RECEPT: Rodelinzensoep met wortel, bleekselderij en koriander

linzensoeprecept

Linzensoep is een van mijn favoriete gerechtjes om te maken. Het is super makkelijk en het is eigenlijk nog nooit mislukt. De enige drempel die ik iedere keer weer moet overwinnen is het fijn snijden van de knoflook en sjalotjes, maar dat heb ik eigenlijk bij ieder recept. Volgens mij kun je tegenwoordig ook voorgesneden ui kopen in de supermarkt en je hebt knoflook in een tube, maar ik vraag me af hoe gezond dat is. Waarschijnlijk zitten er meer goede voedingswaarden in dan iets uit de frituur, maar dat is al snel.

Mocht iemand hier een goed antwoord hebben op de vraag of voorgesneden ui uit de supermarkt net zo goed voor je is als wanneer je de ui zelf snippert, let me know.

Benodigdheden
150 gram rode linzen
1 liter bouillon
2 sjalotjes, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
Een duim gember fijn gesneden
300 gram worteltjes in blokjes gesneden
3 stengels bleekselderij in halve maantjes gesneden
Sap van een citroen
Zout & Peper
Koolzaadolie

 1. Fruit de sjalotjes, knoflook en gember in een beetje koolzaadolie.
 2. Doe de rode linzen, worteltjes, bleekselderij en bouillon erbij in de pan en breng aan de kook.
 3. Laat op laagvuur doorkoken totdat de linzen en de bouillon een papje zijn geworden.
 4. Voeg het sap van de citroen toe en breng op smaak met peper en zout.
 5. Enjoy! Ik nam er nog wat extra gekookte parelgort bij om de maaltijd compleet te maken.

Als jullie nog ideeën hebben voor recepten of dingen die ik echt eens moet proberen, let me know! Ik heb mijn kitchen spirit redelijk terug gevonden.

Liefs,
Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. januari 10, 2017 / 18:35

  Ooh, ik was al benieuwd naar dit recept van je vlogs, ziet er goed uit!
  Liefs,
  Yara

 2. margaretha
  januari 10, 2017 / 19:14

  Die knoflook uit een tube vind ik dus echt ideaal, ik ga er ook altijd maar vanuit dat dat meer voor de smaak is dan voor alle gezonde stofjes…. Uien doe ik vaak in het hakmolentje wat bij mijn staafmixer zit (en ja daar zou die teen knoflook eigenlijk ook wel bij kunnen)

 3. Ilse
  januari 10, 2017 / 20:57

  Hmm, lekker zeg! En geen idee over de voorgesneden uien.

 4. Inneke
  januari 11, 2017 / 08:46

  Niet echt een antwoord op je vraag maar ik heb zo een turbochef van tupperware en ik pel mijn ui, knoflook,… snij hem in 2 (of 4 – afhankelijk van de grote van de ui) en dan trek ik hen klein. Echt super makkelijk, super snel en gewoon even snel onder de kraan steken daarna, afdrogen en klaar voor het volgende gebruik. Ik ben er echt super content van. Hier huil ik al al ik de ui in 4 moet snijden :)

 5. M.
  januari 11, 2017 / 08:56

  Ola ideetjes genoeg!

  Gevulde courgette met zongedroogde tomaten en feta, is héél snel klaar en lekker, maar daarbij twee vragen:
  1) volgens mij lust je geen kaas, klopt dat?
  2) heb je een oven?

  En dan moet je eens intikken op google ‘indiase linzencurry’ van dille&kamille. Héééérlijk.

  En dan ten slotte: de tomatenrisotto van uit paulines keuken (het kookboek). Zo lekker, must try!