NEW YORK: What the hell are you doing?

annemerel

Je vraagt je wellicht af… wat doet Annemerel in vredesnaam in New York. Op Instagram heb je wellicht een aantal foto’s voorbij zien komen, misschien heb je zelfs mijn startnummer voor de marathon zelfs wel gezien. Ik kan dat op dit moment allemaal niet met zekerheid zeggen, want ik schrijf dit stukje een paar dagen voordat ik in het vliegtuig richting New York stap. Net als altijd ben ik zo opgewonden dat ik aan niets anders kan denken. Ik heb zo ontzettend veel zin om morgen ruim 42 kilometer door New York te lopen. Maar hoe kom je nu weer in New York? En waarom heb je niets gezegd? OK. Ik zal bij het begin beginnen.

Toen ik eind februari met Roos in de auto zat om haar naar Oostenrijk te brengen kreeg ik ineens het idee dat ik de marathon van New York weer wilde lopen en dat ik hier wellicht een boek over wilde gaan schrijven. Een paar weken eerder had ik mijn eerste broek uitgebracht en ik zat nog helemaal in de roes. Ik was zo enthousiast over mijn idee dat ik er ruim anderhalf uur over gepraat heb. Roos werd op een gegeven moment zo gek van mijn enthousiasme dat ze me vroeg of we er misschien over op konden houden. Je begrijpt, ik was op mijn teentjes getrapt. En toen vijf minuten later ook nog eens de muziek er mee stopte kwamen er donderwolken uit mijn oren en moest ik echt de auto aan de kant zetten omdat er anders ongelukken zouden gaan gebeuren. Needless to say, het hele idee van dat boek schrijven over de New York Marathon verdween naar de achtergrond. Evenals de New York Marathon.

Maar de New York Marathon kwam terug naar de voorgrond ergens begin augustus. Ik verveelde me te pletter, was net terug van drie weken Italië en nu leek iedereen op vakantie. Ik zat de hele dag naar mijn mailbox te kijken maar er gebeurde niets. Ik had natuurlijk allerlei achterstallig werk kunnen gaan doen, maar zo zit ik niet in elkaar (helaas). En dus droomde ik over New York. Ik wilde eigenlijk zo snel mogelijk mijn koffers pakken en gaan, maar tickets waren afgelopen zomer minstens 1200 euro en dat vond ik redelijk veel. Dus in plaats van naar New York, ging ik samen met Roos een paar dagen naar Parijs.

Ik weet niet precies meer wanneer mijn aandacht van New York naar Chicago verschoof. Volgens mij toen ik op de pagina van Holland Runner zag dat zij deze marathon dit jaar voor het eerst aan gingen bieden. Ik wilde altijd al de Chicago Marathon lopen omdat Chicago me een hele toffe stad leek (bleek waar te zijn) en omdat ik alle zes de World Major Marathons wil lopen, waar Chicago onderdeel van is. Toen ik na een paar weken te horen kreeg dat ik Chicago mocht gaan lopen was ik echt ontzettend blij.

Maar toch bleef het hele New York idee ook nog door mijn hoofd spoken. Ik wilde zo graag nog een keertje naar de stad, maar ik wilde ook zo graag nog een keer de marathon onder de vier uur lopen. Of dat me morgen gaat lukken, dat zullen we morgen zien, maar ik heb nu in ieder geval de kans om het te proberen en daar ben ik Holland Runner / TUI zo ontzettend dankbaar voor.

Toen ik TUI vertelde over mijn New York wens werd er eerst een beetje gelachen, want wie loopt er nou twee marathons in een maandtijd? Ja… dat was inderdaad een dingetje. Maar ik geloofde wel dat ik het zou kunnen, niet in de laatste plaats omdat ik het gewoon heel graag wilde. Dus ik maakte een plan voor TUI en New York (niet alleen over de marathon, maar ook over toekomstige andere samenwerkingen) en daar werd heel enthousiast op gereageerd, maar de definitieve GO kreeg ik niet. Mijn fysio gaf me overigens wel een GO, wat wel weer vertrouwen in mijn lichaam gaf.

Dat ik daadwerkelijk naar New York zou gaan hoorde ik de donderdag na Chicago, drie weken geleden dus. De nodige tranen hebben gevloeid kan ik je vertellen. Want dit was wat ik zo graag wilde en nu ging het daadwerkelijk gebeuren.

