Tanden poetsen met een App? Genius!

 photo oralb-03.jpg

Sponsored – Begin dit jaar had ik een gesprek met Oral-B waarin me verteld werd dat ze iets gingen introduceren waardoor je kunt tanden poetsen met een App. Ik snapte hier vrij weinig van, hoe zou een App op mijn iPhone er in vredesnaam mee kunnen helpen om mijn tanden te poetsen. Ging dit niet een klein beetje te ver? Maar we zijn inmiddels een half jaar verder, de App en de bijbehorende elektrische tandenborstel zijn gelanceerd en sinds een tijdje in mijn bezit. En ik kan je oprecht melden dat het best wel heel erg handig is en stiekem misschien zelfs wel een beetje leuk? JA. Ik kom er gewoon voor uit, die App maakt tandenpoetsen gewoon leuk.

Als je me een beetje kent dan weet je dat ik altijd in ben voor een uitdaging. Ik maak graag overal een wedstrijdje van, ook al weet ik heus wel dat het leven geen wedstrijd is. Maar deze App daagt je (onder andere) uit om je tanden zo goed mogelijk te poetsen in twee minuten. Door middel van de camera van je telefoon ziet de App precies waar jij wel en waar je niet gepoetst hebt. Na twee minuten krijg je te zien hoe goed je gepoetst hebt. Natuurlijk wil ik het liefst iedere keer dat ik mijn tandenpoets mijn score verbeteren. Dat begrijpen jullie.

 photo oralb-01.jpg

Maar hoe gaat het nu precies in zijn werk? 

Om Oral-B’s geniale App (te downloaden via de App Store en Play Store) optimaal te gebruiken heb je een speciale Oral-B GENIUS tandenborstel nodig, deze tandenborstel verbindt je via WiFi met je iPhone. Wat deze tandenborstel zo bijzonder maakt?
– Positiedetectie technologie: De tandenborstel voelt en herkent gedeeltes van de mond via sensoren in de tandenborstel die via Bluetooth verbonden is met een smartphone.
– De tandenborstel maakt gebruikt van een oscillerende, pulserende technologie. De tandenborstel bereikt op deze manier plekken waar hij normaal gesproken niet zou kunnen komen. Dit is een speciaal gepatenteerde techniek van Oral-B.
– Drievoudige poetsdruksensor technologie. Veel mensen poetsen hun tanden veel te hard. Gevolg; kapot tandvlees. Deze tandenborstel voelt precies aan wanneer je je tanden te hard poetst en geeft daar dan ook een melding van.
– Wist je dat je je tanden twee minuten zou moeten poetsen? Heel veel mensen (80%) komen daar niet aan (ik denk dat ik er voordat ik elektrische tandenborstels ging gebruiken ook bij lange na niet aan kwam). De Oral-B tandenborstel heeft een timer die iedere 30 seconden een melding geeft waardoor jij weet dat je een andere zone van je mond kunt gaan poetsen. Handig!

 photo oralb-02.jpg

Naast de poetsuitdaging die je met de Oral-B App kunt doen, kun je ook even ‘oefenen’. Je krijgt dan zes verschillende zones in je mond te zien en tijdens het poetsen zie je precies waar je al wel en waar je nog niet gepoetst hebt. Super handig. Mijn record om ‘alles’ te poetsen staat op dit moment op 2 minuten en 41 seconden. Ik moet dus nog eventjes oefenen.

Of gewoon accepteren dat het verzorgen van je tanden nu eenmaal wat tijd kost. Na je melkgebit krijg je maar één paar tanden en als het goed is moet je daar erg lang gebruik van maken. En een gaatje door niet goed te poetsen zit een klein hoekje, dat bewijs ik wel met mijn ‘probleemkies’ die inmiddels zoveel wortelkanaalbehandelingen heeft gehad en nu zelfs voor de helft is afgebroken. Een implantaat (een nieuwe kies) is ongeveer net zo duur als een Chaneltas. Als ik dat geweten had, had ik in mijn tienerjaren iets meer tijd aan mijn gebit besteed. Maar ja, wat gebeurd is, is gebeurd, het enige dat ik nu nog kan doen is mijn gebit zo goed mogelijk verzorgen zodat er niet meer van dit soort nieuwe grapjes optreden.

Omdat ik altijd wel in ben voor een wedstrijdje daagde ik mijn zusje uit voor een poets-challenge. Wie zou het beste haar tanden kunnen poetsen? Ik was ervan overtuigd dat ik dat zou zijn, Roos had diezelfde overtuiging, over zichzelf dus. Wie er uiteindelijk beter was? Only one way to find out!

Gebruik jij al een elektrische tandenborstel om je tanden te poetsen? En waarom wel en niet? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. augustus 12, 2016 / 13:37

  Dit lijkt mij heel fijn. Mijn gezin en ik poetsen allemaal elektrisch behalve als we op vakantie gaan, dan neem de wegwerpborstels mee.

 2. augustus 12, 2016 / 13:55

  Ja ik gebruik een elektrische tandenborstel. Hiervoor een half jaar niet maar ik merk dat ik met een gewone tandenborstel te hard poets. Dat gebeurd niet met de elektrische. I poets altijd 2 min of zelfs iets langer. Dat komt omdat ik heel lang geleden een elektrische had met een timer die na 2 min even piepte. Super handig. En daardoor weet ik inmiddels wel wanneer de 2 min zijn verstreken. M’n huidige heeft niet zo’n timer maar dat heb ik dan ook niet meer nodig.

 3. Ilse
  augustus 12, 2016 / 15:11

  Ik poetste altijd met een ‘gewone’ tandenborstel maar sinds ik verhuisd ben en een andere tandarts heb poets ik elektrisch omdat mijn tandarts dat aanraadde en ik merk nu ook dat ik minder snel bloedend tandvlees heb.

 4. Eva
  augustus 12, 2016 / 17:16

  Voor mijn dochter heb ik een magic timer app van oral b. Helaas werkt hij niet, je zou je borstel moeten kunnen scannen en dat doet het niet. Dus lijkt heel leuk maar het is het niet, poetsen met een app. Bovendien is poetsen een van de dingen die je nog lekker zonder ipad oid kan doen..

 5. augustus 17, 2016 / 20:07

  Wat grappig dat ze een app en een tandenborstel met WIFI hebben gemaakt.. wat een technologie vandaag de dag, haha!