RUNNING TO BERLIN: Rianne kampt blessures in voorbereiding op de Berlijn Marathon #3

Net als Marianne liep Rianne vorig jaar de New York Marathon met #teamAnnemerelRunsNYC2017. Op 16 september staat ze aan de start van de Berlijn Marathon, althans… dat is de bedoeling ze kampt namelijk met blessures. 

Op 16 september hoop ik aan de start te staan van mijn tweede marathon, de Berlijn marathon. Dat hoop ik omdat ik al maanden last heb van een hardnekkige knieblessure, de welbekende runners knee.

Vorig jaar was ik één van de gelukkigen die deel mocht uitmaken van #teamannemerelrunsNYC2017 en daar ben ik heel trots op. New York was mijn eerste marathon en ik vond alles heel spannend. Gelukkig kan ik altijd terecht bij deze meiden en geven ze me altijd steun, advies of een schop onder mijn kont als het nodig is. Deze meiden zijn goud waard.

Mijn training voor New York ging goed. Ik trainde volgens het schema van Annemerel en Run2Day en dat pakte goed uit. Langzaam bouwde ik de lange duurlopen op en had weinig last van pijntjes. Op een luchtweginfectie en vermoeidheid na, verliepen mijn trainingen bijna vlekkeloos.

Een week voor de marathon werd ik enorm verkouden en omdat ik ook astma heb, maakte ik me daar wel zorgen om, ik nam een halve apotheek mee en hoopte op het beste. Dat hielp, want op marathondag had ik op magische wijze nergens last van. Het weer hielp ook mee, regen een aangename temperatuur van +- 15 graden. De marathon liep ik in 4.55.43 en daar ben ik nog steeds enorm trots op.

Eenmaal thuis, met nog steeds een runners high, schreef ik me in voor, wat ik dacht wat mijn derde marathon zou worden, Berlijn. Mijn tweede marathon wilde ik lopen in Rotterdam. Die heb ik helaas af moeten zeggen door mijn knieblessure.

Na een periode van rust begon ik opnieuw met trainen en als snel kreeg ik last van mijn knie. De fysio maakte zich geen zorgen, gaf me oefeningen mee en het advies dat ik rustiger aan moest doen. Dat leek te helpen na een paar weken liep ik weer pijnvrij. Maar die marathon van Rotterdam werd me afgeraden. In maart liep ik drie wedstrijden en op alle drie liep ik een PR. Ik dacht dat ik weer helemaal in vorm was en dat ik de marathon van Rotterdam toch nog wel kon lopen. Helaas kwamen de klachten al snel weer terug en ook erger dan ze waren. Mijn startbewijs voor Rotterdam verkocht ik en liep daarna bijna niet meer.

Ik kwam bij een andere fysio terecht en die had slecht nieuws, voorlopig niet hardlopen totdat de knie rustiger aanvoelde. Na een aantal weken mocht ik weer rustig opbouwen en dat is wat ik nu nog steeds doe. Ik kreeg groen licht om te proberen om de marathon alsnog te lopen. Over mijn voorbereiding van Berlijn heb ik nog niks geschreven omdat er weinig gebeurt. Ik loop nog steeds geen lange afstanden en met mijn blessure gaat het met ups en downs.

Een ander had ik afgeraden om de marathon te gaan lopen, maar hardlopers zijn eigenwijze wezens en ik ga het gewoon proberen. Het gaat heel zwaar worden, conditioneel maar zeker ook mentaal. Maar ik weet dat als ik iets écht wil, dat het me lukt. Mijn plan is om na elke 5 kilometer een paar minuten te wandelen. Op deze manier hoop ik de finish te halen. Misschien wel als laatste en misschien moet ik alsnog uitstappen, maar dan heb ik het wel geprobeerd. ;-)

Duimen jullie voor me dat ik die mooie medaille op 16 september in ontvangst mag nemen?

Ik duim voor je Rianne en ik weet ook eigenlijk wel dat het je moet lukken. Laat tijd lekker los en geniet van het proces. Het wordt sowieso een prachtig weekend :)

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. Marieke
  juli 25, 2018 / 13:10

  Blessures, getver altijd vervelend. Ik kamp ook met een langdurige blessure. Na 1000x fysio, etc ben ik nu bij een osteopaat geweest. Ik heb hier een heel goed gevoel bij. Misschien is het ook iets voor jou!
  Succes met het herstel!

 2. Veronica
  juli 26, 2018 / 14:02

  De run-walk methode kan je zeker gaan helpen! Gewoon van te voren op instellen dan dan elke x minuten/kilometers, x minuten wandelen.

 3. J.
  juli 29, 2018 / 22:07

  Rianne, you can do this! Ik heb met een blessure mijn allereerste marathon gelopen…. Verre van ideaal, het werd afgeraden door mijn fysio, maar I did it! Neem je tijd, geniet onderweg en neem van te voren wat pijnstillers (weet niet of dit de beste tip is, maar bij mij werkte het haha!) SUCCES!