Favorieten van het decennium

Het einde van het decennium nadert… nog tweeënhalve week, dan is het gewoon 2020. Mooi moment om terug te blikken op mijn favorieten. Niet van het afgelopen jaar, maar van het afgelopen decennium. Ik heb in mijn geheugen gegraven en heb al mijn favorieten van de afgelopen tien jaar op een rijtje gezet.

Media

Favoriete TV-serie: Super lastig, want ik heb nogal wat series gezien. Als ik een serie het meeste tijd aan besteed heb in dit decennium dan is het Friends. Ik zag de serie dit decennium pas voor de eerste keer, maar ik heb wel alle tien de seizoen drie keer achter elkaar gezien. Beetje suf dat mijn favoriete serie een serie was die ruim vijftien jaar geleden voor het laatst werd uitgezonden, maar het is wat het is.

Favoriete film: Ook al zo’n lastige, wie bedenkt al die vragen. Oh ja, ik. Ik ga voor Crazy, Stupid, Love met Emma Stone, Ryan Gosling en Steve Carrell. Ik heb deze film uit 2011 twee keer in de bioscoop gezien en daarna nog heel vaak thuis. Ik blijf het zo’n grappige film vinden en Emma Stone is gewoon de leukste.

Favoriete artiest: Coldplay heeft me dit decennium geen enkele keer teleurgesteld.

Favoriete album: Ghost Stories (van Coldplay). Het album met A Sky Full of Stars (een van mijn favoriete nummers ooit) en dit album heeft me al zo vaak gered als ik in de stress zat, migraine had of gewoon een momentje van rust nodig had. Dit is mijn meditatie

Favoriete nummer: Ik ga niet eens mijn best doen om te kiezen. Coldplay’s A Sky Full of Stars en Miracles (Someone Special), Ellie Goulding’s Love Me Like You Do, Taylor Swift met Welcome To New York en ok… ik vind dat ik er nog een mag kiezen Martin Garrix met Don’t Look Down.

Favoriete boek: Weet je dat het nog best lastig is om je favoriete boek van de afgelopen tien (!) jaar te kiezen… Maar een boek dat zo goed was dat het ‘beste boek van het decennium’ mag noemen, moet je natuurlijk wel makkelijk kunnen onthouden. Het eerste boek dat bij me op kwam was The Fault in our Stars van John Green. Andere favorieten waren The Hunger Games en How To Stop Time van Matt Haig.

Eten & Drinken

Favoriete alcoholische drankje: Aperol Spritz! Duh. Ik leerde dit drankje kennen in Italië in 2013 en inmiddels weet iedereen dat wanneer dit op de kaart staat, dit door mij besteld wordt. Ik kan er enorm van genieten.

Favoriete non-alcoholische drankje: Flat White, liefst bij een goede koffiebar in New York (Boston is ook goed…)

Favoriete snack: Doritos Paprika. Ik ga niet eens een poging doen om een schatting te maken van het aantal zakken dat ik de afgelopen tien jaar op heb.

Favoriete eten: Sushi! En dan graag zo veel mogelijk, want ik kan sushi blijven eten.

Kleding

Favoriete schoenen: Mijn Acne laarsjes. Gekocht in november 2014, mijn eerste duurdere uitgave in een jaar tijd, omdat ik het financieel even niet zo breed had. Ik had een financiele meevaller en kocht de laarsjes waar ik al jaren met grote ogen naar keek. De laarsjes draag ik nog steeds.

Favoriete kledingstuk: Sandro jas. Ze kosten een beetje, maar dan heb je ook wat. Mijn Sandro jas kocht ik begin 2014 en heb ik onwijs veel gedragen. Deze winter zijn we nog niet echt veel samen geweest omdat de wol die in de jas zit mij de laatste tijd iets te veel irriteert (krijg er bultjes van), maar ik heb hoop dat dat een fase is. De CPW (cost per wear) van deze jas is in ieder geval enorm laag.

