RECEPT: Thaise curry met pompoen en kikkererwten

 photo IMG_2903.jpg

Hoe moeilijk kan het zijn om zelf een vegetarische Thaise curry te maken? Dat vroeg ik mezelf maandag in de supermarkt af. Ik had geen recept, maar bedacht me wel wat ingrediënten die ik in de curry wilde hebben. Lente ui, pompoen, kikkererwten, limoen, gember… currypasta en kokosmelk natuurlijk. 

Eenmaal thuis besloot ik toch even te kijken hoe de meeste curry’s nu eigenlijk worden gemaakt, Dr. Google vertelde me dat er in veel curry’s ook een beetje bouillon werd toegevoegd, dus hup, ik voegde ook nog een klein beetje bouillon toe aan mijn eigen recept. Het was even wat gekluns in de keuken (ik heb twee ovenwanten in de fik gestoken door ze op een warme elektrische plaat te laten liggen, wist ik veel dat dat ook fik kon veroorzaken.. ja en ik had het wellicht wat laat door…), maar dan heb je ook wat. Moeilijkheidsgraad van deze Thaise Curry is echt nul, als je dus uitkijkt waar je je ovenwanten laat slingeren is ‘ie foolproof. En ontzettend lekker.

Benodigdheden (voor 2 personen)
200 gram rijst (ik had zilvervliesrijst)
1 pakje Thaise curry pasta (ik had de gele curry van Fair Trade Original)
300ml kokosmelk
400 gram pompoen, in blokjes (ik koop de pompoen die al in blokjes gesneden, van Albert Heijn)
250 gram kikkererwten
Stukje gember (fijn gesneden)
3 stengels lente ui (in ringen gesneden)
200ml bouillon
Sap van halve limoen
Zonnebloemolie

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Kook de pompoen bijtgaar.

3. Verhit wat zonnebloemolie in een pan en gooi hier de gekookte pompoen, lente ui en gember in.

4. Gooi hier vervolgens ook de currypasta, de bouillon en de kokosmelk bij.

5. Voeg ook de kikkererwten toe.

6. Roer goed door elkaar en laat op laag vuur lekker pruttelen.

7. Als de curry iets is ingedikt (duurt ongeveer 10 minuten tot een kwartiertje) voeg je het sap van de limoen toe en ben je klaar.

8. Ondertussen is je rijst vast ook gekookt, serveer samen en geniet!

Nooit geweten dat het eigenlijk zo makkelijk was… dat koken. Jammer van de afwas ;-).

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. Marieke
  april 7, 2016 / 17:07

  Hm lijkt me lekker!

 2. april 7, 2016 / 17:11

  Oh heerlijk! Ik ben gek op curry, op kikkererwten én op pompoen. Dus volgens mij is dit gerecht echt ultiem, haha! Ik ga hem opslaan om een keertje te maken! (:

 3. april 7, 2016 / 17:19

  Jaa, dit lijkt me lekker!

  En zo doe ik dat ook vaak, gewoon maar wat spullen kopen waarvan ik denk, dat moet lekker bij elkaar zijn ;)

 4. april 7, 2016 / 17:30

  Ziet er heerlijk uit! Ik ga toevallig kokos curry maken vanavond dus het lijkt er een beetje op ;)

 5. april 7, 2016 / 17:55

  Ik heb in januari voor het eerst (!) curry op in Thailand en oooh wat was het lekker! Vooral de rode (ik geloof dat ‘ie zo heet) die m’n vriend toen had. Balen dat ik toen iets anders had gekozen en zulke lekkere curry vonden we daarna nooit meer terug… Toch maar een keer zelf gaan proberen :D

 6. Elsa
  april 7, 2016 / 19:31

  Oehh wat lekker! Deze ga ik zeker een keer maken :)

 7. april 7, 2016 / 20:26

  Dit recept klinkt echt heerlijk! Als ik over drie maanden weer in Nederland ben ga ik dit echt proberen te maken!

 8. april 7, 2016 / 20:54

  Ik heb dus serieus nog nooit een curry op.. toch maar eens proberen! Deze ziet er echt heel goed uit.

 9. april 7, 2016 / 21:06

  Ik heb sinds ik anderhalf jaar geleden vegetariër ben geworden geen curry meer gegeten. Eigenlijk omdat ik geen idee had hoe ik vegetarische curry moest maken haha. Mijn dank is dus groot!

 10. Ilse
  april 8, 2016 / 13:43

  Ooh, wat lekker! Die ga ik een keer maken als mijn vriend er niet is want hij houdt niet van pompoen, haha.

 11. Lisa
  april 8, 2016 / 19:55

  Ik heb hem net gemaakt! Heb net mijn eerste hap genomen en hij is heerlijk, thanks voor het recept!:)