QUESTIONNAIRE: Let’s talk about the hair

Toen ik veertien was heb ik mijn voor het laatst tot op mijn schouders gehad, daarna heb ik het eigenlijk altijd laten groeien. Ik denk dat ik twee jaar later de lengte had die ik op dit moment heb. Hoe je het in twee jaar tijd zo lang laat groeien? Ja goede vraag… Niet te veel mee rotzooien? Ik verfde niet, liet mijn haar aan de lucht drogen. Niet te veel poespas dus.

 

En dan is het een kwestie van behouden. Ik laat mijn haar gemiddeld twee keer per jaar knippen. De afgelopen drie jaar ga ik voor een knipbeurt naar Rob Peetoom in Amsterdam. Ik vind de manier van knippen die ze in die salons gebruiken erg fijn. Ik laat er tijdens zo’n knipbeurt wel zo’n acht tot tien centimeter afhalen. Zoveel groeit mijn haar ongeveer in een half jaar.

Daarnaast laat ik eens in de zoveel tijd highlights in mijn haar zetten, ook bij Rob Peetoom. Hoe vaak ik dat doe verschilt heel erg, meestal ga ik pas als ik me begin te irriteren aan mijn uitgroei. De laatste keer dat ik nu geweest ben was november, acht maanden geleden alweer. Ik denk dat ik het dit jaar misschien wel een heel jaar zonder verse highlights uit ga houden, in de zomer licht mijn haar namelijk vanzelf al wel op. Ik ga bewust niet te vaak naar de kapper om mijn haar te verven. Ik ben als te dood dat ik op een gegeven moment TE blond wordt. Dan weet ik dat je dan ook weer met low lights kan gaan werken, maar ik vind dat vaak wat onnatuurlijk ogen.

Dan mijn dagelijkse verzorging… Als ik heel eerlijk ben gebruik ik geen speciale shampoo. Zal ik eens iets heel erg anti-beautyblogger-achtigs zeggen (ben ook geen beautyblogger, dus ik mag dat) ik koop meestal wat er in de aanbieding is bij de winkel waar ik op dat moment ben. De laatste tijd gebruik ik vaak de knalroze flesjes van Lóreal of de blondshampoo van John Frieda. Ik was mijn haar vrijwel dagelijks, ook zo’n doodzonde volgens de boekjes. Maar ik sport ook vrijwel iedere dag en ik vind het smerig om het daarna niet te wassen. Mijn haar zonder shampoo wassen heeft toch niet het gewenste frisse resultaat.

Na het wassen smeer ik een serum in mijn haar. Op dit moment gebruik ik een heel fijn serum uniqone; zo’n multifunctioneel serum met tien verschillende functies (waaronder glans, ontklitten, volume, herstel voor droog haar). Daarna laat ik mijn haar meestal aan de lucht drogen. Soms föhn ik mijn haar eventjes vijf minuten om het net iets sneller te laten drogen. Daarna rol ik mijn haar in een knotje boven op mijn hoofd en als ik dan op de plek van bestemming ben laat ik het los hangen. Mijn haar heeft dan precies de juiste hoeveelheid volume. Ik blijf dat proces de hele dag herhalen. Knotje / los, knotje / los, hierdoor raak ik het volume niet kwijt.

Verder is er eigenlijk zeer weinig speciaal aan de verzorging voor mijn haar. Ik zorg dat ik mijn vitamine binnen krijg, slik de laatste maanden wel extra vitamine B (wordt aangeraden bij intensief sporten), maar ik heb nu niet het idee dat mijn haar daar nu ineens veel beter van geworden is.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

24 Reacties

 1. juli 24, 2012 / 17:23

  Ik heb ongeveer drie jaar geleden mijn lange haar ingeruild voor een bob. Het stond me goed, maar ik vond het teveel gedoe om het model bij te houden en daarom laat ik het nu weer groeien. Het is lastig zat. Eigenlijk zit ik nu al zeker een half jaar op een lengte waar ik niks mee kan. Maar ik hou vol! Ooit op een dag dan is een lange, volle bos.

