SHOPPING: Herfst hardloopfavorieten

Vandaag is een bijzondere dag… ik mag vanavond weer proberen hard te lopen. Of nou ja… hard, semi-hard. En vooral niet lang, 250 meter om precies te zijn. En als dat goed gaat, dan mag ik dat een paar keer herhalen. Jippie! (dit klinkt sarcastisch en dat is het misschien ook wel een beetje, maar… ik heb er wel heel veel zin in!). Om dit heugelijke feit te vieren deel ik graag mijn favoriete hardloopkledingstukken (en schoenen!) van dit moment. Niet verder klikken als je op budget bent.

Deze longsleeve van Lululemon is groot favoriet. Hij is lekker lang, waardoor hij niet de hele tijd omhoog kruipt. Daarnaast wordt er in dit shirt gebruik gemaakt van een technologie waardoor bacteriën die vieze luchtjes produceren worden tegengehouden. Ik heb pas een longsleeve van Lululemon, maar ik draag hem super vaak en hoef hem toch maar een keer per week te wassen, want als ik geen hele intensieve workout gedaan heb dan ruikt ‘ie daarna nog helemaal fris. Enige nadeel van dit shirt: het kost je een beetje. In Nederland betaal je 88 euro via de webshop. Mocht je binnenkort naar de VS afreizen, hij kost daar 78 dollar (en dat is met de huidige dollarkoers 68 euro).

Mijn favoriete shorts zijn de In Movement Shorts van Lululemon. Deze droeg ik van de zomer vaak met wedstrijden en tijdens krachttraining. Ze zijn vrij sexy en er zijn ook momenten geweest dat ik even dacht ‘wow, zie je nu niet gewoon veel te veel?’ maar ze zitten – bij mij – verder heerlijk en daar moet je (of in ieder geval: ik) even doorheen. De shorts zijn 48 euro.

De Speed Up tight (wederom van Lululemon) is mijn favoriete hardlooplegging. Helaas viel ik een groot, gapend gat in die legging toen ik van de zomer een boomstronk miste. Ik zit nu dan ook even zonder, maar kan gelukkig wel de voorgangers van de Speed Up tight nog dragen. Kan niet wachten tot ik weer in New York ben (nog 28 dagen!) want dan mag ik van mezelf een nieuwe kopen. In Nederland kost hij namelijk 118 euro, in Amerika is hij 108 dollar (wat iets minder dan 90 euro is).

Ik wil dit eigenlijk niet te hard zeggen, maar sinds ik netjes voor iedere training dikke sokken aantrek heb ik eigenlijk vrijwel nooit meer last van blaren of eeltplekken. Deze hele zomer heb ik geen enkele keer last gehad van blaren en ik trainde toch behoorlijk veel (nu heb ik eerlijk gezegd wel liever een blaar dan een stressfractuur, maar dat terzijde). Deze sokken van Nike zijn op dit moment mijn favoriet. Het enige nadeel? Een paar kost 14 euro, je wil echt geen twee keer dezelfde sokken dragen (of nou ja, ik vind dat heel erg vies) en als je dagelijks sport kost dit dus een godsvermogen (of je bent de hele week aan het wassen).

Een groot gedeelte van de zomer liep ik op de Nike Zoom Fly. Eerst op maat 42, daarna dacht ik dat mijn voeten kleiner waren geworden en kocht ik maat 41 (spoiler alert, was achteraf geen succesverhaal). Deze week werd de nieuwe Zoom Fly Flyknit gelanceerd, dit is de ‘normale’ Zoom Fly, maar dan met een Flyknit upper. Ik heb ze – natuurlijk – meteen besteld om uit te proberen en na een dag er op gewandeld te hebben kan ik niet anders dan enthousiast zijn. Vaak krijg ik drukplekken van Flyknit, bij deze schoen niet. Daarnaast sluit de schoen beter aan (hij is minder breed bij mijn tenen) waardoor ik bij maat 42 niet meer het gevoel heb dat ze te groot zijn. De reden waarom ik dacht dat maat 42 van de Zoom Fly te groot was, was omdat hij aan de voorkant te breed was voor mijn tenen, hierdoor ging ik een beetje zwemmen in de schoen. Aan de voorzijde had ik gewoon maat 42 nodig. Ik heb er nog niet op hardgelopen, maar ben tot nu toe dus erg enthousiast.

En tot slot mijn favoriete sportbeha, de naadloze beha van ODLO uit de Blackcomb collectie. Ik weet niet of hij voldoende steun biedt tijdens het hardlopen als je meer hebt dan een cup C, maar voor mij is dit de ontdekking van de zomer geweest. Ze zitten zo lekker comfortabel, je hebt niet eens het idee dat je een beha aan hebt en dat is wel fijn, als je vrijwel de hele zomer in sportbeha door het leven gaat. Hij is nu in de aanbieding voor 25 euro! (ik draag trouwens een XS en een S op het moment dat ik ongesteld moet worden, je begrijpt…)

Van welk item wordt jij het meest enthousiast? Is er iets dat ook al in jouw kast ligt? Wat is jouw favoriete hardloopkledingstuk/schoen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

2 Reacties

 1. Thijs
  oktober 5, 2018 / 12:28

  Hoi Annemerel,

  de plaatjes zijn nu weg. Stonden er gisteren wel op.

 2. Andrea
  oktober 7, 2018 / 12:40

  Die sportbeha ziet er goed uit! Heeft die wel iets van padding/ dikkere stof zodat je tepels niet zichtbaar zijn (wel zo handig in de winter)?