En dat is het verhaal… de afgelopen drie weken heb ik heel hard mijn best gedaan om zo goed mogelijk te herstellen van de Chicago Marathon. Het heeft geholpen dat ik tijdens Chicago een paar keer gewandeld heb en eigenlijk totaal geen spierpijn had. Ik kwam vrijwel ongeschonden uit Chicago, dus dat was positief. Maar zo’n marathon heeft wel degelijk invloed op je lichaam, dus sliep ik afgelopen maand net iets meer dan normaal en probeerde ik gezond te eten. Het lukte niet altijd, maar ik heb mijn best gedaan. En we gaan het morgen wel gewoon zien.

Nog eventjes een FAQ… Haha nee dit is helemaal geen veelgestelde vragen, want ik schrijf dit een paar dagen van te voren en jullie weten nog niet eens dat ik de marathon ga lopen dus jullie hebben ook nog helemaal geen vragen gesteld. Ik ga nu gewoon een aantal vragen beantwoorden waarvan ik verwacht dat ik ze ga krijgen. Maar daar heb je geen afkorting voor dus noem ik het lekker mijn FAQ.

 1. Waarom ben je in New York? Om de marathon te lopen!
 2. Wat is je doel? Onder de vier uur finishen.
 3. Gaat dat je lukken? Ik durf het niet te zeggen. Om onder de vier uur te finishen moet je lopen met een gemiddelde snelheid van 5.35, onder normale omstandigheden zou dat denk ik wel moeten lukken, maar omstandigheden zijn nooit normaal in New York en het is me in 2013 en 2014 ook niet gelukt. Ze zeggen wel drie maal is scheepsrecht, dus wat dat betreft… Daarnaast is het mijn zevende marathon, lucky number seven?
 4. Met wie ben je in New York? Met TUI (Holland Runner) en mijn moeder. Ik heb haar als dank voor alles dat ze me doet (administratie, foto’s maken, de liefste moeder ter wereld zijn) mee gevraagd. In ruil daarvoor moet ze wel foto’s en video’s van mij maken, haha, en me heel hard aanmoedigen morgen. Het is voor het eerst dat ik tijdens een buitenlandse marathon een familielid bij me heb en daar ben ik heel blij mee. Mijn moeder is ook nog nooit in New York geweest en nog nooit buiten Europa op vakantie geweest, dus ik vind het heel leuk dat wij dit nu samen beleven.
 5. Besef je hoeveel geluk je hebt? JA! Mijn god… ik voel me bijna schuldig over hoeveel geluk ik heb.
 6. Kunnen we je volgen? YES! Download de New York Marathon App! Ik start om 16.40u Nederlandse tijd.
 7. Wat gaat je strategie zijn morgen? Langzaam van start gaan en genieten van alles dat om me heen gebeurt.
 8. Waarom heb je ons niet eerder verteld dat je in New York de marathon gaat lopen? Ik weet het zelf pas een paar weken… toen had ik het natuurlijk meteen kunnen vertellen, maar het leek me ook wel een leuke verrassing. Om nu meteen na Chicago af te gaan tellen tot New York leek me ook een beetje saai. Het was trouwens best lastig om niets te zeggen, vooral nu, nu ik aan niets anders kan denken en over vrij weinig anders kan praten.
 9. Blijf je na de marathon nog langer in New York? Ja ik vlieg pas op donderdag naar huis. Ik ben er dinsdag dus ook, wanneer de verkiezingen zijn. Verwacht HEEL veel updates!
 10. Mag ik volgend jaar met je mee naar New York? Uhhhh… dat kan waarschijnlijk geregeld worden. Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar ga maar alvast sparen zou ik zeggen.

Zoveel zin in de marathon. Kan amper wachten. Ga pijn lijden, ga me hoogstwaarschijnlijk weer afvragen waarom ik dit vrijwillig doe, maar het gaat het allemaal waard zijn. En zo niet dan toch.

Liefs,
Annemerel

Delen:

52 Reacties

 1. november 5, 2016 / 12:06

  Ik ben vooringeschreven via Holland Runner voor NYC 2017, zou superleuk zijn om met jou te kunnen gaan! :-)

  Veel succes met je marathon, you can do it! ;-)

 2. november 5, 2016 / 12:07

  Jij bent echt geweldig! Helemaal te gek dit. You only live once, just do it en meer van dit soort uitspraken.

