vroeg opstaan voor een rondje hardlopen.

Naast alle doelen qua wedstrijden, tijden en afstanden heb ik ook nog een ander doel behaald. Ik heb heel veel nieuwe like-minded mensen ontmoet. Tijdens wedstrijden kwamen jullie me vaak begroeten (LEUK!), tijdens de bootcamps heb ik heel veel leuke sportieve hardlopende lezers ontmoet, ik heb een aantal keer met Francien van Girls Love 2 Run gelopen, ik heb veel nieuwe meiden bij de Girls Love 2 Run Crew leren kennen. Hardlopen wordt iets sociaals en I LOVE THAT!

Mijn doelen voor 2014? Daar kom ik volgende week graag op terug. Iets met een marathon in Rotterdam en een hele snelle 10K ;-).

Hoe was jouw hardloopjaar? Heb jij je doelen behaald, of heb je hopeloos gefaald en kun je niet wachten om volgende week ‘opnieuw’ te beginnen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

18 Reacties

 1. december 25, 2013 / 19:14

  Het was een heel mooi hardloopjaar! <3

 2. Margot
  december 25, 2013 / 19:18

  oh vind ik wel een leuk idee… 2013 km lopen in 2013… Ik heb wel al een aantal doelen voor 2014: Antwerp 10 miles lopen, 20km van Brussel lopen en een halve marathon lopen!
  Snelheidsdoel heb ik zeker niet op die afstanden, maar een PR lopen op de 10km (momenteel op 54:06) mag natuurlijk altijd ;-)

 3. Laya
  december 25, 2013 / 19:19

  Super jaar Annemerel!

  Ga je ook eens een artikel posten hoe hardlopers blessures kunnen voorkomen? & misschien ook een kijkje in je hardloopkledingkast? Zou ook leuk zijn voor de andere lezeressen denk ik :)

  Alvast nog een prettige kerst!
  xx

 4. december 25, 2013 / 19:42

  Er moeten natuurlijk ook nog wel doelen overblijven voor 2014! ;P Mooi jaar heb je achter de rug :)

 5. december 25, 2013 / 20:12

  Ik loop zelf niet, maar ik supporter wel trouw voor vriendlief :-) Die heeft wel een vrij goed loopjaar achter de rug, alleen de laatste weken met de sneeuw heeft hij stil gelegen… Happy holidays, meid, en veel loopplezier in 2014!

 6. december 25, 2013 / 20:27

  Klinkt goed! 1000 kilometer in een jaar vind ik al heel veel.

 7. december 25, 2013 / 21:05

  Zo te horen heb je prachtig hardloopjaar achter de rug. Ik heb niet echt doen die ik wilde halen, maar ik ben begonnen met hardlopen en heb ik er mijn hobby van gemaakt. Ik wilde als beginnersdoel de 5k halen en dat is gelukt. Ik ben nu aan et trainen voor de 10 k en wil een halve marathon lopen en misschien aan het eind van het jaar een marathon maar ik richt me vooral op een halve marathon race.

 8. december 26, 2013 / 01:14

  Ik ben dit jaar (door de fitforsummer challenge van jou!) voor het eerst begonnen met überhaupt hardlopen! Ik heb nu een aantal keer de 5k aangetikt en in het begin liep ik 3x per week. Nu ben ik de laatste maanden een beetje op de eerste versnelling overgeschakeld. Dat geeft niet, ik ben allang blij dat ik hardlopen heb ontdekt en ik ga in 2014 weer vrolijk verder :) Sterker nog, waarschijnlijk ga ik het morgen gewoon weer proberen na een paar weken hardlooploos te hebben geleefd.

 9. december 26, 2013 / 08:47

  Wat een mooi hardloopjaar :) En wat doelen betreft heb je het goed gedaan hoor!

 10. december 26, 2013 / 09:27

  Oehh, mooi hardloopjaar voor jou. Ik zit helaas nog steeds met een stomme blessure, dus hopelijk kan ik 2014 helemaal opnieuw beginnen!

 11. december 26, 2013 / 10:22

  Ik ben aardig gefaald op sportgebied. Maar volgend jaar ga ik er weer hard tegen aan!

 12. december 26, 2013 / 10:27

  Wat heb je veel behaald zeg! Mijn sportdoelen zijn een beetje gefaald en een beetje mislukt, maar ik weet ook dat het gewoon een te druk jaar was om alles te kunnen halen, volgend jaar beter dus!

 13. Melanie
  december 26, 2013 / 11:47

  M’n hardloopdoelen ruimschoots behaald en komend jaar staat Berlijn op het programma. M’n eerste hele! Eerst nog een aantal halve’s, de 10EM van Antwerpen en dan alle focus op september 2014!
  Succes voor jou!

 14. december 26, 2013 / 12:17

  Ik ben dit jaar ook begonnen met hardlopen en door o.a. jouw blog extra gemotiveerd geraakt! Helaas heb ik te kampen met blessures dus even rustig aan, in 2014 beginnen we gewoon opnieuw!

 15. december 26, 2013 / 14:33

  Heel leuk geschreven en wat een mooi jaar! Ik had dit jaar geen hardloop doelen gesteld, maar wil dat voor 2014 wel doen.

 16. december 26, 2013 / 18:37

  Wat een super leuk stukje!! En wat heb ik een respect voor wat jij allemaal wel niet gedaan hebt, dit afgelopen jaar (en hoeveel kilometers)! x

 17. december 26, 2013 / 21:55

  Ik ben geen hardloper maar ik ben in 2013 wel gaan sporten. Iets wat ik voorheen HAATTE, maar wat ik nu steeds leuker begin te vinden :)

 18. december 26, 2013 / 23:21

  leuk! ik ben dit jaar pas echt begonnen met hardlopen, en hoop het in het komend jaar op te bouwen, om misschien in het jaar erna te gaan voor soortgelijke doelen ;)
  xo, cheyenne