ROSIE’S RUNNING DIARY: #7

 photo IMG_4281.jpg

We weten allemaal dat je van hardlopen niet het “ideale” lijf krijgt. Voor een sixpack en een mooi rond kontje zal je wel wat meer moeten doen dan wat rondjes hardlopen. Een mooi lichaam is dan ook niet de reden voor mij dat ik hardloop, want als dat mijn doel was geweest had ik wel elke dag in de sportschool gestaan. Toch doe ik vaak pogingen om mijn lichaam een opknapbeurtje te geven, want ook al ben ik dun, er ontbreken op sommige plekken wat spieren. Mijn armen zijn net sprietjes en mijn schouders zijn zo smal, dat je me zowat omver loopt als je tegen me aan loopt. Daarnaast ben ik tegenwoordig niet meer gezegend met een buik die altijd plat is, of ik nou gezond of ongezond eet.

De dag na m’n verjaardag besloot ik als cadeautje aan mezelf te gaan werken aan mijn “bikini-lichaam”. Ik had een paar dagen geleefd op chocoladetaart, patat (met heel veel mayonaise), truffels, chips, kruidenboter stokbrood, worstenbroodjes, spare ribs, pasta en vast nog veel meer ongezonde dingen die je tijdens verjaardagen eet.

Ik besloot mezelf te onderwerpen aan het regime van Kayla Itsines, aangezien ik haar al een tijdje op Instagram volgde en de resultaten van de mensen die haar guides volgden indrukwekkend waren. Vol goede moed begon ik mezelf in te lezen en kort daarna begon ik ook aan mijn eerste work-out. Dertig minuten zou ik er in totaal maar aan kwijt zijn, iets wat als een lachertje klonk voor mij. Ik was nog steeds in de veronderstelling dat dit “easy as hell” zou zijn en zette er een gezellig muziekje bij aan.

Vijf minuten later was ik klaar. Gedesillusioneerd. Hoe kunnen mensen dit in godsnaam 30 minuten volhouden, was het enige wat ik op dat moment kon denken. Ik loop ongeveer 3 keer per week hard en ik kan dit nog niet eens volhouden? Ik gaf de schuld aan het feit dat ik die dag te weinig had gegeten aangezien ik de zoete aardappels die ik had gemaakt weg had moeten gooien omdat het niet te eten (zo verschrikkelijk vies) was. Dus de volgende dag begon ik weer vol goede moed, dit keer met genoeg eten op.

Tien minuten later was ik dit keer klaar en inmiddels ook weer strontchagrijnig. Ik gaf alles en iedereen de schuld waarom het dit keer wéér niet gelukt was, maar feit is gewoon dat ik niet het doorzettingsvermogen heb om zoiets vol te houden. Ik vind de oefeningen gewoon op z’n zachtst uitgedrukt verschrikkelijk en saai en daarnaast loopt de frustratie bij mij al snel hoog op als iets niet gaat zoals ik wil. En natuurlijk is mijn opgeven totaal aan mezelf te wijten, daarom heb ik nog meer respect gekregen voor al die meiden die wél heel veel succes hebben met de guides van Kayla Itsines. Maar soms moet je ook accepteren dat niet alles voor jou geschikt is en je ook blij moet zijn met minder, en in mijn geval is dat, dat ik deze zomer dan maar niet met die platte buik in bikini zal rondlopen.

Nee, geef mij maar hardlopen. Ik ken hierin de krachten die ik heb, daarnaast gaan mijn hersenen over in de zen-modus zodra ik mijn oortjes in doe en de eerste passen zijn gezet. Nergens aan hoeven denken en alleen maar genieten van de omgeving, niet hoeven na te denken over of je een oefening wel technisch goed uitvoert en hoe vaak je de oefening nog moet herhalen. Geen rekening houden met de tijd, want je hardloop app vertelt je vanzelf wel hoe goed je bezig bent op dat moment. En bovenal wat voor mij het belangrijkst is, hardlopen is voor mij de sport die ik het best kan meten. Voor iemand die gek is op alles dat met statistieken en getalletjes te maken heeft, brengt mij dat ongelooflijk veel voldoening. Ik zie hardlopen daarom niet als een rondje hardlopen om aan m’n conditie te werken, ik zie het  als mijn vorm van yoga (want yoga is ook niet mijn favoriete bezigheid), mijn hobby en mijn instant happy-maker.

Over twee weken hoop ik dan ook een super positief verslag te schrijven over de We Run Amsterdam op 16 mei. Ik weet dan misschien nu al wel dat ik mijn initiële doel niet ga halen, ik weet (bijna) zeker dat deze run net zo leuk zal worden als de We Own The Night race in Londen die ik vorig jaar met Annemerel liep.

