RECEPT: Pasta met paddenstoelen, knoflook & parmezaan

Jullie weten hoeveel ik kan genieten van lekker eten. Jullie weten hoeveel ik kan genieten van makkelijk. Jullie weten dat ik van pasta houd en dat ik het liefst overal paddenstoelen in stop. Het volgende recept voldoet aan alle vier de eisen. Ik had gisteren trek in een pasta met paddenstoelen en tikte in Google ‘pasta paddenstoelen’ in. De eerste hit was meteen een recept van Jamie Oliver. Ik geniet van zijn pasta’s bij Jamie’s Italian hier in Den Haag en ook zijn pasta’s uit zijn kookboeken vallen keer op keer in de smaak. Ik had dus ook het gevoel alsof ik een wereldrecept in handen had. En dat klopte ook eigenlijk wel.

Niet alleen heeft dit recept maar acht ingrediënten (waarvan je het meeste wel in huis hebt waarschijnlijk, iedereen heeft wel een pak pasta in de kast liggen toch? Knoflook, olijfolie, peper en zout vind je ook bijna wel in ieder keukenkastje) het maken van het recept neemt nog geen 20 minuten in beslag. Hoe fijn!

Zelf serveerde ik de pasta met een stukje zalm, gebakken in een pan met wat olijfolie, peper en zout, maar alleen de pasta is ook al genoeg voor een avondmaal.

Benodigdheden (voor 3-4 personen (of een Annemerel en een Tuur)):
– 400 gram Trofie (pastasoort, kan ook andere pastasoort voor gebruikt worden)
– 400 gram paddenstoelen (wij hadden een mix van kastanjechampignon en oesterzwam)
– 4 tenen knoflook
– 125 ml crème fraîche
– 50 gram geraspte parmezaanse kaas
– Eetlepel olijfolie
– Peper + zout

 1. Kook de pasta volgens voorschrift op de verpakking.
 2. Snijd de kastanjezwam in plakjes en scheur de oesterzwam in grove stukken.
 3. Snijd de knoflook fijn.
 4. Verwarm wat olie in een grote wokpan.
 5. Fruit de knoflook aan in de olie.
 6. Voeg na ongeveer anderhalve minuut de paddenstoelen toe, voeg ook wat peper en zout toe om op smaak te brengen. Bak de paddenstoelen in ongeveer 8 minuten gaar.
 7. Giet de pasta af als deze klaar is en bewaar ongeveer 100ml kookvocht.
 8. Doe de pasta bij de paddenstoelen, met de 100ml kookvocht.
 9. Voeg de geraspte parmezaan en crème fraîche toe aan de pan en maak er een geheel van.
 10. Voeg nog wat extra peper toe om op smaak te brengen (zout is waarschijnlijk niet nodig, de parmezaan maakt het als het goed is al zout genoeg).

Dankjewel Jamie en eetsmakelijk jullie! 

Liefs,

Annemerel

P.S. excuses voor de slechte foto (mijn bestek ligt niet eens recht). Ik was niet van plan om dit recept te delen, totdat ik het proefde…

Delen:

3 Reacties

 1. Judith
  december 13, 2019 / 10:47

  Oeh lekker en eventueel beetje truffelolie erdoorheen!

  • Annemerel
   Auteur
   december 13, 2019 / 10:48

   Jaaaa goed idee! Moet ik echt weer eens kopen. Tuur lust geen truffel, maar kan dat er prima op mijn bord doorheen doen.

 2. Renske
  december 13, 2019 / 14:11

  Ik heb het gisteren meteen gemaakt, met de zalm ook. Heerlijk!!