Favoriete accessoire: De Gucci tas die ik in november 2016 kocht. Ik was bang dat hij te opvallend was en ik hem snel zat zou zijn, maar de afgelopen drie jaar heb ik hem met veel plezier gedragen. Net als met de Sandro jas was het een behoorlijke uitgave, maar als je uit gaat rekenen hoe vaak ik hem gebruikt heb dan is de CPW een stuk lager. Ik heb sinds die tas ook geen enkele andere tas meer gekocht. Hoewel ik nu wel al wel een tijdje met een nieuw exemplaar in mijn hoofd zit……..

Favoriete sieraad: Mijn verlovingsring natuurlijk, ook al zit ‘ie pas een maand of drie om mijn ringvinger ;-).

Beauty

Favoriete make-upproduct: De BB Cream van Estée Lauder uit een lijn die nu niet eens meer bestaat, de Clear Difference lijn. De BB cream is dus ook al een aantal jaar niet meer te koop en daar ben ik best wel een beetje verdrietig over geweest. Ik heb hier ontzettend veel tubes van doorheen gejaagd. Ik heb nog een halve tube liggen, maar deze is al zo oud dat ik het product niet meer zo goed vertrouw.

Favoriete verzorgingsproduct: Alles uit de Toleriane Ultra lijn van La Roche Posay. Ik wil nooit meer zonder. Dit jaar pas ontdekt (dankzij een samenwerking), maar toch nog het verzorgingsproduct van het decennium.*

Vakanties

Favoriete vakantie: Zoveel mooie vakanties, lastig om te kiezen, zeker een mega luxeprobleem dat ik hier niet zo makkelijk uit kan kiezen. Ik ga er twee delen. Mijn hoogtestage van vorig jaar zomer, ik was net een week samen met Tuur en we waren meteen een maand lang iedere dag samen. Ondanks dat de trainingen soms zwaar waren, was ik zo gelukkig. We zaten hoog op een berg, in de Pyreneeën en daalden halverwege af om het EK in Berlijn bij te wonen. Dit was zo bijzonder. Andere favoriete vakanties zijn de wintersportvakanties met mijn familie. De wintersportvakantie in 2016 in Serfaus staat me het meeste bij, de laatste vakantie dat ik mijn ouders en zusje was. Mooie herinneringen aan.

Favoriete stad: New York! In 2013 kwam ik er voor het eerst (in mijn leven!) inmiddels ben ik zeven keer terug geweest. Vijf keer voor de marathon, een keer voor de halve marathon en een keer na de Boston Marathon. Er is iets met die stad waardoor ik ontzettend het gevoel heb dat ik leef. Ik kan uren alleen slenteren door de stad, koffie drinken, avocado toast eten, de Wholefoods ondersteboven keren… ik krijg er geen genoeg van.

Favoriete vakantieherinnering: Samen met Roos in de auto richting Oostenrijk (en terug) en aan een stuk door luisteren naar Justin Bieber en keihard meezingen. Wat was dat mooi.

Gadgets

Favoriete headphones: Dit is zo’n lastige vraag, want ik heb heel veel fijne headphones. Ik besteed veel tijd alleen en gebruik dan ook best vaak iets van een koptelefoon. Mijn Bose QC35 is mijn grootste vriend als ik alleen reis (noise cancelling), mijn AirPods zijn zo handig om mee te nemen en zitten altijd in mijn tas. Mijn PowerBeats Pro sluiten me af van de buitenwereld en kunnen iedere storm aan, maar de Aftershokz Aeropex hebben ook hun charme, ze zitten perfect, kunnen tegen een regenbui en je hoort ook nog wat van de omgeving waardoor ze een stuk veiliger zijn in het verkeer. Maar als ik echt moet kiezen, als ik nog maar een paar zou mogen hebben, dan zou ik voor de AirPods gaan, omdat die het meest veelzijdig zijn.

Favoriete camera: De Canon G7x for sure! Het begon in 2015 met de Mark I, tussen 2016 en 2019 volgden een heleboel Mark II’s (ik gebruikte ze nogal intensief) en sinds augustus dit jaar is er de Mark III. Ze maken prachtige foto’s en de beeldkwaliteit met filmen is gewoon goed. Ik kan niet meer zonder.

