PARIS: Another trip to PARIS (II)

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Vanmorgen begon ik de dag met een petit déjeuner avec croissants, thé vert et orange pressé. Geen verkeerde start van de dag dacht ik zo. Daarna met de metro richting de Eiffeltoren. Ons hotel is dan misschien niet zo mooi als het hotel waar ik van de zomer sliep, het ligt wel heel fijn centraal en bij een metrohalte waar hele goede lijnen komen, dus bij die Eiffeltoren zaten we zo.

Met z’n drieën beklommen we de eerste verdieping, daarna gingen Roos en ik samen verder (mama had dan wel rattengif voor d’r knieën genomen, dat werkt natuurlijk ook een keertje uit..). Ik vind de Eiffeltoren leuk en dat maakt mij dus een toerist, want een echte Parisienne vindt dat ding vulgair en ordinair. Maar de Eiffeltoren staat voor mij voor Parijs en jullie weten inmiddels wel wat Parijs voor mij betekent.

Na 10000 foto’s naar beneden, om vervolgens nog eens 10000 foto’s voor de Eiffeltoren te maken. Van de Eiffeltoren naar Saint Germain des Prés, voor Ladurée natuurlijk. Het taartje dat ik dit keer at staat echt met stip op nummer één in mijn lijst van lekkerste taartjes. Het is niet de eerste keer dat ik dit taartje eet, vorig jaar had ik hem meegenomen naar Nederland. Maar tipje voor jullie, dat ding smaakt 20x lekkerder als je hem gewoon gelijk op eet.

Na Ladurée waren mijn voeten officieel overleden. En toen ik op het toilet bij Bon Marché eventjes mijn hielen inspecteerde kwam ik tot de conclusie dat mijn fijne compeed-pleister mijn gehele enkel ontveld had. Foto’s van deze complicatie op aanvraag.. Hoe ik de rest van de dag gelopen heb? Alsof ik een houten been had.

Maar het was nog niet zo dramatisch dat ik geen broekje kon passen bij de ZARA. Mijn zusje draagt al twee dagen een super leuke broek van ZARA en hoewel iedere broek haar met haar maatje 34 fantastisch staat, vind ik deze toch echt wel heel erg leuk. Mij stond hij eigenlijk ook best wel leuk, althans dat is mijn bescheiden mening, dus liep ik ook vandaag weer met een ZARA tasje aan mijn arm.

We dronken mierzoete koffie bij Starbucks en aten weer taart van 1000 calorieën per hap (ja wij eten twee taartjes binnen drie uur) en toen waren we klaar voor een beetje cultuur. Centre Pompidou, moderne kunst. Mijn beeld van moderne kunst is een beetje verpest door het Stedelijk Museum in Amsterdam, daar was ik vier jaar geleden en het enige dat ik me nog kan herinneren is een groot wit vlak en het feit dat dat kunst moest voorstellen. Centre Pompidou heeft mijn mening over Moderne Kunst bijgesteld. Stiekem loop ik nog steeds liever over de designerafdeling bij Printemps of Lafayette, maar ik kon dit wel waarderen.

Na Centre Pompidou aten we nog even snel een pizza en een pastaatje bij een restaurantje uit mijn Louis Vuitton boekje, maar de taartjes (en de hamburger met frietjes die we tussendoor ook nog bij een brasserietje hadden gegeten) zaten nog vrij hoog en dus ging de helft van het eten, heel erg zonde, weer terug naar de keuken.

Op dit moment ligt m’n moeder met de kaart van Parijs in bed, m’n zusje ligt diep onder de dekens verstopt te mopperen over het feit dat ik aan het rikketikken ben en ze daar niet van kan slapen en ik denk alleen nog maar, ik wil nog zoveel doen en binnen 24 uur ben ik alweer thuis.. NOOO!

Bisous Bisous,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

25 Reacties

 1. Niya
  oktober 19, 2011 / 23:00

  Ik vind het altijd superleuk om jouw fitness/food/gezondheid stukjes te lezen, maar jij bent toch gewoon net zo slank als je zusje! Je kan hoogstens maat 36 hebben! Maar ik snap natuurlijk wel dat ze misschien net een ander figuur heeft.

  Anyway, geniet er nog van!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 19, 2011 / 23:07

   Deze broek is maat 40 hoor :-) (wel m’n allereerste maat 40, maar toch…) (oh en daar zit ik niet echt mee hoor, een maat is maar een maat….)

