RECEPT: Mijn paddenstoelenrisotto 2.0

Mijn go-to-indruk-maak-recept is sowieso risotto. Dit is hét recept waarmee ik Tuur om mijn vinger heb gewonden. Als hij thuis komt en hij ziet dat ik dit gemaakt heb, heb ik de gelukkigste man op aarde in huis. Zelf kan ik ook echt genieten van mijn eigen risotto, het enige ‘probleem’ is dat je zo lang in de keuken staat. Maar daarvoor heb ik ook een goede oplossing, als ik alleen ben zet ik gewoon mijn MacBook voor mijn neus en kijk ik een aflevering van mijn favoriete serie. Tijd vliegt en de risotto wordt goddelijk.

Ruim zes jaar geleden deelde ik al eens mijn recept, maar in de afgelopen jaren is hij best wel veranderd. Dit is mijn huidige succesrecept.

Benodigdheden (voor 4-6 personen):

400 gram risottorijst
3 liter bouillon (ik maak de bouillon van biologische bouillonblokjes van Knorr)
3 rode uien, gesnipperd
6 teentjes knoflook, fijn gesneden
400 gram kastanjechampignon
150 gram oesterzwam
1 prei, fijn gesneden
150 gram parmezaanse kaas
200ml kookroom 6% vet
30 gram peterselie
Peper
Zout
Olijfolie

 1. Snijd de knoflook en rode ui fijn, snij de paddestoelen en snij de prei in ringen.
 2. Kook de bouillon, ik gebruik bouillonblokjes zonder E621 omdat ik het idee heb dat het bij mij hoofdpijn veroorzaakt, de biologische van Knorr met smaak van kip zit nog iets van smaak aan. Dit is op geen enkele manier gesponsord.
 3. Verwarm in een grote pan wat olijfolie, als de olijfolie warm is kun je de ui en de knoflook fruiten.
 4. Als de ui en knoflook goud bruin is kun je de paddenstoelen en de prei in de pan erbij doen. Roer goed om en laat in ongeveer 3-4 minuten zacht worden.
 5. Voeg vervolgens de rijst toe, schep om en zorg dat de korrels doorzichtig worden. Als dit het geval is kun je een paar scheppen bouillon toevoegen.
 6. Het grote roerfestijn is begonnen. Roeren roeren roeren. Ik zeg weleens, de enige kunst van het maken van een risotto is de kunst van het geduld. Zet het vuur ongeveer op eenderde en blijf roeren. Als de rijst al het vocht heeft opgenomen, voeg je weer wat bouillon toe.
 7. Na ongeveer twintig minuten roeren kun je de parmezaan en de room toevoegen. Blijf roeren.
 8. Als de korrel zacht wordt kun je extra smaak toevoegen door wat peper en zout. Soms is de parmezaan al zo zout dat je geen extra peper hoeft toe te voegen, ook zijn sommige bouillonblokjes zo zout, dat extra zout overbodig is. Het is dus belangrijk dat je goed proeft voordat je begint met zout strooien.
 9. Als de rijstkorrels helemaal gaar zijn is het tijd voor de peterselie. Snij hem fijn en roer hem door de risotto.
 10. Et voila! Buon Appetito !

Veel maak- en eetplezier en als je hem gemaakt hebt, ben ik ontzettend benieuwd naar wat jullie ervan vinden. Tag me vooral op Instagram, vind ik leuk! Ben trouwens ook benieuwd wat jullie go-to-recept is om indruk te maken op wederhelften, familieleden en vrienden. 

Liefs,
Annemerel

Delen:

1 Reactie

 1. Irma
  augustus 6, 2019 / 09:23

  Dit vorige week gegeten en ooooooooooh wat een liefde!!