Favoriete hardloophorloge: Weer zo’n lastige. Ik ben mega blij met mijn Garmin Fenix 6S. Hij is handig in het gebruik met hardlopen, er kan muziek op, de batterijduur is een stuk beter dan zijn voorganger, hij is mooi… Ja, ik denk dat dit toch wel mijn favoriet is van de afgelopen tien jaar. Hoewel mijn eerste hardloophorloge van Nike en TomTom, dat ik eind 2011 kreeg, ook wel echt een magisch ding was. Vooral omdat het mijn allereerste hardloophorloge was. Ik heb twee van die Nike horloges versleten, ging daarna over op TomTom en kwam in 2016 uit bij Garmin (de Forerunner 235). Sinds 2017 draag ik (dankzij Garmin) horloges uit de Fenix-serie. Die hebben vrijwel dezelfde functionaliteiten als de Forerunner 245 (opvolger van de 235), maar heeft net een wat luxer kastje. Als je dus geen 600 euro hebt liggen voor een sporthorloge, dan zou ik voor dat horloge kiezen.

Favoriete aankoop: Mijn MacBook Pro uit januari 2015 is denk ik mijn beste koop geweest op gadgetgebied. Hij leeft al bijna vijf jaar en is nog steeds even goed als toen ik hem kocht. Ik kocht in 2018 de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar, voornamelijk omdat het geheugen van mijn 2015 MacBook slechts 128GB is (en dat is heel onhandig als je video’s edit). Maar er gaat niets boven die ‘oude’ MacBook Pro met SD-kaart ingang en USB-poorten.

Hardlopen

Favoriete prestatie: Het is al een jaar mijn persoonlijk record niet meer, maar mijn Berlijn Marathon in 2015 is mijn favoriete prestatie. Nog steeds. Ik liep 3.26.43 en had dat absoluut niet verwacht. Pas tijdens de laatste zeven kilometer had ik door dat ik een Boston Qualifier liep en kreeg ik vleugels, ik liep een negatieve split en voelde me bij de finish alsof ik nog wel een tijdje door kon. De marathon was leuk om te lopen (omdat het zo makkelijk ging) en mijn prestatie was voor die tijd fantastisch (ik liep een PR van 32 minuten).

Favoriete race: De Boston Marathon. Niet omdat mijn eigen ervaring in 2017 nou zo mooi was (ik had al na vijf kilometer koppijn van de warmte en liep nog geen deuk in een pakje boter), maar de hele geschiedenis, sfeer en het weekend om de marathon heen… magisch. Kan niet wachten om er over vier maanden weer aan de start te staan. Hopelijk dit keer nog beter voorbereid zodat ik mezelf beter kan weren tegen de elementen.

Favoriete trainingsplek: De duinen rond Meijendel, tussen Scheveningen en Wassenaar. Er ligt een pad van 8 kilometer onverhard grind. Aan de kant van Scheveningen zitten er een paar iets langere vals-plat-heuvels in, aan de kant van Wassenaar zijn het allemaal kleine pittige heuveltjes die op den duur best wel zwaar worden. Ik loop hier enorm graag, omdat het mooi en rustig is en omdat de zachte ondergrond minder heftig voor mijn spieren, botten en pezen is.

Favoriete training: Een lange duurloop van 20 kilometer met een pace tussen de 4’55 en 5’10. Dit blijft gewoon echt mijn favoriete training, hoeveel exotische trainingen ik de afgelopen anderhalf jaar ook geprobeerd heb.

Favoriete schoenen: Nike VaporFly. Je moet ze gepast hebben om het te geloven.

Favoriete kledingstuk: Lululemon Speed Tights. Je moet ze gepast hebben om het te geloven.

Favoriete accessoire: Naast mijn hardloophorloge en headphones zijn sokken ook wel een redelijk belangrijk accessoire. Ik draag sinds twee jaar de Elite Cushioned socks van Nike en sindsdien heb ik een stuk minder last van blaren en loszittende teennagels.

Momenten

Favoriete verjaardag: Mijn 26ste verjaardag (2015) toen ik met mijn zusje een paar dagen van te voren spontaan in de auto was gestapt en richting Italië was gereden. We verbleven vier dagen aan het Gardameer en spendeerden onze tijd met heel veel eten (pasta, ijsjes, Nutella croissants) en op mijn verjaardag ben ik denk ik wel twintig keer van de glijbaan gegaan.

