Nog 6 weken in 2020, dit staat er op mijn to-do-lijst

Nog zes weken dan is het 2021. Was 2020 wat ik ervan verwacht had? Eh… was 2020 voor iemand wat ‘ie ervan verwacht had? Maar hé, Tuur en ik zijn getrouwd, we hebben begin dit jaar een fijne tijd gehad in Valencia, we zijn op huwelijksreis geweest, we zijn met nieuwe projecten begonnen (Have a Good Run). Ik denk dat er mensen zijn die het afgelopen jaar het een stuk lastiger gehad hebben. Voor de rest van 2020 heb ik nog wel een to-do-list. Er staat (helaas) geen wintersport op, of een (halve) marathon, maar genoeg om me de komende zes weken bezig te houden.

 • Al mijn kleding uitzoeken en heel veel wegdoen. Ik heb het idee dat ik ongeveer 5% van de kleding in mijn kast regelmatig draag en dan ben ik nog royaal. Er zijn een paar truien, een spijkerbroek, een paar jurkjes en twee iets te comfortabele leggings waar ik het meerendeel van mijn dagen in slijt. Toch ligt mijn kleding over drie kamers verspreid, kan ik nooit wat vinden en is het altijd een zooitje. Ik ben slecht in dingen weggooien, kleding verkopen vind ik vaak ook een gedoe, maar de drang om op te ruimen is nu groter dan alle smoesjes. Ik ga dus binnenkort een paar kledingbakken kopen en alles sorteren. Hopelijk kan iemand anders me dan later helpen met het weggooien/weggeven/verkopen. Met een schoon schip 2021 binnen varen!
 • Mijn administratie van 2019 in orde maken. Ja, ik loop wederom achter. Hoe krijg ik het ieder jaar toch voor elkaar? Het mooie is wel dat ik van 2020 amper bonnetjes heb omdat ik vrijwel nergens geweest ben, dus mijn administratie van 2020 zal vast een stuk sneller gaan. Het gaat me te ver om van mezelf te eisen om zowel mijn administratie van 2019 en 2020 af te hebben aan het eind van het jaar. Kan mezelf dan alleen maar teleurstellen.
 • Nog een (of meerdere) wandelingen maken door natuurgebied De Horsten. Ik heb daar afgelopen zondag zo van genoten en vind het echt voor herhaling vatbaar. Nu ook alweer zin in warme chocolademelk.
 • Een goed recept voor peppermint hot chocolate vinden. Ik heb dit volgens mij nog nooit van mijn leven gedronken, maar ik heb de laatste dagen echt trek in after eight warme chocolademelk. Kun je me nog volgen?
 • Een kerstboom kopen en het huis mega gezellig maken voor de kerstdagen. Lees: opruimen. Kaarsen kopen. Lichtjes overal.
 • Een nieuwe keuken bestellen. Tuur en ik zijn een paar weken geleden al bij een keukenwinkel geweest en we zijn er wel zo ongeveer uit wat we willen. Maar het is zo duur en ik vind het zo lastig om een knoop door te hakken. Het is niet echt een kleine beslissing zo’n keuken. Maar we willen sowieso graag een nieuwe keuken en hoe eerder we die keuken hebben, hoe langer we ervan kunnen genieten.
 • De vlog van onze bruiloft en de vlog van onze huwelijksreis editen. De eerste stap is inmiddels gezet, ik heb een nieuwe SSD schijf gekocht omdat al mijn externe schijven vol zitten en mijn MacBook ook overvol is, dus het editen van een vlog op mijn MacBook is momenteel niet echt mogelijk. Ik ben ook van plan in december weer regelmatiger te gaan vloggen. Niet dagelijks, maar wel een stuk regelmatiger dan nu.
 • Een açai bowl halen bij Joe & The Juice. Er zit kennelijk al ruim een jaar een Joe & The Juice op 2 kilometer lopen van mijn huis. Waarom wist ik dit niet? Joe & The Juice geeft mij altijd New York vibes, omdat ik daar vaak samen met mijn moeder wat ging eten of drinken in New York en hoewel het nog wel eventjes zal duren voordat we weer lekker ontspannen bij Joe & The Juice zelf af kunnen spreken, kan ik natuurlijk wel gewoon een lekkere açai bowl to go halen.
 • Naar de kapper. Meer highlights, minder lengte. Dat zijn mijn wensen. Nu alleen nog even een afspraak maken…
 • Mijn plannen voor Have a Good Run 2021 uitwerken. We zijn nu bezig met onze laatste weken van het herfstprogramma en vind het lastig om tegelijkertijd al bezig te zijn met het volgende. Dus we gaan eerst dit afronden en daarna nadenken over 2021. Dat we doorgaan is zeker, alleen in welke vorm… daar heb ik dus nog zo’n zes weken de tijd voor.

Wat staat er op jouw to-d0-lijst voor de rest van het jaar?