Hebben jullie wel de motivatie om je te onderwerpen aan een trainingsschema zoals die van Kayla Itsines of iets dergelijks?

Liefs,
Roos

Delen:

26 Reacties

 1. mei 3, 2015 / 17:18

  Een squat challenge is mij gelukt, in hield het vol en het enige wat mij de power gaf het te doen waren mijn slappe billen.

  Kayla. Ik weet het niet. Het lijkt een hype. Wel een damn good one als ik de resultaten mag geloven. Ik ga nog even verder twijfelen.

  Oh en niet vergeten ik heb een hoelahoep gekocht! Dot ga ik wel doen.

 2. Donna
  mei 3, 2015 / 17:22

  Ik ben nu in week 6 van Kayla. Moet zeggen dat het een pittig programma is maar dat de resultaten er zeker weten mogen zijn!

 3. Ilse
  mei 3, 2015 / 18:01

  Trainingschema’s met van die lastige en vervelende work outs is ook helemaal niet mijn ding. Geef mij maar gewoon heerlijk met mijn muziek op hardlopen in de natuur! :)

 4. mei 3, 2015 / 18:06

  Ik twijfel ook over Kayla, de resultaten zijn echt idioot! Ben benieuwd of ik het ook vol kan houden, maar met hardlopen heb ik veel meer moeite dan met oefeningen doen.. Dus het zou moeten lukken.

  Vind wel de prijs van haar guides nogal duur, mocht ik er ook na 10min geen zin meer in hebben. Iemand een idee waar je ze gratis kan downloaden?

  • lotte
   mei 3, 2015 / 19:36

   De guides zijn gratis te vinden op pinterest!

   • Milou
    mei 3, 2015 / 23:43

    Ik heb ze via marktplaats voor €0.75 van iemand gekocht!

  • mei 4, 2015 / 20:39

   De guides zijn toch niet duur? Nog geen 50 euro voor 4 weken pre-training en 12 weken training. Een uurtje met een PT kost zelfs al snel 80 euro.

   Als je de guides via Kayla koopt, krijg je wel alle updates gratis toegestuurd.

   Succes als je besluit te starten!

 5. mei 3, 2015 / 18:33

  haha ik heb Kayla ook gedaan ofnouja poging tot. In december begon ik super fanatiek ik heb het ongeveer 8 weken gedaan, maar omdat ik dacht dat hardlopen mijn passie niet meer was en ik wat aan mn gewicht wilde doen. Ik genoot er ook totaal niet van (in het begin wel, motivatie ofzo). En ik kon ook niet met mijn liedjes meezingen en tellen tegelijk. En het was saai. 4 weken geleden ben ik weer begonnen met hardlopen via het schema wat annemerel eerder op de site had gezet, omdat ik dit keer echt geen blessure wilde krijgen. En het gaat top! Hardlopen geeft je dan wel niet het perfecte lichaam, maat wel een perfect gevoel na een heerlijk rondje. Krachttraining doe ik soms nog voor of na het hardlopen gewoon om mijn rug, buik, benen en billen sterker te maken. Maar NOOOIT meer via Kayla, hahah. (De beschrijving hoe jij je voelde had ik precies het zelfde;))

 6. mei 3, 2015 / 18:39

  Ik heb net mijn verslagje van de 7e week van de BBG online gezet! Maar ja het is echt zwaar! Met name die eerste week werd ik iedere ochtend “bang” wakker hoe ik die dag weer door zou komen, want die spierpijn!! Ik ben juist dol op schema’s en voor mij werkt het erg fijn, ook in combinatie met het hardlopen. Maar ieder zijn ding! Belangrijkste is dat je het leuk vind! Veel succes de laatste trainingsweken!

 7. mei 3, 2015 / 19:19

  Ik vind de work-outs van Kayla juist geweldig. Heel pittig maar ik merk dat ik met de week sterker word. Maar ik heb zo’n negatieve ervaring juist met hardlopen. Ieder z’n ding! :) x

  • Aimelie
   mei 5, 2015 / 16:03

   Ja idem bij mij. Ik vind Kayla juist heel motiverend om te volgen. Lekker schema, pittig maar als het je net teveel wordt, dan is de routine al gedaan. Hardlopen vind ik dan weer eeuhm niet zo leuk :D

 8. mei 3, 2015 / 19:37

  Ik vind krachttraining juist veel en veel leuker dan langdurige cardio. Een lang schema volhouden ben ik dan ook niet echt goed in en gezond eten al helemaal niet, maar als ik moest kiezen tussen krachttraining of hardlopen, ga ik toch voor de gewichten.

