LET’S TALK ABOUT: Discontinued

Ik zeg weleens, het enige waar je echt 100% op kunt vertrouwen dat ben je zelf. Natuurlijk kun je getroffen worden door een lichamelijke of mentale ziekte en heb je het gevoel dat je jezelf misschien niet meer in de hand hebt, maar hoe je het ook wendt of keert, je wordt alleen geboren en je gaat in je eentje dood. OK, lekker lugubere en vooral gezellige positieve intro. Maar goed, ik maak nog steeds de fout om compleet een product te vertrouwen. En dan is het heel pijnlijk wanneer dat product in een keer uit de schappen wordt gehaald.

Mijn eerste schrikmoment was een paar jaar geleden, toen mijn favoriete camouflage stift van shiseido uit het assortiment werd gehaald. Jarenlang droeg ik deze stick over mijn onzuiverheden, er ging iedere twee maanden wel weer een stift doorheen. Totdat hij ineens niet meer te koop was. Via eBay heb ik toen nog tien van die sticks op de kop weten te tikken, inmiddels ben ik daar ook zo goed als doorheen. Pijnlijk, want ik vind het uiteindelijk nog steeds de fijnste. Ik heb allerlei alternatieven geprobeerd; van Yves Saint Laurent (nu ook niet meer te koop overigens) tot Estée Lauder en sinds twee jaar heeft Shiseido een nieuwe stift, maar die heeft net een andere kleur en de structuur is iets minder dekkend. Niet zo fijn als mijn oude vertrouwde donkergrijze stick dus. Sad story.

Een ander verdrietig moment was toen ik besefte dat Estée Lauder mijn favoriete BB cream stilletjes uit het assortiment had gehaald. Ook hier heb ik uiteindelijk nog een paar tubes van op de kop kunnen tikken, maar ik vrees met groze vrezen voor het moment dat ik hier doorheen ben. Ik gebruik nu een foundation van Estée Lauder (Double Wear) maar in de zomer is deze veel te dekkend en wil ik gewoon weer mijn BB kunnen dragen. Ik heb nog een tube liggen, dat wordt zuinig aan doen deze zomer.

Afgelopen week kwam ik tot een andere trieste ontdekking. Dit keer geen beautyproduct dat uit de handel is gehaald, maar mijn favoriete hardloopschoen van de afgelopen twee jaar. De LunarTempo. Twee jaar lang liep ik op deze schoenen, inmiddels heb ik al vijf paar versleten. Ik heb hier PR’s in Amsterdam (tien kilometer), Berlijn (marathon) en Salzburg (halve marathon) op gelopen en nu kan ik via Nike.com geen nieuw paar meer bestellen. Gelukkig hebben sommige sportwinkels nog een oude voorraad en kan ik nog wat schoenen in slaan, maar dat is niet echt een oplossing voor de lange termijn, ik zal toch echt op zoek moeten naar een nieuw model waar ik zo’n fan van ben als de LunarTempo. Ik heb echt het gevoel dat de LunarTempo voor mij gemaakt is en mijn loopprestaties verbetert, dus dit is een redelijke domper. Maar ja, wat doe je er aan?

Maak jij dit ook weleens mee, een product waar je super fan van bent en volledig op vertrouwd, dat ineens uit de schappen wordt gehaald? Heel benieuwd naar jullie verhalen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. Ilse
  maart 9, 2017 / 15:30

  Ik ben heel hard aan het nadenken geweest maar ik zou het zo eigenlijk niet weten! Volgensmij ben ik niet echt gehecht ergens aan.

 2. Manon
  maart 9, 2017 / 16:01

  Ik weet dat ik nog een bijna helemaal volle tube BB Cream van Estee Lauder heb (kleur 2) omdat ik die gekocht heb omdat jij er zo positief over was. Helaas matcht ie niet met mijn huid. Ik kan hem naar je toesturen oid als je dat wilt?

  • Annemerel
   Auteur
   maart 9, 2017 / 21:46

   Lief! Is dat de Clear Difference? Zo ja, mail me even annemerel@gmail.com kijken of we wat kunnen ruilen ;-)

   • Manon
    maart 14, 2017 / 14:34

    Ik heb je een mailtje gestuurd!

 3. xAmberc
  maart 9, 2017 / 16:18

  Mijn moeder en ik hebben dat zo onwijs vaak. Gewoon met alledaagse producten als tandpasta ofzo..
  Mijn moeder gebruikte jarenlang een voetspray van the body shop met een bepaald, weet niet meer hoe het heet, ingrediënt er in. Tot er opeens het moment kwam dat dit product niet meer te koop was. Na ongeveer tien jaar nog geen vergelijkend product kunnen vinden met dat ene ingrediënt.

 4. maart 9, 2017 / 17:07

  Haha aahh jaa de horror.. Ik heb nogal een pluizige krullenkop, en er was 1 creme voor mijn haar die mijn krullen perfect in bedwang hield. Die was ook zonder aankondiging zomaar verdwenen. Het heeft me echt maaaaanden gekost om een redelijke vervanging te vinden, maar nog steeds is het niet wat het geweest is…

  • Annemerel
   Auteur
   maart 9, 2017 / 21:45

   Zoo naar!!!!!!

 5. maart 9, 2017 / 17:49

  Ik geloof dat ze die bij de Nike outlet in Woensel (Eindhoven) nog wel hebben..

 6. maart 9, 2017 / 19:25

  Ik loop dus ook op Lunartempo en ik wilde van de week een nieuw paar bestellen voor mijn halve marathon in mei en gone! Dus nu moet ik nieuwe schoenen gaan zoeken :'( Balen!

  • Carina
   maart 11, 2017 / 11:18

   Outlet store in Groningen had ze ook nog staan! Als je ze nog zoekt? Kunnen vast iets regelen dan als je zelf niet naar Groningen kan.

 7. Karlijn
  maart 9, 2017 / 21:23

  Haha herkenbaar! Ik heb dat met een BB Cream van Maybelline waarvan ik er nog 2 heb weten op de kop te tikken en zo heeft ook appie een van mijn favoriete crackers uit het assortiment gehaald, saaaad

 8. Sanne
  maart 10, 2017 / 07:59

  Ik heb nu hetzelfde, de Lunartempo is ook mijn favoriete schoen en ik ben van plan om daar ook mijn marathon op te gaan lopen. Ik ga dus ook maar een extra paar inslaan en daarna op zoek naar andere schoenen helaas!

 9. maart 10, 2017 / 21:51

  Ik ken je pijn, haha. Afgelopen maand nog, m’n favoriete Alpro yoghurt met amandel. Is denk ik vervangen door een nieuw soort kwark in het assortiment, maar ik ben geen fan.