RECEPT: Pompoenrisotto van Parelgort met Haricot Vert

Pompoenrisotto

Pompoenrisotto met haricot verts, klinkt nog lekkerder dan het daadwerkelijk is. Mijn favoriete kookboek van 2016 is zonder twijfel de Detox Kitchen Bible. Hij ligt al een half jaar in mijn boekenkast maar afgelopen weken ben ik er daadwerkelijk iets mee gaan doen. En niet zonder resultaat. Ik ben trots op mijn eigen kookkunsten.

Of nou ja trots is misschien niet het juiste woord, want ik denk dat iedereen die er de tijd voor neemt deze receptjes in elkaar kan flansen. Kijk een stuk runderlende op de juiste manier bakken is een kunst. Het maken van een risotto zoals deze is gewoon een kwestie van doen.

En een klein beetje improviseren als blijkt dat de helft van de ingrediënten die je gekocht hebt inmiddels hun beste tijd gehad hebben en eerder rijp zijn voor de prullenbak dan je meesterwerk.

Benodigdheden voor 2 personen:
120 gram parelgort
600 milliliter bouillon
2 teentjes knoflook fijn gesneden
2 sjalotjes fijn gesneden
Haricots Vert in stukjes van ongeveer 2 centimeter gesneden
250 gram pompoen in blokjes gesneden
Sap van halve citroen
Tijm
Rozemarijn
Peper
Zout
Koolzaadolie
Stukje kabeljauw (optioneel)

 1. Verwarm de bouillon
 2. Verwarm in een andere pan de koolzaadolie en fruit hier de sjalotjes en knoflook in.
 3. Doe vervolgens de parelgort hierbij in de pan en schep een aantal keer goed om.
 4. Voeg de helft van de bouillon toe en laat ongeveer vijf minuutjes sudderen.
 5. Voeg de pompoen toe en laat garen. Schep tussendoor goed om. Blijf bouillon toevoegen op het moment dat de parelgort al het vocht heeft opgenomen.
 6. Voeg tegelijkertijd met het laatste beetje bouillon ook de haricots verts toe, dit wil je echt op het laatste moment doen zodat de boontjes nog een beetje knapperig blijven.
 7. Breng op smaak met tijm, rozemarijn, peper, zout en het sap van de citroen.
 8. Dit is voor mij het moment geweest dat ik in een klein beetje koolzaadolie het stukje kabeljauw dat ik er bij at bakte. Gewoon kort op allebei de kanten, zodat de vis niet droog wordt. Ik heb mijn vis gemarineerd bij de visboer gekocht, maar je kunt hem natuurlijk ook zelf op smaak brengen met wat peper, zout en eventueel wat citroensap.
 9. Serveer de parelgort eventueel met wat pompoenpitten en het stukje vis.
 10. Eetsmakelijk!

(Mijn excuses voor de lelijke foto, het is een screenshot van een videobeeld, heb de foto’s die ik hiervan maakte per ongeluk verwijderd van mijn camera. Gebeurt me laatste tijd iets te vaak…)

Liefs,
Annemerel

Meer trek in een risotto met paddestoelen? Vorige week maakte ik deze.

Delen:

9 Reacties

 1. Roby
  januari 3, 2017 / 12:57

  Je bedoelt denk ik ‘is daadwerkelijk nog lekkerder dan dat het klinkt?’ Toch? ? Het klinkt in ieder geval inderdaad lekker!

 2. Ilse
  januari 3, 2017 / 17:31

  Lekker zeg! Binnenkort maken!

 3. januari 3, 2017 / 17:50

  mmmmmmmmm jamie jamie jamie wat zijn jou recepten toch lekker zeg, ik heb het net gemaakt en ik heb bijna mijn vingers opgegeten, ik koop ook altijd pompoenpittenolie bij de superfoodstore KLIK OP MIJN NAAM en ga naar de site, pompoenpittenolie met pompoenpitten dat is echt lekker ik heb dat bij jou recept een beetje gedaan,

  • Annemerel
   Auteur
   januari 3, 2017 / 20:55

   Oooh klinkt goed ga eens kijken! En wat leuk dat je het gemaakt hebt!

 4. Tessa
  januari 3, 2017 / 18:09

  Nu het de laatste posts op je blog toch over de content gaat en de waardering ervan: ik vind jouw receptjes altijd TOP. Zeg ik terwijl ik met de gort-risotto met kastanjechampignons van een eerder artikel voor me zit, opgeleukt met wat witte wijn (want excuus om fles open te trekken) en parmezaanse kaas.

  Kortom, blijf ze vooral delen! Het is altijd een mooie mix tussen relatief eenvoudig maar toch het gevoel dat je net even wat lekkerder en bijzonderder eet dan normaal.

  Liefs, Tessa

  • Annemerel
   Auteur
   januari 3, 2017 / 20:54

   Aaahhhh heerlijk! Die wijn moet je gewoon opentrekken! Ook al is het dinsdag 3 januari, hahaha! Nee, echt, zou ik ook doen!

 5. Patrice
  januari 4, 2017 / 18:56

  Wat een heerlijk recept! Ik heb hem net gemaakt, alleen de pompoen vervanger door zoete aardappel, ook zeker een aanrader :)

  Binnenkort je Thaise curry met pompoen en kikkererwten maar eens proberen..

  • Annemerel
   Auteur
   januari 4, 2017 / 20:26

   Wat super leuk om te horen! Zoete aardappel klinkt als een goede vervanger!

 6. Simone
  januari 21, 2017 / 23:37

  Vanavond gemaakt, het was heerlijk! Gelukkig nog wat over, dus binnenkort nog een keer van genieten. Bedankt voor het recept! :)