Liefs,

Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. Lana
  november 18, 2020 / 12:08

  Op mijn to do lijst staat het schrijven en hopelijk ook inleveren van mijn master scriptie. Nu ik niet meer naar de uni kan om daar soms in de bieb te zitten en ik ook lastig met professors kan sparren is mijn motivatie soms ver te zoen. Even m’n schouders er onder zodat ik hopelijk in januari/februari m’n master diploma in handen heb!

 2. Aukje
  november 18, 2020 / 12:39

  Sinds ik mijn kast heb uitgemest / ingedeeld volgens de methode van Marie Kondo is het bijna altijd opgeruimd en heel overzichtelijk. Ik ben (was, misschien sinds ik mijn leven heb gebeterd) altijd extreem slordig en dit heeft me zó geholpen!

 3. Daria
  november 18, 2020 / 16:23

  Ik hoop op een nieuwe have a good run in 2021. Ik vond het voor de zomer zo leuk! Vanwege drukte doe ik nu niet mee, maar wil dat heel graag weer in het nieuwe jaar. Was een leuke stok achter de deur voor hardlopen, gezond eten en bewegen!

 4. Krista
  november 18, 2020 / 16:25

  Misschien een leuke tip, op de markt in Delft heb je de Chocolate Company en die hebben tientallen smaken warme chocolademelk, om daar te drinken of te kopen voor thuis (zo’n houten stokje met een blok chocola eraan). Ze hebben zeker ook after eight smaak.

 5. november 18, 2020 / 17:49

  Jeetje inderdaad, nog maar zes weken.. niet te geloven als je er zo over nadenkt. Want inderdaad, een ráár jaar.
  Over je kledingkast-uitmest-project: ik kan je van harte Project 333 aanraden, een minimalisme-challenge om meer overzicht in je garderobe te creeeren en voortaan alleen nog maar stukken te dragen die je een 9 of een 10 geeft. :) Google maar, veel blogs over te vinden, ik maakte er zelf ook een video over: https://www.suushi.nl/project-333-kledingkast-uitruimen-met-minimalisme-challenge/

 6. Merel
  november 18, 2020 / 19:04

  Wil je vloggen als je je kledingkast opruimt? Ik vind dat altijd zo leuk en motiverend om te zien, kan er uren naar kijken (en daarna meteen zelf aan de slag) en ik denk vele anderen met mij.

 7. lauren
  november 18, 2020 / 19:12

  waarom zet je niet oude kleding op vinted, werkt echt top en je verdient nog wat!

 8. Debby
  november 19, 2020 / 07:26

  Dit “Een goed recept voor peppermint hot chocolate vinden” wil ik dat je deelt met ons! Ik heb t ook nog nooit gehad maar in iedere kerst film drinken ze dit (of een peppermint mocha) en ik wil het! Heb vorige week geprobeerd, melk met cacao poeder en pepermunt aroma maar dat was alleen maar smerig 😂. Benieuwd wat jij opsnort! Misschien n blog waarin je een aantal test voor ons?

 9. Marion
  november 19, 2020 / 09:48

  Goed idee dit! een 2020 bucketlist! Ik ga er voor mezelf meteen mee aan de slag. Lekker positief en pro actief het jaar uit.

  Over je kleding: ik herken het. Ik maak lijstjes in mijn agenda van wat ik op welke dag draag, en dat dan per maand. Gewoon streepjes achter elk kledingstuk dat je die dag draagt. Zo heb je bizar snel in beeld wat je precies hoe vaak draagt. En bij mij zijn dat per maand zo’n 25 items (inclusief schoenen). MEER NIET! Alleen DIE kleren liggen voor het grijpen en de rest ligt in vier grote kledingbakken bovenin de kast. En daar word je toch een potje rustig van in je hoofd! Alles wat in die bakken ligt blijft netjes, stofvrij kreukvrij en op soort (bovenkleding, broeken en jeans, sport en lounge en partywear). Bij een nieuw seizoen ga ik dan eerst shoppen in mijn eigen stash, (“oja ik HAD nog een zwarte skinny jeans en hoef dus geen nieuwe te kopen!” ) en dan ben ik ook meteen heel kritisch. Als iets niet meer past of ik heb het om een andere reden al maanden niet aangeraakt of eraan gedacht kan het weg. En dan weggooien, weggeven of verkopen. En dat laatste vind ik ook gedoe. :-)

  Allemaal geïnspireerd op Project 333 en de capsule wardrobe. Check eens op YT bij bijvoorbeeld UseLess ofzo. Die zijn er ECHT goed in.

 10. november 19, 2020 / 20:37

  Leuk om te lezen zo! Administratie is er voor mij ook eentje, maar dan van 2020. En verder nog wat dingetjes in het huis regelen, maar aller-belangrijkste: vooral niet te veel nog moeten van mijzelf. Het jaar was al gek genoeg!