Happy New Year, Happy New Annemerel.com!

 photo IMG_2909.jpg

Super bedankt voor al jullie lieve reacties op mijn blog van zondag waarin ik aankondigde dagelijks te gaan vloggen en wellicht iets minder geschreven artikelen per dag te maken. Er kwamen heel veel goede beargumenteerde berichtjes binnen met opmerkingen over mijn blogs en vlogs. Ben ik heel blij mee. Want ook al ben ik bijna veertien jaar geleden mijn blog voor mezelf begonnen, het is ook wel leuk om te weten wat jullie nu precies leuk vinden om te zien. Aangezien ik zonder jullie niet van mijn blog zou kunnen en leven en als ik niet van mijn blog zou kunnen leven dan zou ik niet op deze manier door kunnen gaan. Dus ja, jullie zijn redelijk belangrijk. Aan de hand van al jullie tips heb ik een checklist voor mezelf gemaakt wat ik met mijn blog wil gaan doen.

 • Minstens zeven leuke blogs per week schrijven.
 • Genoeg afwisseling, dus niet te veel herhaling. Proberen iedere blog iets toe te voegen zodat de lezer er ook echt iets aan heeft.
 • Niet te ver vooruit werken, dit zorgt ervoor dat ik te ver bij mijn blog vandaan ga staan. Als ik op reis ben kan het vaak niet anders, maar proberen geen weken vooruit te schrijven.
 • Comments een paar keer per dag controleren en goedkeuren zodat ze niet twee dagen op goedkeuring hoeven te wachten. Dit is nogal een dingetje als ik onderweg ben want ik kan alleen maar op een desktop inloggen op mijn WordPress, om hackers geen kans te bieden zeg maar. Maar ik ga mijn best doen.
 • Zoals velen aangeven zijn Spotify lijstjes en Love & Share het minst favoriet bij jullie. Die ga ik niet compleet van mijn blog verbannen, maar zal proberen ze nooit als enig artikel op de dag te plaatsen.
 • Zo min mogelijk spel- en grammaticafouten maken.
 • Mijn vlogs zo compact mogelijk (onder de tien minuten) proberen te houden en niet alleen maar vertellen over wat ik ga doen of wat ik gedaan heb, maar ook daadwerkelijk dingen laten zien.
 • Meer de deur uit zodat ik ook meer heb om niet alleen te laten zien in mijn vlogs, maar ook meer heb om over te schrijven. Binnen in mijn 35 vierkante meter tellende studio is het avontuur in ieder geval niet.
 • Een manier bedenken om de Snapshot Diaries niet helemaal vaarwel te zeggen zonder dat het heel erg dubbelop wordt met de vlogs. Een weekje vloggen een weekje foto dagboeken maken zie ik niet zitten. Hoe ik het ga doen weet ik nog niet precies, maar mijn Snapshot Diaries zijn niet voorgoed verleden tijd.
 • Per direct stoppen met vloggen op het moment dat ik er geen plezier meer in heb.

Happy New Year, Happy New Annemerel.com!

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. Maaike
  januari 3, 2017 / 16:26

  Ooh klinkt allemaal goed! En ik wil ook vooral zeggen dat je nu echt top bezig bent dus denk vooral ook niet dat je te veel moet veranderen of verbeteren! Toen ik dat over die love & share artikelen las schrok ik, die vind ik juist zo leuk! Al moet ik bekennen dat ik de lange, engelstalige artikelen oversla en vooral de quizzes doe en de korte leuke artikeltjes achter de linkjes echt lees:)
  Xxx

  • Ilse
   januari 3, 2017 / 17:33

   Precies wat ik wou zeggen!

 2. Eline
  januari 3, 2017 / 16:35

  Ohhh, weet je wat ik ook altijd heel leuk vind: recepten!

 3. januari 3, 2017 / 16:40

  Dit klinkt echt leuk en fijn! Het lijkt me heerlijk om dit jaar zo te beginnen met nieuwe plannen. Ik kijk er naar uit :)

 4. januari 3, 2017 / 16:45

  Een goede reflectie en goede verbeterpunten. Ik was laatst een video aan het kijken over bloggen en YouTube en daarin had de host het erover dat het belangrijk is om jezelf opnieuw uit te vinden, zodat je publiek geïnteresseerd blijft, en volgens mij is dat precies wat jij nu aan het doen bent! :) Ik kijk in ieder geval uit naar je dagelijkse vlogs.

 5. Eva
  januari 3, 2017 / 17:12

  Ik vind de love & share juist suuuuper leuk :D

 6. Marije
  januari 3, 2017 / 20:46

  Ik mis het ook erg dat ik geen comments zie! Heb je vorige artikel nog niet gelezen, maar ik vind het veel leuker als er comments onder je artikel staan, anders voelt het zo alleen-ig, haha.

 7. januari 3, 2017 / 21:15

  Dit klinkt fantastisch! Ik blijf fan :)

 8. Nathalie
  januari 3, 2017 / 21:45

  De love&share is juist mijn favoriet!

 9. Vera
  januari 3, 2017 / 22:19

  “Binnen in mijn 35 vierkante meter tellende studio is het avontuur in ieder geval niet”. Hahaha, goed punt. Volgens mij werk je ook prettig buiten de deur, dus misschien is het voor jou ook prettig om in koffietentjes of iets dergelijks te werken.

