DIARY: #46

Van maandag is er helaas geen beeldmateriaal. Ik werd wakker met migraine en heb hier de hele dag last van gehad. ’s Ochtends voelde ik me nog enigszins bij de mensen en lukte het me nog om mijn diary te maken, maar daarna was het snel gedaan. Het was zo’n migraine waarbij zelfs liggen op een kussen pijn deed omdat mijn hoofd als een grote blauwe plek voelde. Zo’n migraine waarbij je niet alleen hoofdpijn hebt, maar ook boven de wc ophangt en op de wc zit, als je begrijpt wat ik bedoel. Zo’n migraine waarbij je van ellende moet huilen omdat je niets meer onder controle hebt. Laat ik het zo zeggen, het was niet mijn beste dag van 2020.

Dinsdag werd ik gelukkig een stuk beter wakker, al was ik nog wat gaar van de vorige dag. Ik deed dan ook iets rustiger aan dan normaal en ontbeet niet samen met Tuur. Toen ik om half negen beneden kwam trof ik een niet gemixte smoothie in de blender aan. Dat was niet expres, Tuur was het gewoon vergeten. Ik vond het wel lekker makkelijk, kon ik snel een lekkere smoothie voor mezelf maken.

Deze foto was het bewijsmateriaal dat ik dinsdag echt weer aan het werk ben gegaan.

Dinsdagavond haalden we Indisch bij onze favoriet in Den Haag, Keraton Damai. Het bekende recept, Nasi Goreng Damai (voor mij), Bami Goreng Damai (Tuur) en Sambal Goreng Damai (tempeh en garnalen om te delen). Enorm van genoten. Twee dagen lang, want de porties zijn zo groot dat je er best twee dagen van kan eten. Normaal lukt me dat niet, als actief aan het hardlopen ben. Maar de afgelopen dagen heb ik niet hardgelopen omdat ik me niet fit voelde, ik merk meteen dat ik ook een stuk minder eetlust heb. Komt vast ook doordat ik maandag en dinsdag bij elkaar nog geen 1000 stappen heb gezet. Haha.

Woensdag was een goede dag. Ik stak ’s ochtends vroeg meteen de kaarsjes aan, vroeg aan jullie leuke blogonderwerpen en had daardoor eindelijk inspiratie. Verder schreef ik mijn column voor de Have a Good Run Weekly en maakte ik een planning voor de rest van de Weekly. Normaal doe ik dat aan het begin van de week, maar ja, maandag was geen beste dag en dinsdag was misschien wel beter, het lukte me niet om serieuze taken af te strepen.

’s Middags liepen we een rondje hard buiten. De bomen zijn al flink kaal aan het worden en de grauwe lucht maakt het plaatje ook niet echt fotogeniek.

Tuur en ik hebben ook weer veel op Netflix gezien afgelopen dagen. Aller eerst keken we seizoen drie van The Crown af (voor mij de tweede keer, voor Tuur de tweede keer). We keken de (slechte) film The Holidate (niet te veel van voorstellen dan is het redelijk OK), verder keken we de serie Dash & Lily (grote aanrader!) over twee tieners in de kerstperiode in New York (ook al gaat het over tieners, zelfs Tuur vond het leuk om te zien). We keken de kerstfilm Last Christmas op Prime Video en hoewel ik er niet heel lekker in kwam, was de ontknoping wel heel mooi. En gisteren begonnen we aan seizoen vier van The Crown. Aan de ene kant wil ik het liefst alle afleveringen zo snel mogelijk kijken, aan de andere kant… seizoen vijf komt pas in 2022. Ondanks die terughoudendheid zijn we inmiddels halverwege de vijfde aflevering. Oeps.

Zaterdag haalde Tuur verse broodjes bij de Franse bakker en dat was in een woord genieten. Kijk nou naar deze croissant. Die binnenkant is zo enorm fluffy! De croissant met amandelspijs en chocola was ook zéér goed te doen, evenals de Epi (stokbrood) met roomboter. Het is dat de Franse bakker op maandag gesloten is anders was ik nu op de fiets gesprongen. Of nou ja, nu is een beetje overdreven. Ik zit (natuurlijk) nog in mijn pyjama en badjas. Ik had me er wel even voor aangekleed.

