DIARY: Van Málaga naar Rome #36

De laatste week van de zomer, de week waarin ik eigenlijk mijn boek uit zou brengen, spendeerde ik in Málaga, Nederland en Rome. Het liep misschien allemaal wat anders dan gepland, maar het was een fijne week.

Maandag in Málaga, Arthur heeft een dag eerder brons gewonnen op de 1500 meter tijdens de WK Masters. Die medaille, daar moest ik natuurlijk ook even een goede foto mee maken. We hebben maandag lekker relaxt gedaan, beetje eten, beetje slapen, beetje sporten, beetje meer eten. Om half negen vlogen we weer terug naar Nederland.

Dinsdag was een druk dagje met een afspraak bij een nieuwe fysio praktijk (omdat zij een Alter-G hebben) en mijn zoektocht naar een nieuwe vlog camera. Mijn oude camera had ik namelijk twee dagen eerder van de tribune laten vallen, oeps. Tussendoor bereidden we nog een heerlijke curry met broccoli, courgette en kip.

Woensdagochtend was ik bij Radio 1 om te vertellen over de Berlijn Marathon (die ik niet gelopen had) en mijn boek (dat nog even op zich laat wachten). Ik mocht naar de studio komen, maar ze konden ook komen naar de plek waar ik op dat moment was. Nou, ik was op dat moment bij Arthur, dus kwamen ze daar naartoe, met een kastje, microfoon en koptelefoon. Volgens mij is het interview op de website van Radio 1 terug te luisteren (het was rond 9.20u op woensdag 19 september).

’s Middags liep ik voor het eerst op de Alter G. Dit is een loopband waar je op 20% van je lichaamsgewicht kunt lopen, waardoor het minder belastend is voor je lichaam. Ik liep slechts met 7 kilometer per uur, maar het gevoel van joggen voelde – na twee weken rust – echt heel goed.

Maar, om heel eerlijk te zijn, op dit moment is een ElliptiGo workout toch beter dan de Alter G, omdat ik hier helemaal geen landing in heb (mijn voeten blijven stil staan), kan ik dit veel langer achter elkaar doen en op een hogere intensiteit, zodat het daadwerkelijk ook echt iets voor mijn conditie doet op dit moment. Donderdag stond ik ruim anderhalf uur op de ElliptiGo. De wind maakte het vrij zwaar, maar hé, ik heb wel echt goed aan mijn uithoudingsvermogen gewerkt.

Ik vind het zo leuk om iedere ochtend samen te kunnen ontbijten en bijna iedere ochtend eten we weer net iets anders. Vrijdagochtend hadden we Spanish Omelette (had ik een dag ervoor al gemaakt), pannenkoeken met teff en banaan, kwark, koffie, thee en een lekker sapje. We doen gewoon iedere ochtend alsof het zondag is. Beste begin van je dag, toch?

Van mijn uitgever A.W. Bruna ontving ik afgelopen week een prachtige bos bloemen om me een hart onder de riem te steken over de ‘situatie’ (niet hardlopen – geen boek). Ik vind ze prachtig.

Dit weekend spendeerde ik samen met Arthur in Rome. Hier komt nog een uitgebreide blog (en vlog!) over online, maar het kwam er op neer dat ik was uitgedaagd door Bolletje om iets te doen waar ik super veel energie van krijg. Er was een halve marathon in Rome en die was ik van plan te gaan lopen, helaas liep het net iets anders, dus kreeg ons weekend een iets andere invulling. Neemt niet weg dat het een topweekend was. Met heel veel zon, warmte, lekker eten, cappuccino’s, culturele hoogtepunten en gezelligheid.

Oh ja en Aperol Spritz.

En ijs.

Hardlopen heb ik niet gedaan, maar een workout bij het Vaticaan op zondagochtend wel (lang verhaal, lang verhaal, komt later deze week online!).

De lunch bij Obica was ook absoluut niet verkeerd. Het water loopt me wederom in de mond.

Het was een top weekend, een fantastische afsluiter van de zomer. Hopelijk zien we de zon de komende tijd nog zo af en toe, want ik ben er eigenlijk nog niet klaar voor om echt afscheid te nemen. 

Liefs,
Annemerel

Delen:

2 Reacties

  1. Annemiek
    september 24, 2018 / 15:14

    Ben zo blij dat je weer regelmatig post! Had je blogs echt gemist! Veel sterkte met je voet. ?

  2. september 25, 2018 / 16:05

    Haha Annemerel, ‘slechts’ 7 km per uur. Dat liep ik vandaag met moeite. En ik heb geen blessure ;)
    Leuk om te zien hoe leuk je het hebt met Arthur!