PARIS: No fear

Jullie hadden gelijk. Waarom zou ik mijn bezoekje aan Parijs cancelen? Aanslagen kunnen overal ter wereld plaats vinden, Parijs is waarschijnlijk op dit moment de zwaarst bewapende stad van Europa. Je bent nergens 100% veilig, hier in Den Haag ook niet. Ik woon in de internationale zone, waar alle ambassade’s, het vredespaleis en het world forum zich bevinden, ook dat kan doelwit zijn van een aanslag. Waarom zou ik mijn tripje naar Parijs laten schieten?

Op het moment dat dit stukje online komt ben ik als alles volgens plan verlopen is in Parijs. Ik heb vanaf het station een taxi gepakt richting mijn hotel, het Intercontinental op de Avenue Marceau. Het is een super chic hotel midden in het centrum, wat ik gereserveerd heb via de International Hotel Group (dankjewel IHG!). Wat er de komende 24 uur op de planning staat?

Eten.. heel veel eten. Ik moet een taartje eten bij Ladurée en natuurlijk moet ik macarons meenemen. Ik wil ontbijten bij La Favorite (mijn favoriet, ha ha) en ik wil hardlopen langs de Seine. Ook breng ik vanmiddag een bezoekje aan Le Bon Marché, daar signeert Garance Doré namelijk haar boek Love, Style, Life. Jullie begrijpen dat ik die kans niet onbenut ga laten.

De Metro laat ik even links liggen, denk ik. Ik ben sowieso al geen fan van Metro’s en aangezien ik weinig haast heb deze 24 uur, ga ik gewoon lekker wandelen. Niet dat je boven de grond nu zoveel veiliger bent dan onder de grond, maar voor mijn gevoel heb ik dingen daar meer zelf in de hand. Niet dat die mensen in de Bataclan of in dat restaurant het zelf in de hand hadden, maar je begrijpt hopelijk wat ik bedoel?

Ik ga trouwens alleen naar Parijs. Wat ik tegelijkertijd heel fijn, maar ook een beetje saai vind. Maar hé, ik kan nu wel helemaal zelf bepalen wat ik ga doen en hoef met niemand rekening te houden. Wat ook betekent… mijn programma is nog helemaal open – op die signeersessie van Garance na dan. Hebben jullie nog (nieuwe) dingen die ik echt moet doen/zien in Parijs. Ik ben de afgelopen jaren heel veel in Parijs geweest, maar doe vaak toch dezelfde dingen. Ladurée, La Coupole, Le Marais, Saint-Germain.. is er iets dat ik gemist heb? TELL ME!

Oh… en ik ga vloggen + snapshot diaries maken trouwens, wens me veel succes, die twee tegelijkertijd is een hele uitdaging. Maar voor 24 uur moet ik het wel vol kunnen houden, vind ik zelf.

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. Angeline
  december 2, 2015 / 12:02

  Stoer van je! Geniet!

 2. december 2, 2015 / 12:06

  Have fun, meidje! Heerlijk juist zo, in je eentje :D

 3. december 2, 2015 / 12:10

  Have fun!! En ik ben benieuwd naar je vlogs!

 4. Benthe
  december 2, 2015 / 12:16

  Musée Jacquemart-André ooit geweest? Vond ik ook erg leuk!

 5. december 2, 2015 / 12:18

  Geniet ervan! Ik heb net een tripje naar Antwerpen geboekt, ook niet helemaal rustig daar de afgelopen tijd, maar daar laten we ons niet door tegen houden :)

 6. december 2, 2015 / 12:47

  heb je wel eens de oreo cheesecake geprobeerd van het Hard Rock? Ik heb Parijs van boven een keer bekeken vanaf de montparnasse toren, was ook wel mooi om te zien!

  • Sophie
   december 2, 2015 / 14:56

   Oh, die heb ik in mei gegeten bij ’t Hard Rock Café in Gdansk; ik droom er nog over! Niet heel typisch Parijs maar wel hemels. ;)

 7. Julie
  december 2, 2015 / 12:55

  1 tip: ODETTE !!!
  Ik kom ook meermaals per jaar in Parijs en kijk elke keer enorm uit naar de kleine gebakjes ! <3 <3 <3

 8. Mirjam
  december 2, 2015 / 12:58

  Musée d’Orsay! Mooiste museum ter wereld. Zit ook in Gossip Girl (Blair ontmoet Louis daar).

 9. Anna
  december 2, 2015 / 13:12

  De kans zit er dik in, maar ben je wel eens bij het graf van Napoleon geweest? Dat vond ik erg leuk toen ik in Parijs was! Veel plezier!

 10. Danielle
  december 2, 2015 / 13:13

  Goed dat je gegaan bent! Enjoy

 11. Suzanne
  december 2, 2015 / 13:29

  De onbekende buurten in het oosten! Je bent alleen in de chique wijken, maar daar zitten de leukste hipste dingen met een meest ‘normale’ mensen! Rond metro Oberkampf, markt bij Bastille…

 12. december 2, 2015 / 13:32

  Leuk! Geniet ervan :)

 13. december 2, 2015 / 16:12

  Goed dat je toch gegaan bent, denk ik zo. Ik ga over drie weken en dat was ik eigenlijk een beetje vergeten (mede door de ophef rondom Parijs natuurlijk) maar ik heb er wel veel zin in en dan kan ik hier even tips lezen!

 14. december 2, 2015 / 16:47

  Je hebt gelijk dat je toch bent gegaan, en aan je Instagram te zien genieten je nu al volop van taartjes bij Laduree! Heel veel plezier deze dagen.

 15. Fien
  december 2, 2015 / 16:57

  Als je nog tijd hebt, dan kun je een lekker hapje eten bij ‘Les Bonnes Soeurs’ op place des Vosges (adres is Rue du Pas de la Mule 8).
  In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden: mooi mannenvolk om te bedienen! :-)

  Veel plezier!

 16. december 2, 2015 / 19:54

  Have fun is het mooie Parijs!!

 17. december 2, 2015 / 21:18

  Misschien een ontzettende open deur, maar: musee d’Orsay is echt geweldig. Als je van musea houdt dan. En anders ook, mijn Tom was ook super enthousiast en als er iemand NIKS met kunst heeft is hij het ;)
  Ik zou terug naar Parijs gaan alleen al om nog een keer langs de werken van Monet te lopen. En het gebouw zelf – een oude stationshal – is ook super gaaf. Maar misschien wist je dit allang.

 18. Wendel
  december 2, 2015 / 21:31

  Lieve Annemerel,

  er is een ding dat je dan zeker hebt gemist, le comptoir general naast canal st. Martin,
  veel plezier daar in 2016 ga ik ook eventjes alleen naar Parijs!

 19. Ilse
  december 2, 2015 / 22:37

  Parijs is zoo leuk, goed dat je toch bent gegaan! Gaaf die foto vanmiddag met Garance. Geniet er nog even van!

 20. december 3, 2015 / 09:24

  Veel plezier! Ik denk ook dat je in Parijs nu juist veilig bent. Maar je weet het inderdaad nooit.

 21. december 3, 2015 / 10:57

  Veel plezier! En inderdaad, gewoon lekker genieten daar. Niet te druk maken om eventuele aanslagen. Dat kan hier in Amsterdam ook zomaar gebeuren….