Zondag werd ik wakker en dacht ik… vandaag moet ik echt van de natuur genieten. Een snelle blik op mijn weer-app leerde me dat ik vooral voor het middaguur naar buiten moest, want ’s middags zou er langdurige harde regen vallen. Ik haalde Tuur over (was niet lastig) om naar de Horsten te rijden, een natuurgebied tussen Wassenaar, Leidschendam en Voorschoten. Mijn ouders hebben een familiepas, dus die konden we gebruiken.

We hebben twee routes gelopen van beiden zo’n vier kilometer. Na de eerste route was het tijd voor warme chocolademelk met slagroom en toen we die op hadden, hadden we genoeg energie voor een tweede rondje. Het tempo lag dat tweede rondje wel iets hoger, want de dreigende lucht kwam steeds dichterbij.

We hebben het droog gehouden en het was echt leuk om eens door een ander natuurgebied te wandelen. Normaal kom ik vooral in het Westduinpark en Meijendel, wat natuurlijk ook super mooi is, maar hier kon ik misschien wel meer van genieten. Niet in de laatste plaats omdat het er zo rustig was. Je hoeft ook niet bang te zijn voor fietsers of loslopende honden, heerlijk.

Zoals je aan mijn hoofd misschien kunt zien heb ik er echt van genoten! Al doe ik volgende keer wel andere schoenen aan, met mijn mooiste sneakers door de modder was toch wel een dingetje.

De rest van de zondag spendeerden we met The Crown en feedback geven op trainingen van Have a Good Run. Rond half acht beseften we dat we helemaal nog geen eten gepland hadden. Oeps. We bestelden Chinees en hoewel dat op het moment van eten echt super lekker was, word ik nu niet echt enthousiast als ik naar de foto kijk. Ik eet vaak véél te véél als we Chinees bestellen en dat was ook dit keer weer het geval. Je zou zeggen ‘lesson learned’ maar volgende keer doe ik weer precies hetzelfde. Ben ik de enige die pas doorheeft dat ‘ie vol zit van Chinees eten als ze veel te veel gegeten hebben?

Komende week staan er wederom geen spannende dingen gepland, maar ja, voor wie wel? Ik werd vanmorgen in ieder geval wakker zonder migraine, dus dat is in ieder geval een veel betere start van de week dan vorige week. Ik wil jullie trouwens ook nog even bedanken voor alle leuke reacties op mijn blog van woensdag, over de corona-dip waar ik een beetje in zit/zat. Ik heb veel bemoedigende woorden gekregen en goede tips, ik ga er zeker gebruik van maken. 

Tot volgende week!

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. Lana
  november 16, 2020 / 12:34

  Het is zo mooi in het bos, dit is echt de beste tijd van het jaar om daar lekker te wandelen! Wij hadden van de week ook croissantjes gehaald bij een bakkertje, echt de beste die ik in tijden heb gegeten!
  Geef je trouwens nog trainingen bij de Amerikaanse school?

 2. Marion
  november 16, 2020 / 13:33

  Och wat ellendig dat jij zo’n heftige last hebt van die migraines. Het lijkt ook wel of je daar echt jaar in jaar uit last van hebt. Is er wel eens een langere periode geweest dat het je bespaard is gebleven? Zo ellendig, als je dan de hele dag echt niks meer kan doen!

  Heerlijk he de herfst. Naar buiten is een extra kanootje omdat je uitgewaaid en fris doorgelucht zo lekker thuis komt altijd. En inderdaad: koop Timberlands ofzo voor de wandelingetjes in het bos! :-)

  Wij hebben hier een vietnamese afhaal ontdekt in coronatijd en dat is hetzelfde: net teveel bestellen, veel teveel eten op tafel, enorm lekker en dooreten tot dat je barst. Not good. Not good. Balansdagje dan maar op maandag. :-)

 3. november 19, 2020 / 12:00

  Ik, en mijn dochter ook, ben zó dol op croissantjes. Heel lekker. Wat vervelend dat je zo’n last hebt van de migraine. Ik hoop dat je de komende tijd wat dat betreft wat minder last ervan hebt. Vind het knap van je hoe je er altijd mee omgaat!