RECEPT: Spanish Omelette

Als je mijn vlog vanuit Málaga gezien hebt, weet je dat ik in Spanje een klein beetje verliefd geworden ben op Spanish Omelette / Tortilla. Weer terug in Nederland probeerde ik in de supermarkt kant-en-klare Spaanse tortilla’s te vinden (die hebben ze in Spanje namelijk gewoon zo in het koelvak liggen), helaas heb ik dit in Nederland nog niet kunnen ontdekken. Er zat niets anders op dan het zelf proberen te maken. En dat experiment is heel goed geslaagd, al zeg ik het zelf. En het vergde niet eens zoveel arbeid.

Ik vond dit basisrecept op de website van de BBC, ik voegde er zelf nog wat peterselie aan toe omdat ik een beetje extra smaak altijd wel kan waarderen. Je zou eventueel ook nog stukjes bacon toe kunnen voegen.

Benodigdheden (voor 4 personen):
400 gram voorgekookte aardappelschijfjes
5 middelgrote eieren
1 sjalotje, in ringen gesneden
Bosje peterselie, grof gesneden
Scheutje olijfolie
Peper
Zout

 1. Verwarm in een grote wokpan wat olijfolie.
 2. Fruit de sjalotten ongeveer in een minuutje en gooi de aardappelschijfjes erbij. Bak in 20 minuten, blijf goed omdraaien tijdens het bakken.
 3. Kluts ondertussen de eieren en mix met de peterselie, peper en zout.
 4. Als de aardappelen goed gebakken zijn verdeel je ze over de bodem van een koekenpan.
 5. Gooi hier het eimengsel overheen, zet het vuur mediumlaag en wacht geduldig af.
 6. Als je de tortilla in de pan kunt bewegen en de bovenkant ook bijna ‘droog’ is, schuif je de tortilla op een bord. Zet hier een ander bord bovenop en draai om. Vervolgens kun je de tortilla heel makkelijk weer in de pan laten glijden, nu bak je dus de bovenkant. Herhaal dit proces drie keer.
 7. Hierna moet het wel zo’n beetje klaar zijn en is het tijd om te genieten van je zelfgemaakte Spaanse omelet. Enjoy!

Tip! Neem ’s avonds bij het avondeten een stuk en bewaar de restjes (als het je lukt iets te laten staan) voor de volgende dag bij het ontbijt. Super lekker!

Liefs,
Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. september 25, 2018 / 13:23

  Ik ben DOL op Spaanse tortilla’s! Heerlijk. De lekkerste die ik ooit gegeten heb was op Tenerife in de bergen. Een maistortilla. Met kruiden van het eiland. Jammie! Ik vertrek a.s. zondag naar Valencia en kan nu al niet wachten om tortilla’s te eten.

 2. Eveline
  september 26, 2018 / 03:15

  Ohh leuk! Ik ga het van de week eens proberen (met de bacon ;) ), klinkt heerlijk!

 3. Lotte
  september 26, 2018 / 10:23

  Lekker!! En voor de ongeduldige mensen onder ons die geen zin hebben om 20 minuten op de aardappels te wachten: gaar de aardappels even in de magnetron. Prik wat gaatjes in een zak voorgekookte aardappelschijfjes en plaats deze 2-3 minuten (afhankelijk van het vermogen van je magnetron) in de magnetron. De aardappelschijfjes zijn nu goed gaar en je hoeft ze alleen nog maar een paar minuten bruin te bakken in de koekenpan (met de sjalotjes samen). Scheelt toch weer 10 minuten ;)

  • Annemerel
   Auteur
   september 26, 2018 / 16:12

   Oeh thanks voor de tip!

 4. mirthe
  september 26, 2018 / 13:02

  Sorry, maar 5 eieren voor je ontbijt? Gadverdamme, denk ook eens aan alle dierenleed die verschuild gaat achter de dairy industry! Hun snavels worden zonder verdoving eraf gechopped, zodat jij je eieren naar binnen kunt werken. Sorry, maar 5 eieren, ik word hier echt onpasselijk van.

  • Eveline
   september 27, 2018 / 03:03

   Haha er staat voor 4 personen boven en de laatste zin van het artikel is “Tip! Neem ‘s avonds bij het avondeten een stuk”. Dus het is een deel van een avondmaaltijd met 1 1/4 ei per persoon…. Ik vind dat persoonlijk heel verantwoord!