  Heel veel succes en plezier!

 3. Joska
  november 5, 2016 / 12:09

  Wat gaaf! Echt heel leuk dat je erheen mag en ik wens je erg veel succes morgen!

 4. laura
  november 5, 2016 / 12:11

  Tof dat je weer de marathon mag lopen, alleen de tekst leest niet lekker. Staan veel spelfouten in. Suc6!

 5. Tjitske
  november 5, 2016 / 12:14

  Heel gaaf! Ik ben dol op New York dus word hier weer helemaal enthousiast van. SUCCES morgen!!

 6. Vera
  november 5, 2016 / 12:20

  Oh wauw, ik was zó verbaasd toen ik ineens de foto zag met je startbewijs in je handen. Echt super gaaf! Misschien nog wel het coolste is de laatste vraag en antwoord… team Annemerel-lezers rennen samen de marathon?! Dat zou me een partij awesome zijn.

 7. november 5, 2016 / 12:21

  Zo zo gaaf dat je in New York bent! Ik ga je morgen op de voet volgen hoor, ben mega benieuwd hoe het je zal vergaan. Zelf wil ik volgend jaar ontzettend graag meedoen, dus als je iets organiseert waarbij anderen meekunnen ga ik als een malle m’n best doen haha! Heel veel succes morgen!!

 8. Sophie
  november 5, 2016 / 12:26

  Super veel succes morgen! You can and you will do it!
  Komt allemaal goed, maar je hoeft niet per se onder de vier uur; zou natuurlijk wel mooi meegenomen zijn.

 9. Charlotte
  november 5, 2016 / 12:27

  Ooooh my God!! Ben zelf geen hardloper maar dat je met de verkiezingen in NYC bent maakt me HEEL jaloers! :D ik was er zelf vier jaar geleden, echt te gek. Vond het fantastisch om op Time Square in een menigte naar de schermen te kijken. Rockefeller Center is ook een mooie locatie om naar de uitslagen te kijken. Volgens mij hadden ze daar ook een hele grote “meter” om het aantal kiesmannen aan te duiden. Heel grappig.

  Had ik al gezegd dat ik jaloers was? HEEL veel succes met de marathon en ik zal aan je denken vanaf mijn eigen election party in Nieuwspoort!!

 10. Ansofie
  november 5, 2016 / 12:35

  OMG! ZO leuk dat je je moeder hebt meegenomen!
  Waar ik wel benieuwd naar ben, komt er ook na deze marathon een tiffany aandenken? Ze kunnen je maar beter dankbaar zijn met zo’n trouwe klant als jouw! ;)

  Enne.. ga je iets organiseren dat je volgend jaar naar New York kunt met lezeressen van je?!?! Ben benieuwddd!!

 11. Pascale
  november 5, 2016 / 12:49

  Echt super gaaf!! Ik hoop echt dat het lukt om hem onder de 4 uur te lopen. Maar anders is het natuurlijk ook weer een hele leuke ervaring. Ook echt super knap dat je twee marathons in zo’n korte tijd achter elkaar gaat lopen. Alvast heel veel succes!!

 12. Mams kim
  november 5, 2016 / 12:58

  Spannend annespreeuw…mag ik wel zeggen toch???? Zet hem op dame..ik volg je…geniet ervan ennn die tijd dat komt wel goed!!! Succes dame!!! Dikke kus !!!

 13. Jolien
  november 5, 2016 / 13:07

  Wauw, dit is zo ontzettend gaaf! En wat leuk dat je moeder mee is, dat lijkt me toch veel gezelliger, vooral als je marathon er op zit en je alleen nog maar wilt vieren dat je het gehaald hebt.
  Ik was al een beetje (positief) verbaasd dat je de laatste tijd zo gezond at zonder direct race-vooruitzicht, maar dit verklaart een hoop. ;)
  Heel veel succes morgen!!!

 14. november 5, 2016 / 13:08

  Whaaaa, ik vind dit ZO onwijs gaaf! Ik hoop dat je morgen, net als in Chicago, vooral kunt genieten. Was dit trouwens ook (één van) de reden(en) dat je tijd in Chicago minder een ding voor je was?
  Wat er ook gaat gebeuren, ik vind je een topper!!

