QUESTIONNAIRE: The Future

Photobucket

Waar wil je over tien jaar zijn?

Goede vraag.. Ik zou het niet weten en ik weet ook niet of ik het wel wil weten. Ok. Dat klinkt verkeerd. Wat ik probeer te zeggen.. Een toekomst uitstippelen kan volgens mij op twee manieren uitpakken. 1. Je bent continu bezig met wat je allemaal wilt en moet of 2. Je bent vaker over je toekomst aan het nadenken dan dat je daadwerkelijk je leven leeft. Natuurlijk zou ik het leuk vinden om te trouwen en kinderen te krijgen. Maar op dit moment ben ik al extreem trots op mezelf dat ik mijn basilicumplantje al een paar maanden in leven houd. Kinderen zijn dan ook een lange termijn iets. Of die lange termijn op mijn 33ste al is? I don’t know. We zullen het zien. Gezond en geluk zijn, dat is mijn plan. Lekker cheesy, maar willen we dat niet uiteindelijk allemaal?

Wat is je levensdoel?

Hmm… Levensdoel. Le-vens-doel… Kunnen leven van de dingen die mij gelukkig maken. Niet alleen zelf gelukkig worden van het schrijven, maar ook anderen. LEVENSDOEL. Ik vind dat wel een heel groot woord eigenlijk. Alles met passie en liefde doen? Goed, het spijt me.. Ik heb geen intelligenter antwoord. Misschien moet ik hier WEL eens over na gaan denken.

Zou je stoppen met werken als je kinderen krijgt?

Als freelance schrijfster heb je het geluk dat je een groot gedeelte van je tijd zelf kunt indelen en dat je vaak vanuit huis kunt werken. Ik heb niet de illusie dat je met een kindje in de box net zo hard kunt doorschrijven als zonder kindje in de box, maarrrrr het werkt allicht beter dan met een kantoorbaan. Mijn kind vijf dagen per week in een kinderopvang zetten lijkt mij persoonlijk geen optie. Waarom zou ik dan überhaupt kinderen nemen?

Hoe zie jij jouw toekomst als blogger?

Ik blog nu al meer dan negen jaar en het voelt echt als een deel van mijn leven. Op dit moment kan ik me niet voorstellen dat ik er ooit mee zal stoppen. Natuurlijk zal mijn blog veranderen, dat heeft ‘ie in de afgelopen negen jaar ook vaak genoeg gedaan. Nu zie ik mezelf als 80-jarig omaatje met mijn MacBook MegaSuperAirPro (of hoe de MacBook’s op dat moment ook mogen heten) gewoon door bloggen. Maar wie zal het zeggen he?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

10 Reacties

 1. juli 25, 2012 / 12:18

  Leuke questionnaire dit! Ik herken het wel een beetje :)

 2. juli 25, 2012 / 13:23

  Ik vind het ook moeilijk om over mijn toekomst na te denken :). Ik zie wel hoe alles uitdraait…

 3. juli 25, 2012 / 13:56

  Leuk om te lezen!

 4. sanne
  juli 25, 2012 / 13:58

  Leuk, heel herkenbaar. Maar ik wil ook eigenlijk niet weten of nadenken over wat er eventueel gaat komen over 10 jaar! Leef nu en geniet is mijn motto!

 5. juli 25, 2012 / 13:58

  Ik ben wel iemand die doelen nastreefd voor de toekomst, dat geeft mij een gevoel van rust. Als alles goed gaat heb ik na de zomer mijn diploma en dan heb ik voor mezelf echt doelen nodig mbt wat ik wil gaan doen anders word ik gek!
  Maar ik kan me ook goed voorstellen dat dit niet voor iedereen werkt en er veel mensen zijn die wel zien hoe het loopt, altijd maar alles plannen is volgens mij ook niet goed.. Lastig lastig :)

 6. juli 25, 2012 / 15:00

  Leuk om te lezen, ik zie je wel achter die MegaSuperAirPro macbook zitten!

 7. Carolien
  juli 25, 2012 / 21:31

  Toekomst.. altijd lastig ! Ik weet wel een beetje waar ik over 10 jaar wil zijn. parttime baan, 2 ukkies ( mocht het zo zijn, je weet het nooit natuurlijk). huisje boompje beestje ( een kat, daar is mn vriend gek op). Een jaar of 16 samen tegen die tijd, hopelijk een jaar of 8 getrouwd.

  Ik ben trouwens wel van mening dat je geen kinderen neemt, je krijgt kinderen. Je neemt een huisdier en krijgt een kind. Vind het zo akelig klinken. Maar zo bedoel je het niet gok ik :)

 8. Ilse
  juli 25, 2012 / 22:11

  Er zitten herkenbare dingen tussen, zeker leuk om te lezen. :)

 9. juli 26, 2012 / 00:14

  Ik denk en dat klinkt erg negatief zoals in de begin jaren 80(ruim 25% van de jongeren waren werkeloos)een verloren generatie wat er aan komt en helas zal geld het tover woord wezen de komende lange jaren, zeg maar GEEN geld meer voor…..
  De luxe gaat voorbij en ik vrees de jaren 50 en daar ga je niet vrolijk van woorden aangezien we nog maar in het begin zitten van een periode van weinig tot niets in de toekomst..
  Kan er niets anders van maken maar geniet nu, want het is zometee anders, echt anders.

 10. Jules
  juli 28, 2012 / 10:34

  Vind het altijd jammer dat vrouwen standaard de baan op parttime zetten. Gaat eenzaam worden tussen al die mannen aangezien ik zelf geen kinderwens heb, mijn toekomstdromen gaan vooral over iets bijdragen aan de wereld met mijn werk later, opkomen voor rechten enz.