Favoriete gebeurtenis: Je zou misschien denken, het moment dat Tuur op zijn knieën ging. Maar nee. Ik kijk eigenlijk met nog veel meer gelukkige gedachten terug op die avond dat de ‘vonk’ officieel oversloeg. We hadden een video opgenomen, ik zou koken, maar dat koken gebeurde uiteindelijk pas om half elf ’s avonds omdat we daarvoor zoveel eh… aan het knuffelen waren. Maandenlang had ik onbewust toegeleefd naar dit moment en toen gebeurde het gewoon. Dat was misschien nog wel verrassender dan die ring eind september.

Zo, dat waren ze… Ik ben 2000 woorden verder en volgens mij heb ik al mijn favorieten nu wel op een rijtje staan. Ben nu ook wel heel benieuwd naar jullie favorieten van het decennium. Deel er een paar in de comments en als je een blog hebt zou ik het leuk vinden om AL jouw favorieten op je blog te lezen (deel de link!). Ben benieuwd!

Liefs,

Annemerel

*Ik kreeg een reactie dat mijn uitingen over La Roche Posay verkapte reclame zouden zijn. Hoewel ik dit jaar een samenwerking met het merk gehad heb, is dit daar géén onderdeel van. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een huidverzorgingsproduct als dit en ik deel mijn enthousiasme graag. Daar hoef ik geen producten of geld voor in de plaats te krijgen. Het hebben van een rustige huid is ZOVEEL MEER waard.

Share:

9 Comments

 1. Vera Boekelman
  december 13, 2019 / 14:37

  Ahhh LOVE deze blogpost! Als een trouwe lezer (niet vanaf het begin, maar toch al wel vijf jaar denk ik?) herken ik veel gebeurtenissen en foto’s :) Inderdaad Love Me Like You Do, ik kan nog steeds geen genoeg krijgen van dat liedje.

 2. Teha
  december 13, 2019 / 17:59

  Gemiste kans Annemerel: het waren natuurlijk 2020 woorden?
  Succes met de halve marathon!

  • Mieke
   december 14, 2019 / 13:29

   Haha, ik dacht aan 2019 woorden toen ik het las op het einde van de blog

 3. Yamina
  december 13, 2019 / 21:11

  Hahaha, vooral die laatste is mooi! Nee, zonder gekheid. Ik gun het jullie!
  En dan besef ik dat ik je het merendeel van deze 10 jaar al volg. Bizar eigenlijk!

 4. Mischa
  december 14, 2019 / 10:58

  Lekker dat je verkapte reclame maakt voor La Roche Posay. Ik heb er inmiddels een melding van gemaakt bij de commissie voor verkapte reclame.

  • Annemerel
   Auteur
   december 16, 2019 / 08:56

   Dit was geen reclame… oprecht niet. Ik vind het echt de fijnste producten die ik de afgelopen 10 jaar gebruikt heb.

  • Esmée
   december 19, 2019 / 01:27

   Dan zou de rest in het artikel ook verkapte reclame zijn zeker, Mischa? ?

 5. Danielle
  december 16, 2019 / 10:38

  Hi Annemerel,

  Welke sokken gebruikte je voor die nike sokken en merk je echt zo’n duidelijk verschil? Ik krijg al blaren bijna bij het aantrekken van mijn schoenen en ik heb al zooo veel geprobeerd…. maar deze sokken ken ik nog niet!
  Heb jij nog andere tips tegen blaren eventueel? Ik heb brede schoenen met dikke sokken geprobeerd, smalle schoenen en dikke sokken en ga zo maar door.
  Momenteel gaat het oke met ook een creme maar ik wil zo graag de marathon van Rotterdam lopen dus als je nog tips hebt, please!

  Grappig trouwens: ik ben ook in september ten huwelijk gevraagd en ondanks dat het een geweldig moment was zou ik (in mijn geval) mijn eerste date als favoriete moment van dit decennium zeggen. Dat is waar het allemaal is begonnen ;)
  Je bent het nieuwe decennium in ieder geval goed met je huwelijksdag!

  Groetjes
  Danielle

 6. Jessica
  december 16, 2019 / 11:01

  Mooooiiii