RECEPT: Parelgort met doperwten, edamame en kiemen

Ken je dat? Dat je naar de supermarkt gaat om – onder andere – ingrediënten voor een bepaald recept te komen maar dat je uiteindelijk thuis komt met slechts de helft van die ingrediënten. Het overkomt mij wel vaker, maar dit keer maakte ik het wel heel bond, ik had eigenlijk maar twee van de ingrediënten die ik echt nodig gehad gekocht, lente ui en citroen. Gelukkig had ik nog een klein beetje parelgort in mijn kast staan en kon ik wat improviseren. Het resultaat was absoluut niet onsmakelijk. En het mooie van dit alles: ik heb zelf iets gecreëerd, in plaats van dat ik klakkeloos een recept uit een boek overneem.

Het recept dat ik eigenlijk wilde maken kwam uit het boek ‘Detox Kitchen Bible’ mijn favoriete kookboek van 2017, nu al. Maar hoe het eigenlijk zou moeten smaken weet ik niet, want mijn recept lijkt er in de verste verte niet op. Ja, het is allebei groen en op basis van parelgort. En er zit iets van doperwten in verwerkt. Maar verder… Het resultaat was zeker niet slecht. Het is niet mijn favoriete recept dat ik ooit gemaakt heb (dat is op dit moment de parelgort met paddenstoelen en truffelolie), maar ik denk dat dit recept wel een van de gezondste lekkerste recepten is die ik de afgelopen tijd gemaakt heb.

Zit je er klaar voor? Komt ‘ie.

Benodigheden (voor 1 persoon)
70 gram parelgort
50 gram edamame bonen
Halve citroen
1 lente uit in smalle ringen
100 gram Doperwten
Handje verse munt
Kiemen
Zonnebloempitten
Pompoenpitten
Zeezout vlokken

 1. Pureer de doperwten met de verse munt in een blender of in de keukenmachine. Geen zin om moeilijk te doen? Ik kocht doperwtenspread bij Albert Heijn. Easy does it.

 2. Kook de parelgort in ongeveer 250 milliliter water. Als het water kookt, zet het vuur dan iets lager en wacht net zo lang tot de parelgort al het water heeft opgenomen.

 3. Snijd ondertussen de lente ui en mix met de edamame en kiemgroenten.

 4. Als de parelgort gaar is, doe de doperwtenmunt spread door de parelgort in de pan. Voeg vervolgens ook de lente ui, kiemen en edamame hier doorheen.

 5. Verwarm een minuutje en doe daarna alles op een bord of in een kommetje, maak af met de pompoenpitten, zonnebloempitten en de zeezoutvlokken.

 6. Enjoy!

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. maart 9, 2017 / 12:18

  Bond of Bont? :P Klinkt wel als een lekker recept, die doperwtenspread ga ik sowieso een keer proberen!

 2. maart 9, 2017 / 12:51

  Hmmm dat klinkt toch wel lekker en helemaal niet moeilijk! Ik ben dol op edamame, die kan ik blijven eten. Maar paddenstoelen en truffel is echt mijn absolute favoriet, dus die parelgort klinkt nog beter… Malou x

 3. Ilse
  maart 9, 2017 / 15:26

  Niet helemaal mijn ding, ik ben niet zo fan van bonen. Als ik elke keer zo lees is dat boek een grote inspiratie, misschien zelf ook maar halen.