  Ik wist niet dat je alleen op je desktop comments goedkeurde! Dat verklaart wel waarom je er niet altijd tijd voor hebt. Ik mis de comments kunnen lezsn in ieder geval wel, zoals ik laatst ook een keertje aangaf, dus zelf lijkt het mij erg fijn als je hier wat meer aandacht voor kunt hebben! :)

  Ik probeer mee te denken om de oplossing te vinden voor snapshot diaries, maar vind het lastig.. Ik weet het ook niet helaas!

 10. Belle
  januari 4, 2017 / 07:59

  Een ideetje! Snapshot diary als een weekly diary. Zondag online, een soort samenvatting van wat je die week gedaan hebt in de vorm van je snapshots! Zo is het niet erg dubbelop met je vlogs :)

  Verder vind ik het super leuk dat je meer gaat vloggen! Vind op je blog altijd de persoonlijke posts het leukste over wat je in je leven allemaal aan het doen bent haha.. Daar sluit het vloggen dan beter bij aan :)

  • Annemerel
   Auteur
   januari 4, 2017 / 08:25

   Toevallig heb ik daar zelf vandaag ook over nagedacht, maar dan voor de maandag! Dus hou maandag zeker mijn blog even in de gaten!

   • Inneke
    januari 4, 2017 / 09:24

    Jeuj! veel succes met al je plannen! vooral doen wat je graag doet

   • januari 5, 2017 / 11:17

    Ooh ik herinner me nu dat je dat ‘vroeger’ ook altijd deed, vond ik altijd een van de leukste artikelen! Voor vlogs vind ik het tijdsbestek van een dag veel prettiger kijken maar in geschreven tekst kun je vaak toch wat beter samenvatten en een algemeen beeld geven dus als je het EarlyBirdfilter deze keer weglaat in je Instagramcollage ben ik heel erg voor. Ik vind het in elk geval goed dat je zo bewust met de invulling van je blog bezig bent en leuk dat iedereen zo meedenkt haha. Kun je voor je comments trouwens ook niet de WordPress-app gebruiken? Of is dat juist het probleem?

    • Annemerel
     Auteur
     januari 10, 2017 / 11:05

     Thanks! Haha ja het earlybird filter, bestaat dat überhaupt nog hahahaha

     Ik kan de App niet gebruiken, is geblokkeerd door mijn host omdat het niet veilig zou zijn. Geloof ik dan maar… liever iets extra werk dan gehackt worden.

 11. januari 4, 2017 / 10:38

  Wat heb je veel doelen voor je blog dit jaar! Probeer niet te streng te zijn voor jezelf. Ik heb je blog pas net ontdekt, maar vind hem wel heel erg leuk! Vooral je receptjes :)

 12. M.
  januari 4, 2017 / 12:06

  Ola, jij hebt er goed over nagedacht. Ik kan me vinden in al je punten en sowieso is het ook leuk en inspirerend om elke dag eventjes buiten te gaan, dus go you!
  Je snapshot diaries zijn mijn allergrootste favoriet, dus ook ik hoop dat die er nog in blijven.

  Ik vind het ook héél leuk dat de comments iets frequenter terug komen, want voor mij persoonlijk is dat onderdeel van je artikel. Altijd leuk om te zien wat anderen schrijven.

  Veel succes!

 13. Noemi
  januari 4, 2017 / 13:07

  Nooo love&share is mijn favoriet! Alleen niet als hij volledig uit hardloopartikeleb bestaat, maar dat hangt natuurlijk af van wat jij die week tegen bent gekomen :)

  • Annemerel
   Auteur
   januari 4, 2017 / 15:28

   Hij gaat niet weg! Don’t worry!

 14. januari 4, 2017 / 22:29

  Een beetje een late reactie, maar ik vind het heel leuk dat je gaat vloggen, want juist de dagelijkse dingen die iemand doet (ook al is het in bed een serie kijken of gewoon een dagje met veel werken achter de laptop), het geeft wel een goed beeld van hoe jouw leven is. Daarom vond ik de snapshot diary’s ook altijd heel erg leuk! Misschien een idee om, als het vloggen teveel wordt, dit af te wisselen met de diary’s, al moet ik zeggen dat ik je vlogs gewoon heel leuk vind. Ben trouwens ook erg fan van je recepten! Risotto met parelgort, heerlijk! Succes de komende tijd. Liefs Sophie

 15. Anne
  januari 5, 2017 / 15:00

  Ik reageer niet zo vaak, maar ga het toch een keertje doen :). Ik vraag me namelijk echt heel erg hard af of ik enorm ouderwets ben, ik vind vlogs/filmpjes namelijk echt stukken minder leuk dan het lezen van blogs. Een stukje lezen doe ik veel liever, dan tien minuten kijken naar een filmpje. Ben ik de enige die al deze veranderingen (niet alleen bij jou hoor Annemerel, maar bij veel bekende bloggers) van schrijven naar filmen enorm jammer vind?

  Verder wil ik graag even zeggen dat ik altijd met veel plezier op de blog kom en wil ik je nog het allerbeste wensen voor het komende jaar! Succes met al je voornemens! Xx

 16. Marloes
  januari 5, 2017 / 15:27

  Heb het idee dat je lekker bezig bent! Ik volg sowieso niet zo veel blogs meer nu, maar de jouwe zoek ik toch wel elke week een paar keer op :) Inclusief de vlogs kijken dus!