 2. juli 24, 2012 / 17:32

  Das ook zo iets he, na het sporten wil ik ook gelijk mezelf opfrissen, bah zweet en rare geurtjes.
  Je haar is echt heel mooi en zo lang!

 3. juli 24, 2012 / 17:35

  Ik geloof ook niet zo in al dat dure spul voor je haar. Uiteindelijk moet je gewoon je puntjes bijhouden :)

 4. juli 24, 2012 / 17:36

  Jij hebt echt een mooie haarkleur! haha. Valt me nu pas op. Ik ben nu echt aan het twijfelen, ik heb nu lekker lang haar waar je zoveel mee kan. Vlechten bijvoorbeeld en dat is echt leuk. Maar wat wil ik graag een schuine bob zoals Rihanna had (http://z.hubpages.com/u/427604_f520.jpg). Pretty! Staat eens wat anders en ik vind het geweldig. Toch twijfel ik echt hoor, straks kan ik al die leuke dingen niet meer met me haar doen. :( boo-hoo.

 5. l.
  juli 24, 2012 / 18:07

  Twijfel je nog wel eens om een bob te laten knippen?

  • Annemerel
   Auteur
   juli 24, 2012 / 18:35

   Nee, eigenlijk niet…

 6. juli 24, 2012 / 18:47

  Je hebt mooi haar! Ik laat het nu ook weer groeien. Ik ben altijd in twijfel hoe vaak ik naar de kapper moet. Op zich krijg ik niet zo snel dode punten en kappers zeggen dat je elke 3 maanden moet gaan als je het wilt laten groeien. Maar vaak knippen ze er dan toch net weer teveel af… Ik heb ook de laatste 3 jaar 1-2 keer per jaar higlights laten zetten, maar nu wil ik dat een beetje laten uitgroeien. Mijn haar licht ook wel wat op door de zon dus dan is het kleurverloop redelijk natuurlijk. Ik vraag me ook af of je altijd maar higlights kunt laten zetten. Het onderste gedeelte wordt dat steeds vaker geblondeerd en ik ben als de dood dat het dan af gaat breken. Daarom probeer ik het nu maar helemaal niet meer (ont)kleuren sinds ik het de laatste keer zelf heb gedaan (wat verrassend goed ging).

 7. juli 24, 2012 / 19:07

  Mooi haar :) Ik hou wel van lang haar.
  Al denk ik dat een bob jou ook wel heel mooi zou staan, gezien je bet eens lang gezicht hebt.

 8. juli 24, 2012 / 19:13

  Je hebt inderdaad mooi haar! Ik heb het ongeveer net zo lang als jij en ga ook 2 a 3 keer per jaar naar de kapper! Ik fohn mijn haar wel altijd trouwens, ik vind het zo lang duren voordat het aan de lucht is gedroogd.. maar ik draag mijn haar dan ook nooit in een knotje!

 9. juli 24, 2012 / 19:32

  Ik zou willen dat ik zulk lang haar had :) Ik heb van mezelf heel weinig en fijn haar, dus een dikke volle bos wordt het nooit. Het groeit gelukkig nog wel, maar erg langzaam. Ik doe er verder ook niks geks mee, ik geloof alleen heilig in de redken shampoo, alleen maar vanwege het feit dat ik eerst veel haar uitval had en het altijd dood was en dit is niet meer het geval sinds ik die shampoo gebruik. Dus ik durf niet echt meer te stoppen haha :p

  Hopelijk krijg ik het ook een keer op zo’n lengte!

 10. Nathy
  juli 24, 2012 / 19:55

  Je hebt echt mooi haar (en dik!). Ik heb van dat dunne lichtbruine haar. Gelukkig heb ik wel veel haar, maar superfijn dus. Ik ben het ook aan het laten groeien, maar het probleem dat ik altijd heb is dat het op een bepaald lengte lijkt te stoppen. Ik heb eens gehoord dat je haarlengte genetisch geprogrammeerd is en ik vrees dat ik aan mijn geprogrammeerde lengte zit… :/

 11. Hazel
  juli 24, 2012 / 19:56

  Je hebt prachtig haar! Ik ben ook aan het “sparen”, nog 2 jaar te gaan haha.