 15. Kay
  november 5, 2016 / 13:09

  Zoo gaaf dat je dit doet!! Ga je morgen volgen en duim heel erg voor je voor een tijd onder de 4 uur. Mooie reizen maak je weer! Lekker vaak naar Amerika, zo leuk daar.

 16. Eva
  november 5, 2016 / 13:11

  Zo tof en dapper dat je je 2e marathon in één maand tijd gaat lopen!! En daarnaast heel tof dat je er tijdens de verkiezingen bent. Heel veel succes om binnen 4 uur te finishen, maar dat komt vast goed. Ik ga je in ieder geval volgen via de app!

 17. november 5, 2016 / 13:17

  Supergaaf dat je dit kunt doen en superleuk dat je je moeder mee kunt nemen! Dat is misschien nog wel het beste. Heel veel plezier/succes!

 18. R
  november 5, 2016 / 13:18

  Een paar weken eerder had ik mijn eerste broek uitgebracht… Hehe, lees deze zin nog eens. Maar verder heel tof. Dit gaat je sowieso lukken en als je daarna maar geen derde marathon doet binnen een maand kan het vast geen kwaad. Ik vind het in ieder geval gewoon stoer van je en kijk uit naar de updates

 19. Judith
  november 5, 2016 / 13:27

  Superleuk! Wat cool dat je dit voor elkaar hebt gekregen. Heel veel succes!
  (Is het een realistisch doel om hardloopbeginner (échte beginner, ik kan niet eens 5 km) over een jaar klaar te zijn voor een marathon in NY? :p)

 20. november 5, 2016 / 13:34

  Heel tof! Wat ben je ook een geluksvogeltje! <3
  Ben erg benieuwd! Ik wil in 2018 graag mee! Kan dat ook? ;-)

  Liefs

 21. Judith
  november 5, 2016 / 13:54

  Zo cool! Heel veel succes !!

 22. november 5, 2016 / 14:22

  Heel veel succes lieve Annemerel! Morgen duim ik super hard voor jou vanuit België. En volgend jaar met jou meegaan naar New York, yes please!

 23. Elke
  november 5, 2016 / 14:32

  Wauw… wat stoer!!! Heel veel succes alvast voor morgen en geniet ervan samen met je moeder! Ga voor je duimen dat je een mooie tijd ervan maakt! En mocht het niet helemaal gaan zoals je hoopt, dan heb je het toch maar mooi voor elkaar gebokst dat je daar weer mag lopen :D

 24. november 5, 2016 / 14:40

  Hahaha no way Annemerel, ik was echt een beetje in shock toen ik zag dat je in New York zat. Maar wel positief in shock. Ik hoop heel erg dat je ‘m morgen onder de vier uur loopt maar het is wel een hele uitdaging en überhaupt een te gek avontuur dus ik hoop dat je er sowieso, ongeacht je tijd, enorm van geniet. En Election Night, spanneeend! keep us posted :)

 25. Aimee
  november 5, 2016 / 15:17

  Is vraag / antwoord 10 een hint naar 2017, New York City, een zekere marathon daar, TUI en lezeressen ;-) =D Want dan wil ik me bij deze vast aanmelden! XD

 26. Jacquelien
  november 5, 2016 / 16:18

  Ik ga sparen en volgend jaar met je mee!! Veel succes!

 27. Rieke
  november 5, 2016 / 16:21

  Echt supergaaf! Heel veel succes en vooral heel veel plezier!!!

 28. november 5, 2016 / 16:36

  Oh mijn god dat laatste zinnetje.. Ik ga sparen!!! Zo vet dat je het weer gaat doen Annemerel, ik heb je de vorige twee keer ook op de voet (app) gevolgd, en dat was zo leuk! Ontzettend leuk ook dat je je moeder mee hebt genomen trouwens. Heel veel succes morgen en geniet ervan!

 29. november 5, 2016 / 16:39

  Ik vind het zo stoer haha. Kan niet wachten op al je artikelen!

 30. november 5, 2016 / 16:50

  Aah ik zag inderdaad al foto’s op Instagram voorbij komen en was al zo verbaasd (dacht al dat ik er zelf ergens overheen gelezen had ofzo). Maar super tof! Onwijs veel succes en ben benieuwd naar alle updates! Xx

 31. Manon
  november 5, 2016 / 17:09

  Echt zo cool dat je weer een marathon gaat lopen, ik wens je alvast heel veel succes en plezier!! Speciaal ook dat je moeder er deze keer bij is. Ik denk dat ik volgend jaar sneller wil worden op de halve en het jaar daarop een hele marathon wil doen, maar mee naar NY lijkt me ook wel echt fantastisch!