 9. mei 3, 2015 / 20:57

  Lol, heel herkenbaar. Ik doe daar ook niet aan XD

 10. Sophie
  mei 3, 2015 / 21:01

  Ik was ook met Kayla begonnen en ben na 1x gestopt. Ik HAAT dat soort oefeningen met heel m’n hart haha. Vind het helemaal niet fijn om m’n lichaam zo te martelen, geef mij maar een fijne 10K in de buitenlucht. Daar word ik veel gelukkiger van dan van squats en burpees tot ik over m’n nek ga. Diep respect voor de meiden die het wel volhouden maar ik ben er niet ijdel genoeg voor vrees ik :p

 11. Cecil
  mei 3, 2015 / 22:58

  He ,
  Ik vind dat programma van kayla ook helemaal niet wat ik wel echt helemaal geweldig vind is blogilates een kanaal op YouTube zij heeft allemaal filmpjes moet oefeningen en ze weet bijna altijd wanneer je op het moment komt dat je echt wil gaan opgeven dan zegt zij allemaal dingen zovan geef niet op wil je een mooi strak buikje ga dan door. Haar innerlijk is ook echt helemaal geweldig ze zorgt er echt voor dat ik echt een blij gevoel krijg dat straalt ze ook uit. Ze heeft ook een kalender waar je je dan aan kunt houden waar dan workouts op staan en dan hoef je alleen de filmpjes op haar kanaal op te zoeken.

  Xx c

 12. mei 3, 2015 / 23:35

  Hey! Ik word er ook altijd helemaal gefrustreerd van.. En als ik dan na een paar keer geen resultaat zie, heb ik het ook wel weer gezien. Dan maar dun en geen bil :-)

 13. Danielle
  mei 4, 2015 / 02:20

  Ik zit nu in week 8 en hoewel ik de oefeningen echt dodelijk saai en strontvervelend vind ben ik wel blij dat ik door heb gezet als ik in de spiegel kijk.
  Heb nog nooit zo snel en duidelijk resultaat gehad met sporten.

 14. mei 4, 2015 / 11:36

  Hahaha, herkenbaar. Na een paar minuten ben ik er altijd weer klaar mee. Niet te doen!

 15. mei 4, 2015 / 11:42

  Oh dit is wat Mascha ook doet toch? Ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord, maar ik snap je frustratie wel. En iets doen met frustratie (in plaats van motivatie) omdat je moet doen wat een ander je opdraagt is ook gewoon veel te vervelend :’)

 16. mei 4, 2015 / 12:59

  Oh men, ik word van geen enkele sport blij. hardlopen kan ik -tot op zekere hoogte wel-, maar denk om de 300 meter ‘wat vind ik dit vreselijk’, dus dat lijkt mij ook geen gezonde houding. Fitness al helemaal niet… dus wandel ik af en toe maar een flink stuk lekker door. Maar ja, echt bikini-proof is het niet. Het toppunt is al liggend op de bank mijn been 30 x optillen, haha. Succes met hardlopen!

 17. mei 4, 2015 / 13:43

  Aaah arme meid dat Kayla Itsiness zo niet jouw ding was… Het lijkt mij eerlijk gezegd ook verschrikkelijk, maar sowieso ben ik echt slecht in motivatie vinden voor buik/been/bil/arm oefeningen. Doe mij het hardlopen maar, en dan maar niet ‘het perfecte lichaam’. Echt een leuke foto trouwens in dit artikel.

 18. Elvira
  mei 4, 2015 / 13:52

  Ik heb echt nog nooit van Kayla gehoord dus ik ga snel maar eens even googlen???

 19. Marleen
  mei 4, 2015 / 18:01

  Ik hoor wel van meer mensen dat het Kayla programma echt vreselijk zwaar is.. Ik begin er niet aan haha!
  Even off-topic: Annemerel, ik zou graag die grijze Calvin Klein bh willen kopen die jij ook hebt. Welke maat heb jij hiervoor gekocht? En sluit dat goed aan?
  X

  • Annemerel
   Auteur
   mei 4, 2015 / 21:45

   Volgens mij heb ik een M, maar ik heb alle kaartjes eruit geknipt dus durf het niet met zekerheid te zeggen!

   • Marleen
    mei 12, 2015 / 21:38

    Super bedankt voor je reactie! :)

 20. mei 4, 2015 / 20:41

  Ik ben heel tevreden van de Bikini Body Guide, maar het is idd hard en kan wel tegensteken. Vooral de eerste paar weken is het doorzetten geblazen. Eens de 8 weken voorbij, ben je er zo aan gewoon.
  Ik heb op slechts 3 maanden erg mooie resultaten, veel strakker geworden, dus ik ben er heel blij mee.