 12. juli 24, 2012 / 20:40

  Je ziet er prachtig uit :).

 13. juli 24, 2012 / 21:19

  Jij begint je te irriteren? :p

  Hihi, sorry. Ik vind jouw haar echt zo mooi he… Beeetje jaloers op de lengte maar ook op je mooie volle bos. Als ik het zo lang heb is het echt geen porem (is mjin haar te dun voor denk ik? in elk geval gaat het dan zo hangen)
  Leuk om ook eens iets over je haar te lezen :D

 14. juli 24, 2012 / 22:01

  Bedankt voor de tip over het knotje en dan weer los! Doe je dat dan alleen onderweg? Of ook als je op de bestemming (werk) bent een knotje en dan weer los?
  Ik ben ook een groot los-lang-haar-fan :)
  Wees maar blij dat je je haar niet zo vaak hóeft te verven. Ik moet het verven omdat ik al grijs wordt/ben (op 26 jaar en het begon al op mn 18e).
  Maar gelukkig hebben we tenminste verf!

 15. juli 24, 2012 / 22:06

  Mooi haar! Ik heb toevallig een paar weken geleden twee blogposts over mijn haar geschreven, ik heb mijn dikke krullerige haar permanent laten straighten… heb nu dus compleet staal haar zonder volume. Best wel ff wennen! Maar ik heb hier nauwelijks werk aan, terwijl mijn dikke krullerige haar op deze lengte heel veel onderhoud en styling vroeg ;-)

  • marleen
   juli 25, 2012 / 10:38

   thanks for the mention! ik ga meteen ff je blogpost checken, ik wil dat ook!

 16. juli 24, 2012 / 22:16

  Mijn haar wisselt veel. Maar de afgelopen jaren blijft het het zelfde. Lang…

 17. Ilse
  juli 24, 2012 / 22:33

  Ik laat mijn haar ook groeien, ga denk ik na de vakantie weer naar de kapper met al dat zwemmen. je hebt zeker mooi haar. :)

 18. marleen
  juli 25, 2012 / 10:36

  mijn haar is naar mijn mening dramatisch, pluizig (zelfs met gladmakende conditioner en serum), rare golven en krullen…. gewoon bah! ik heb mijn hele leven van lang, naar kort, naar langer, naar korter mijn haar gehad en mij staat korter haar toch wel het beste! alleen het is zo’n pain in the ass om het elke dag te moeten steilen… :( daarom draag ik het vrijwel altijd in een staartje of knotje en steil ik alleen mijn schuine pony.

  soms denk ik wel eens, ik laat het super lang groeien en kijken of het dan mooier valt als ik het los draag, minder rare krullen hoop ik, zodat ik minder tijd kwijt ben als ik het los wil dragen, maar elke keer knip ik het dan na een jaar toch weer rond schouderlengte of korter (bob). het is ook zooo dik en dat zit voor geen meter haha!

  ben wel benieuwd hoe schouderlang haar jou staat! ik denk super mooi! net als bij sabrina van aftrdrk, die eerst lang had en nu schouderlang, zo’n vooruitgang!

 19. sanne
  juli 25, 2012 / 11:38

  Ik heb ook lang haar en was het ook bijna elke dag. Ik gebruik de biologische shampoo van Yves Rocher en af en toe conditioner. In de winter doe ik wat highlights maar niet te veel want ik vind te licht ook niet mooi. En ik denk dat gezond eten helpt en ik slik wel wat extra vitamine C, is ook goed voor je huid. In de winter pak ik wel eens een multi-vitamine maar of dat nou echt helpt..

 20. sonja
  juli 25, 2012 / 14:45

  Wat leuk dat je deze vraag wilde behandelen, was wel benieuwd hoe jij het aanpakte met je lange haren :)

 21. juli 25, 2012 / 15:51

  Ik doe eigenlijk precies hetzelfde als jij, niks speciaals, alleen ik laat het vaker knippen. Maar dan groeit het ook weer sneller aan heb ik het idee.