 32. Eleni
  november 5, 2016 / 17:09

  Volgend jaar mee naar New York, aaaah, wanneer mag je daar meer over zeggen? In april loop ik mijn eerste marathon in Rotterdam. Een tweede in New York zou te gek zijn!

 33. Lilian
  november 5, 2016 / 17:12

  Heeel erg gaaf! Door alle foto’s die nu voorbij komen begin ik stiekem ook te dromen over NYC marathon volgend jaar!

 34. ingrid
  november 5, 2016 / 18:19

  Ik hoop je te spotten bij Mile 9! ( Fort Greene-Lafayette) Zet m op he!

 35. Caro
  november 5, 2016 / 18:22

  Veel succes morgen! Een vriendin van mij loopt morgen ook mee. Misschien komen jullie elkaar wel tegen. Ik maakte haar vorige week nog attent op de tips voor de NY marathon die jij vorige week op je blog vermeldde.

 36. Kirsten
  november 5, 2016 / 18:36

  Vind ik heel leuk! Zet ‘m op morgen!

 37. Lonneke
  november 5, 2016 / 18:38

  Heel veel succes en plezier!!!!!!,

 38. Noa
  november 5, 2016 / 19:07

  Dus…. betekent dat dat er nog een 2e boek komt?

 39. Marjolein
  november 5, 2016 / 21:24

  Ik wens je heeel veel succes! En natuurlijk volg ik je! Ik ga morgen mijn eerste kilometers maken op mijn gewonnen schoenen, onwijs blij mee! Zet hem op morgen topper!

 40. Carlijn
  november 5, 2016 / 22:02

  Wauw wat een gaaf en inspirerend verhaal! Heel veel succes en zet hem op! En vergeet er natuurlijk niet van te genieten ;)

 41. november 5, 2016 / 22:10

  Wat heerlijk dat je in New York bent! Stiekem heel jaloers maar zo gegund. Heel veel succes morgen!!! En nu besloten dat ik toch wel 1x een marathon wil lopen. VAnders New York! Dus ik ga wel sparen :)

 42. Ilse
  november 5, 2016 / 22:31

  Echt ontzettend vet, wat een topwijf ben jij! En een bron van inspiratie!

 43. Eline
  november 5, 2016 / 22:47

  Wat ben je toch een stoere chick! Heel veel plezier met de marathon xx

 44. Rianne
  november 5, 2016 / 22:48

  Ahahaha “besef je hoeveel geluk je hebt?” Voel je vooral niet schuldig, geniet ervan en veel succes!

  Het lijkt me trouwens heel leuk om wat over de verkiezingen te lezen vanuit jouw perspectief daar :)

 45. november 5, 2016 / 23:36

  Wauw, die zag ik niet aankomen! Wat gaaf zeg, heel veel succes ?!!!!

 46. Marijke
  november 6, 2016 / 07:10

  Waaah! Ik had het al via je andere social-media kanalen vernomen, maar jeetje, wat gaaf dat je nog een poging gaat wagen! Heel veel succes vandaag toegewenst, ik ga je sowieso volgen (: En wie weet tot volgend jaar! #dreambig

 47. Lieke
  november 6, 2016 / 10:13

  Heel veel succes straks! Geniet ervan en succes met het behalen van je doel! :)

 48. november 6, 2016 / 11:06

  Nice! I’m jealous. Heel veel succes en vooral veel plezier!

 49. november 6, 2016 / 11:46

  Wat onwijs gaaf zeg! Heel veel plezier en vergeet niet te genieten. Maar dat komt vast wel goed, aangezien iedereen die je blog leest weet hoe graag je dit wilde!

 50. Rianne
  november 6, 2016 / 13:23

  Heeeeeel veel succes Annemerel!

 51. nettelie
  november 8, 2016 / 11:56

  Maar wat we nu allemaal willen weten: hoe ziet het met dat boek dan?

  • Annemerel
   Auteur
   november 8, 2016 / 23:39

   Hahaha er komt voorlopig geen boek, ik heb nog niet onder de vier gelopen ;-)