PARIS: Another trip to PARIS!

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Bonswaahhhhhh lieve lezers. Ik ben weer eens in Parijs. Zo’n zestien uur geleden ging mijn wekker. Het was 4.45u en godallemachtig, zelfs voor een reisje naar Parijs is dat nog heel erg vroeg. We hadden de trein van 7.00u en waren 2,5 uur later in Parijs. Gare du Nord.

Parijs voelt inmiddels niet meer als iets ontastbaars, hoewel ik nog steeds geen woord meer Frans spreek dan vorig jaar november, en ik nog steeds drie keer moet kijken voordat ik de goede metrolijn gevonden heb, voelt Parijs toch al wel een beetje als mijn stad. Het voelt heel erg natuurlijk om er te lopen. Alsof ik dat iedere dag zou kunnen doen.

Toen ik vanmorgen om kwart voor zes in de auto wilde stappen, merkte mijn zusje op dat mijn laarzen -die ik vorig jaar bij de ZARA gekocht had en vandaag eigenlijk pas voor het eerst aan had – kapot waren. Oh nee, wat trek ik NU dan weer voor een laarzen aan? (het is de laatste weken een beetje laarzencrisis in mijn schoenencollectie). Uiteindelijk zaten er laarsjes met twaalf centimeter hoge hak aan mijn voeten. Niet echt ideaal. Ik moest er dan ook voor zorgen dat ik in Parijs a.s.a.p. iets nieuws zou vinden.

Iets wat me in Nederland in twee maanden niet gelukt is, lukte me in Parijs in de eerste de beste winkel. Bij Maje, mijn nieuwe favoriete winkel/merk. Een mooie foto van de laarsjes hebben jullie nog van me tegoed, ik ben in ieder geval tot over mijn oren verliefd.

We ontbeten bij een schattig zaakje aan de Jardin de Palais Royale. Liepen via de winkels aan de paleistuinen naar de Rue st Honoré, richting Colette, Marc by Marc Jacobs en de Rue Cambon. Van de Rue Cambon naar de Champs Elysees. En van de Champs Elysees met de metro naar Printemps en Galeries Lafayette. Waarna we neer ploften bij Starbucks voor Frappuccino’s en taart van 1000 calorieën per hap (maar waard dat het het was!). Van de Starbucks naar de ZARA, waar ik ook nog even geld uitgaf (want die hebben we niet in Nederland….) en toen alweer richting de Boulevard Montparnasse, voor mijn favoriete brasserie, La Coupole.

Inmiddels zijn we ingecheckt en liggen we allemaal in bed te vechten voor de slaap. Mijn voeten zijn kapot. Laarsjes inlopen in Parijs is niet het meest handige en pijnloze. Maar met compeedpleisters en twee gaasjes over elkaar heen heb ik de pijn toch nog een beetje draagbaar kunnen houden. We hebben eigenlijk het vage plan om nog even Gossip Girl te gaan kijken, maar ik zou het niet heel erg vreemd vinden als we de eerste vijf minuten niet eens met onze ogen open halen.

(Oja, helaas een beetje teleurstellende foto’s.. Het heeft de hele dag geregend en ik weet niet wat er met mijn tas aan de hand was, maar het leek wel alsof er lood in zat, waardoor het hele camera-in-en-uit-mijn-tas-halen-proces ook niet echt leuker werd gemaakt. Tel daar nog even tasjes van Maje en ZARA en een Paraplu bij op en je begrijpt het schrale aanbod aan foto’s. Wie hoopt er op droog weer in Parijs voor morgen, speciaal voor mij?)

Bisous Bisous,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

19 Reacties

 1. oktober 18, 2011 / 22:49

  Wat heerlijk weer! Nu krijg ik steeds meer zin om ook naar Parijs te gaan volgend jaar!

 2. oktober 18, 2011 / 22:53

  Wat een leuk artikel en wat ben ik jaloeeeers! Ik wil ook naar Parijs! :) Veel plezier nog meissie!

 3. oktober 18, 2011 / 22:55

  nou die weinige foto’s geven genoeg idee.. heerlijk, ik wil ook weer naar Parijs!!

 4. Renske
  oktober 18, 2011 / 23:13

  Leuk weer:) Gelukkig heb je nieuwe laarzen kunnen vinden. Hopelijk heb je morgen minder last:S
  Wat is dat trouwens voor soep op de een-na-laatste foto? Vind het nou niet echt bepaald smakelijk geserveerd als ik eerlijk ben:P

 5. oktober 19, 2011 / 00:49

  Heerlijk! Ik ben ook al aan het aftellen tot ik weer mag! Nog iets meer dan 2 maandjes! Kerst in Parijs!

  P.s. Wat lijk jij veel op je moeder zeg!

 6. oktober 19, 2011 / 08:08

  Ohhh wat super, veel plezier nog!!

 7. oktober 19, 2011 / 09:37

  Wow, die eerste foto doet me eraan herinneren dat ik brood nu wel enorm mis. Een knapperig stokbrood met een fatsoenlijke, verse salade, hm!

 8. oktober 19, 2011 / 09:40

  Ik ben nog nooit in Parijs geweest(!) maar het lijkt me een prachtige stad. Geniet ervan!

 9. Phine
  oktober 19, 2011 / 10:06

  aaaa J’adore Paris!!
  Over 3 weken ben ik er ook….
  Geniet er van!

 10. oktober 19, 2011 / 10:09

  Altijd genieten, jouw Parijsverslagen :)

 11. oktober 19, 2011 / 10:17

  Ik sluit me aan bij Claire :)
  Oh, j’adore Paris! Ben er nu 2 keer in mijn leven geweest, 9 jaar terug en afgelopen februari, maar ik blijf het een prachtstad vinden! Tijd om alvast een nieuw tripje te plannen :D

 12. oktober 19, 2011 / 10:42

  OH heeeerlijk. Die eerste foto is leuk, echt een heel schattig zaakje!

 13. Lisanne
  oktober 19, 2011 / 11:07

  Heerlijk! Hoe hard het daar ook regent, ik ben jaloers haha, mijn lievelingsstad!
  Maar ik zal toch voor je duimen dat het ondertussen beter weer is ;)

 14. oktober 19, 2011 / 11:30

  Die foto van jou bij de metro ingang vind ik echt super gaaf :D.

 15. oktober 19, 2011 / 13:13

  Ik vind je foto’s prachtig! Ik geniet lekker met je mee! :)

  En Maje is inderdaad een hele fijn winkel, ben er in Madrid geweest! :)

 16. oktober 19, 2011 / 14:35

  tipje: een fiets huren. Ok, niet handig als het regent, maar wel handig voor je voeten.

 17. oktober 19, 2011 / 16:18

  Wat een super mooie laarsjes heb je gekocht, zag de foto op twitter! Wauw! Heel veel plezier daar!

 18. oktober 19, 2011 / 18:04

  ik ben echt jaloers op jouw haar! Zo mooi! :)

 19. oktober 19, 2011 / 19:07

  Parijs is zo’n leuke en mooie stad! Geniet ervan!