RUN BABY RUN: Back in Business

Direct na het schrijven van mijn blog van vorige week woensdag trok ik mijn hardloopschoenen aan. Ik was er klaar mee, ik was er klaar voor. Het was tijd om hard te lopen. Ik had lang genoeg stilgezeten, 18 dagen is bijna drie weken. Ik voelde me goed. En ik wilde gewoon even vijf kilometer buiten lopen.

Aanvankelijk was ik van plan om stukjes hardlopen af te wisselen met rustig wandelen, gewoon echt op rustig tempo, genieten van het buiten zijn. Niets meer, niets minder. Maar ik liep makkelijker dan verwacht. In plaats van mijn horloge gebruikte ik mijn STRAVA-app, ik had tijdens het lopen dan ook totaal geen benul van de snelheid waarmee ik liep. Uiteindelijk liep ik die vijf kilometer – zonder wandelpauzes – met 5’10. Dat is niet bijzonder snel, maar voor mijn gevoel lag mijn inspanningsniveau op tempo 5’45. Moraal van dit verhaal, een paar weken zonder hardlopen zorgt er niet voor dat je het ‘ineens niet meer kunt’. Natuurlijk ligt het anders als je in die weken goed ziek bent geweest, dan moet je lichaam daadwerkelijk ergens van herstellen. Mijn lichaam moest gewoon even herstellen van iets te lang doorlopen met allerlei kleine klachten. Dat is – gelukkig – iets heel anders.

Nu is het dus weer zaak om rustig op te bouwen. Dat is nog best lastig, als je voor je gevoel gewoon fit bent en kunt verder gaan waar je gebleven bent. Maar ik weet dat het lopen van een duurloop van 20+ kilometer me weer precies op de plek brengt waar ik drieënhalve week geleden gebleven was. Rustig opbouwen dus. Zodat ik op 27 mei fit aan de start van de halve marathon in Leiden sta.

Het doel in Leiden is niet zozeer een PR neerzetten, maar wel een mooie tijd, met een fit lichaam. Deze halve marathon zal het startsein zijn van mijn training voor mijn volgende marathon. En dat is niet New York. Als je begrijpt wat ik bedoel ;-).

Hoe ik de komende zesenhalve week zo fit mogelijk naar de start wil komen? Rustig opbouwen. De eerst komende weken alleen afstanden tot 12 kilometer. Verschillende tempo’s, van 5’45 tot 4’45. En krachttraining. Ik weet het. Dit heb ik vaker gezegd en het is altijd slechts een tijdelijke opleving. Maar dit keer is het anders. Ik kan helaas nog niet teveel zeggen over hoe, wat en waarom en geloof me, dat is niet makkelijk. Ik hou niet van vage shit, ik schrijf graag waar het op staat, liefst in Jip & Janneke taal, zodat er geen verwarring kan ontstaan en iedereen precies begrijpt wat ik bedoel. Maar ik kan op dit moment nog niet meer zeggen dan dat ik een zeer helder doel voor ogen heb en dat ik niet kan wachten dit met de buitenwereld te delen. Een doel dat er zelfs voor zorgt dat ik uitkijk naar het krachthonk en intensieve intervaltrainingen. Ik herken mezelf inderdaad ook niet terug.

Voor nu rest mij slechts te zeggen dat het goed is om terug te zijn.

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. Britt
  april 11, 2018 / 12:03

  Annemerel aan de gewichten, het moet niet gekker worden ;-). Ben heel benieuwd naar je plannen!

 2. Mandy
  april 11, 2018 / 12:18

  Ik ben benieuwd! Wat ga jij doen als langste duurloop?
  Zelf na de halve op de CPC 3 weken amper kunnen rennen vanwege pijntjes. En ga deze week ook weer starten met trainen voor Leiden, hoop dat ik op tijd weer fit ben. Misschien tot in Leiden!

 3. Tessa
  april 11, 2018 / 12:23

  Fijn dat het je eerste loopje weer goed is gegaan! Moet zeggen dat je m’n nieuwsgierigheid wel hebt gewekt nu je ons (nog) niks mag vertellen over je doel..

 4. Marieke
  april 11, 2018 / 13:02

  Het getver, je maakt me nieuwsgierig!

 5. Ilse
  april 11, 2018 / 13:53

  Ben benieuwd naar hoe je dat gaat doen met je krachttrainingen en fijn dat je weer back on track bent.

 6. Anne Marije
  april 11, 2018 / 15:02

  Hmm spannend allemaal! Wel fijn dat het lopen nu zo lekker gaat! Heeft het (boek) soms iets te maken met Berlijn en een PR??

 7. Yamina
  april 11, 2018 / 15:26

  Dit heeft allemaal met boek 3 te maken. Je hebt teveel series gekeken en te goed geworden in cliffhangers haha. Ben nu erg benieuwd wat je gaat doen!

 8. april 11, 2018 / 15:28

  Welkom terug Running Annemerel!

 9. Julia S.
  april 11, 2018 / 16:35

  Ik ben heel benieuwd! Een tijdje geleden zei je dat je een plan had maar dat je daar wel sponsors voor nodig had, en als dat niet ging lukken dan zouden we er niks meer over horen. Is dit hetzelfde plan? :)

 10. april 11, 2018 / 19:22

  Haha ik ben nu ook heel benieuwd! Maar het is ook zonder die info al goed om te lezen dat je er zoveel zin in hebt :)

 11. Lenny
  april 11, 2018 / 19:56

  Mooi dat het eerste loopje goed is bevallen. Succes met rustig opbouwen!
  Ik ben wel benieuwd hoe je de krachttraining en het hardlopen gaat combineren. Zelf vind ik dat erg lastig: na een pittige krachttraining gaat lopen voor geen meter en krachttraining na een looptraining is ook nutteloos. Vanwege een zwakke knie (kruisband een keer afgescheurd en inmiddels 4 keer aan geopereerd) heb ik de krachttraining nodig om mijn knie stabiel te houden. Voor de CPC heb ik de krachttraining iets laten sloffen (de bovenbeenspieren gebruik je immers toch met lopen) en ik ben gelijk gestraft want net na de 9km (van de 10) knakte er iets in mijn knie. Binnenste knieband opgerekt. Lesje weer geleerd. Dus ik ben erg benieuwd naar je plannen! Hopelijk zitten er wat bruikbare tips voor mij in :)

 12. Rachel
  april 11, 2018 / 21:27

  En een boek en een nieuw doel.. Ik wil weten hoe en wat!

 13. Vera
  april 12, 2018 / 12:40

  Spannend! Ik gok: boek 3 gaat over hoe een PR te lopen op de marathon?

 14. april 12, 2018 / 14:37

  Heel benieuwd naar je krachttraining! En ik kijk zo erg uit naar je derde boek! Je bent een van de personen die mij sinds vijf weken motiveert om weer te hardlopen :)