 2. Anique
  oktober 19, 2011 / 23:15

  Wat een lekker stukje zeg, leest heel lekker weg!
  Ik vind dit vaak je leukste verhaaltjes, zo vanaf locatie, op vakantie, alsof ik er zelf een beetje bij ben.
  Wil al je vakantie verhalen nog wel eens achter elkaar doorscrollen, krijg er zo lekker veel inspiratie van.
  De broek trouwens erg leuk, misschien dat ik de zara ook even een bezoekje breng. Leuke combi met je shirt!
  En wat een plaatje is het taartje! Hier laat ik het even bij haha!

 3. oktober 19, 2011 / 23:21

  Eens met Anique! Ik hou van dit soort verhalen van je!

  En omg dat taartje, krijg er spontaan honger van! Geniet van je laatste dag Parijs!

 4. oktober 19, 2011 / 23:22

  Ik wil ooooooook!

 5. oktober 19, 2011 / 23:31

  Leuk, die rode broek!
  Wat heb je een mooi zusje trouwens, is ze model?
  Broek van de laatste foto is ook leuk, ik heb hem ook aangehad maar vond hem niet lekker zitten!
  Veel plezier nog even :)
  X, Lucy
  Lovely By Lucy

 6. oktober 20, 2011 / 02:18

  Je Parijs-verhalen zijn favoriet. Door je teksten(ook alle vorige teksten over Parijs) MOET ik na 4 jaar terug. Ladurée, dat ene hotel met geweldig ontbijt, de winkels, de mensen. I like! Nu eerst een slachtoffer vinden om mee te gaan.

 7. oktober 20, 2011 / 09:02

  zo te zien had je vandaag beter weer!

 8. oktober 20, 2011 / 09:17

  Hoe kan jij er zo uit zien en zoveel eten?! Ik ben jaloers…haha! Geniet er nog van!

 9. oktober 20, 2011 / 11:23

  Ik wil zoo graag. Nog een jaaaartje wachten, en dan… :)

 10. oktober 20, 2011 / 12:00

  heel erg leuk geschreven, je staat op 1 van mijn favoriete bloggers, je kunt dat op me blog lezen haha, neem maar eens een kijkje. liefs

 11. Floor
  oktober 20, 2011 / 12:23

  Weer super leuk geschreven!
  En zoals Carlijn moet ik ook dankzij jou leuke verhaaltjes heel snel naar Parijs haha.

  Veel plezier nog vandaag!! Kijk uit naar je volgende verslag!

 12. Phine
  oktober 20, 2011 / 12:37

  Die rode broek staat je echt zo goed!
  En wat een ontzettende verwendagen daar in Parijs…

 13. oktober 20, 2011 / 13:01

  Staat je super leuk die boek in de paskamer ^^

 14. oktober 20, 2011 / 15:22

  Heerlijk! Ik kan ook niet wachten tot ik in december weer in m’n stadje sta. :)

 15. oktober 20, 2011 / 17:30

  Heel erg leuk om te lezen en prachtige foto’s ook weer :)

 16. Lotte
  oktober 20, 2011 / 18:12

  Superleuk geschreven en de foto’s zijn echt geweldig mooi en leuk!

 17. oktober 20, 2011 / 19:00

  Prachtige foto’s! En oh dat taartje ziet er superrr lekker uit!!

 18. Joëlle
  oktober 20, 2011 / 21:05

  *spoedt zich direct naar de websites van NS Hispeed en de Treinreiswinkel om een ticket naar Parijs te verzilveren*

 19. oktober 20, 2011 / 21:49

  Echt heel leuk om te lezen :D dat gebakje ziet er heerlijk uit mmmm.

 20. oktober 20, 2011 / 22:33

  aaa leuk! parijs is zo’n mooie stad!

 21. anne marijke
  oktober 21, 2011 / 10:51

  hoooi,

  k vind de taartjes er verukkelijk uitzien.
  vind je zusje mooier adan jij, en je schoenen vind ik een beetje ouwelijk om eerlijk te zijn.
  maar dat is mijn mening.
  verder vind ik het lezen van je stukjes wel leuk alleen over dat eten en afvallen moet je echt ophouden!
  je hebt gewoon wat bredere heupen en je moet je niet met andere mensen vergelijken!
  dat slaat nergens op!

  succes met het schrijven van verdere blogs
  het zijn maar wat tips:)
  groetjes

 22. oktober 21, 2011 / 16:11

  Ziet er weer super uit!

 23. Marta
  oktober 23, 2011 / 18:05

  Jaloers op je leuke Parijs trip!

  Ik had een vraagje, die kanten top die in het Zara pashokje hangt, is die wit? Ik dacht dat die van een oude collectie was? Ik wil die nog zo graag!

 24. Sarah
  oktober 23, 2011 / 18:51

  Hey, waar is het grijze vestje van je zusje van? En hoe duur was het?