RECEPT: Curry met broccoli, courgette en paddenstoel

Als er een gerecht is dat ik het afgelopen half jaar veelvuldig (en met veel plezier) gegeten en gemaakt heb, dan is het curry. Het begon met curry op basis van bloemkoolrijst, maar na een paar weken intensief trainen bleek dat ik toch net iets meer koolhydraten nodig had (veel meer zelfs!). Inmiddels heb ik een standaard recept met onder andere broccoli, courgette en paddenstoelen. Dit staat minimaal een keer per week op het menu en vaak maken we zoveel dat we de dag er na er ook nog van kunnen eten. Echt een aanrader.

Benodigdheden (voor 4 personen)
1 stronk broccoli
1 courgette
1 paprika
400 gram paddenstoelen
400 gram garnalen (of kip, of vegetarische kip, of tempeh!)
400 milliliter kokosmelk
Currypasta (ik gebruik meestal de gele curry van Fair Trade)
300 gram pandanrijst

 1. Snijd de broccoli in roosjes (je kunt eventueel ook de stronk in stukken snijden, ik wist dit niet maar dit kun je dus ook gewoon heel goed eten) en kook de broccoli.
 2. Snijd ondertussen de courgette en paddenstoelen.
 3. Verwarm wat olie in een koekenpan en gaar de kip.
 4. In een wok, verwarm wat olie en bak daarin de paddenstoelen en courgette.
 5. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (inmiddels staan er inderdaad vier pannen op het vuur, veel plezier met afwassen!).
 6. Als de kip gaar is, zet het vuur dan helemaal laag.
 7. Wanneer de paddenstoelen en courgette goed zijn aangebakken kun je de kokosmelk en de currypasta erbij doen in de pan. Roer goed door elkaar heen.
 8. Als de broccoli gaar is kun je de broccoli aan de curry toevoegen, evenals de kip. Is de rijst op dit moment nog niet gaar, laat dan op laagvuur even doorsudderen.
 9. Als de rijst gaar is serveer je de rijst met de curry et voilà, een heerlijke voedzame en makkelijke maaltijd (alleen het aantal pannen is een beetje jammerlijk).

Bon appetit!

Liefs,
Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. N
  oktober 5, 2018 / 12:20

  Eerst de kip bakken, die uit de pan halen en de pan hergebruiken voor de groenten scheelt een pan :-)

 2. laura
  oktober 5, 2018 / 22:49

  Ha! ben zelf ook super dol op curry :) kleine oud-studenten pro-tip voor het verminderen van de afwas: kip kan je ook in de wok bakken, als ze gaar zijn haal je de kipstukjes er even uit en dan doe je ze er op het eind weer bij. En als je een keer rijst over hebt kan die in een zak in de diepvries (wel oppassen dat het geen klont wordt) en als je dan weer curry maakt, en de curry is bijna klaar, gewoon de rijst erbij doen :) tadaaa: een 1-pan-gerecht

 3. Annemiek
  oktober 6, 2018 / 07:53

  Oeh, ik ben dol op curry! Wat ook een hele lekkere tip is, om je rijst te koken in de kokosmelk! Dat geeft echt super veel smaal en smeuiigheid (getsie wat een vies woord eigenlijk)!

 4. Eveline
  oktober 8, 2018 / 05:10

  Ik maakt dit eigenlijk best vaak (met variaties) en gebruik altijd maar 2 pannen (1 voor de rijst en 1 voor de curry!). Uitje en kip fruiten in een gewone hoge steelpan, curry pasta erbij en weer even fruiten, kokosmelk erbij en dan groentes erbij en in de curry laten garen (en dus erin op volgorde op wat het langst nodig heeft – bv. eerst broccoli even 2 minuten, dan paprika en courgette erbij). Klaar! En maar 2 pannen :)