FOODIE: Christmas Oatmeal Cookies

 photo DSC_4509.jpg

Happy Tweede Kerstdag! HAPPY BOXING DAY! Onthoud, vandaag gaat onder andere de sale bij de ZARA van start en bij de Bijenkorf zijn alle kerstspullen in de aanbieding. Geen familiebezoekjes op het programma vandaag? HUP naar de stad (of gewoon tussen de bedrijven door even online kijken natuurlijk).

Goed, ik kan me ook voorstellen dat de decembermaand al duur genoeg was (voor mij was heel 2013 al duur genoeg hahaha) en dat je liever thuis blijft vandaag. Als dat het geval is, dan heb ik misschien nog een leuke bezigheid voor je, ik heb ‘mijn’ havermoutkoekjes namelijk een kerstupdate gegeven. Nog steeds redelijk gezond, maar net iets feestelijker, want…… er zitten 85% pure chocolade chips in en gingerbreadkruiden (oftewel, speculaaskruiden haha). Benieuwd naar het recept, lees dan snel verder!

Benodigdheden:
115 gram kokosolie (vloeibaar)
75 gram kokosbloesemsuiker
1 groot ei
1/2 theelepel vanille extract
100 gram (spelt)bloem
1/2 theelepel bakpoeder
3 theelepels speculaaskruiden
Snufje zout
120 gram havermout (vlokken)
120 gram rozijnen
100 gram pure chocolate chips (ik heb gewoon een reep van 100 gram in kleine stukjes gebroken)

1. Mix de kokosolie met de kokosbloemsuiker en het ei tot een gladde mix.

2. Mix in een andere kom de vanille met de speltbloem, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout.

3. Mix de kokosoliemix met de droge ingrediënten.

4. Roer de havermout , de chocolate chips en de rozijnen voorzichtig door het beslag heen.

5. Maak balletjes van het deeg (ik maakte er negen).

6. Leg de balletjes een half uur in de koelkast om ze af te laten koelen (hierdoor blijven de koekjes dikker als je ze in de oven doet)

7. Verwarm de oven voor op 175 graden.

8. Bak de koekjes in ongeveer 14 minuten gaar. Ze zijn gaar wanneer de buitenrand van het koekje goudbruin is, de rest van het koekje is dan nog super zacht, maar dit wordt vanzelf harder wanneer de koekjes afkoelen.

9. Ik heb de koekjes nadat ze waren afgekoeld verpakt in zelfklevend folie, waardoor ze langer houdbaar zijn en makkelijk mee te nemen in je tas.

10. Geniet!

MERRY BOXING DAY!!!!

Liefs,
Annemerel

Delen:

11 Reacties

 1. december 26, 2013 / 12:10

  Lijkt me erg lekker! Voor mij staat er vandaag wel een familiebezoek op de planning, maar gelukkig duurt m’n vakantie nog even dus dan kan ik ze volgende week misschien een keer maken. Ben erg benieuwd!

 2. december 26, 2013 / 12:41

  Ik denk dat ik na deze dagen liever voor de gezondere variant ga haha, maar deze lijken me zeker zo lekker!

 3. december 26, 2013 / 12:48

  Yum, heerlijk zijn deze. Ik heb een tijdje terug nog oatmeal cookies gemaakt.

 4. december 26, 2013 / 13:05

  Is wel een blijvertje hè, dit recept!

 5. december 26, 2013 / 13:10

  Lekker! Hier heb ik nu zin in :)

 6. december 26, 2013 / 13:24

  Als dit zo lekke is als het bananabread ga ik denk ik toch eens een poging wagen. En chocola maakt en koekje gewoon veeeel lekkerder ;)

 7. december 26, 2013 / 15:07

  Mmmmm ziet er lekker uit! Een koekje without chocolat gaat er bij mij niet in haha, dus dit recept is een goede!

 8. december 26, 2013 / 17:05

  Lekkerrrr

 9. december 26, 2013 / 23:01

  lekker! ik kan wel wat gezondere receptjes gebruiken na deze dagen, pfoe…
  xo, cheyenne

 10. december 28, 2013 / 09:32

  Kwijlen!!! Super lekker!