NEW YORK: Food Hotspots

 photo IMG_2425.jpg

Waar ik vroeger tijdens een city trip het meeste geld uitgaf aan kleding, geef ik nu het grootste gedeelte van mijn geld uit aan eten en drinken. Zo ook in New York afgelopen week. Ik zette tien fijne restaurants voor je op een rijtje voor je volgende reisje naar New York. Staat die nog niet gepland? Dan wil je dat na het lezen van dit artikel waarschijnlijk wel. Je bent gewaarschuwd.

 photo IMG_9535.jpg

City Kitchen  – 8th avenue & 44th street
In Midtown, bij Times Square heb je een food hall met verschillende kleine restaurants. Bij een van deze restaurants at ik een omelet met bacon. Bij een ander restaurantje (Luke’s) at ik tot twee keer toe een shrimp roll. Garnalen op een geroosterd puntje, heerlijk. Je kunt hier ook terecht voor donuts, noodles en sushi. Als je in de buurt bent van Times Square en trek hebt in iets anders dan fast food is dit zeker een aanrader.

The Smith – Broadway & 63rd
Dit café / restaurant deed me denken aan Favorite, op de Rue Rivoli in Parijs. Het is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds heel laat geopend. Je eet er ’s ochtends een heerlijk uitgebreid ontbijt, je eet er geweldige burgers (dat deed ik!) en aan de bar drink je er tot in de vroege uurtjes een drankje. Ik dronk hier mijn overwinnings-cola vlak na de marathon. Cola had nog nooit zo goed gesmaakt. Of nee, ik lieg, de cola die ik drie kilometer voor de finish kreeg aangereikt smaakte wellicht nog beter.

Maman239 Centre Street (Little Italy)
Maman is fantastisch om te ontbijten en lunchen. Je koopt er ook de lekkerste chocoladekoekjes van New York (niet geproefd, maar vriendin Claartje wist me dit te vertellen). Ik at er een croissant met zalm en avocado en dronk er een perfecte cappuccino (die zijn in New York lastiger te vinden dan in Italië). Maman is heel leuk ingericht en je zit hier heerlijk relaxt. Mijn eigen ‘maman’ en ik hadden hier op zaterdagochtend om half negen het restaurant voor onszelf, maar een paar uur later stonden ze buiten in de rij.

The Butcher’s Daughter19 Kenmare Street (Little Italy)
Hier ben ik al een aantal keer geweest en het heeft me nog nooit teleurgesteld. Dit populaire ontbijt en lunchtentje in Lower Manhattan zit eigenlijk altijd vol. Gelukkig scheen de zon toen wij er waren, want dat betekende dat we niet alleen afhankelijk waren van de paar zitplaatsen in het restaurant zelf, maar het terras ook geopend was. Wij aten pancakes en toast met avocado en ei en dronken sapjes met ananas en sinaasappel. Tip, er wordt hier al 18% fooi bij je rekening opgeteld, dus mocht je je afvragen waarom je rekening ineens zo hoog is, dit is de reden. Je hoeft dan ook niet nog extra fooi te geven.

Jack’s Wife Freda224 Lafayette Street (SoHo) en 50 Carmine Street (West Village)
Net als The Butcher’s Daughter is Jack’s Wife Freda een fenomeen en op de populaire tijdstippen sta je hier flink in de rij. Mijn tip, ga doordeweeks net iets vroeger lunchen, om een uurtje of half twaalf is de kans een stuk groter dat je een tafel hebt dan een uur later. Jack’s Wife Freda is perfect voor ontbijt, lunch en diner. Ze hebben er een ontbijt en lunchmenu en een speciaal menu voor ’s avonds. Ik lunchte met een heerlijke burger met frietjes en een limonade met citroen en munt. Heerlijk. Dit is trouwens ook een celebrity hotspot, ik liep hier Dianna Agron tegen het (prachtige) lijf.

The Plaza Food Hall5th avenue & 59th
In de kelder van een van de duurste hotels van New York, Het Plaza Hotel tegenover Central Park, heb je een Food Hall. Een beetje vergelijkbaar met City Kitchen, maar dan iets gezelliger en luxer. Ik at er een heerlijk stuk carrot cake, misschien wel de lekkerste carrot cake die ik ooit gegeten heb? Structuur van de taart was geweldig (perfect moist) en er zaten lekker veel kruiden in. Maar ook voor sushi, salades, broodjes en lobster rolls ben je hier op het juiste adres.

Reynard80 Wythe Avenue (Brooklyn / Williamsburg)
Op de zesde verdieping van het hippe Wythe Hotel in Brooklyn bevindt zich de rooftopbar Reynard. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de skyline van Manhattan. Ja, je betaalt 20 dollar voor je cocktail maar het uitzicht is prachtig. Als je een wolkenkrabber in Manhattan op wil betaal je meer dan 20 dollar, sta je lang in de rij en krijg je voor het geld alleen je uitzicht, nu krijg je er tenminste nog een cocktail voor. Ik zeg, dikke vette aanrader dit.

Pizza Beach LES – 167 Orchard Street
In de Lower East Side heb je het pizzarestaurant Pizza Beach. Ze serveren hier heerlijke pizza’s. Ik had er eentje met paddenstoelen, mozzarella en truffelolie, alleen daarom al wil ik terug naar New York. De wijn was er – voor New Yorkse begrippen – ook redelijk betaalbaar, alle veertig flessen op de kaart kosten 48 dollar (en 12 dollar per glas). Als je zin hebt in pizza, is dit waar je moet zijn.

 photo IMG_7835.JPG.jpeg

Maison Kayser – 1800 Broadway (Columbus Circle)
Maison Kayser heeft meerdere vestigingen in Manhattan, maar mijn moeder en ik bezochten de vestiging op Columbus Circle regelmatig. Dit is een Franse bakkerij met heerlijke broodjes en taartjes. Ik at er de chocoladebroodjes en frambozen muffins. Ook de cappuccino (to go) smaakte heel goed en een welkome afwisseling met de zoete drankjes van Starbucks.

Seabird361 6th avenue
In de buurt van Washington Square Park op 6th Avenue heb je het kleine restaurantje Seabird. Ik at hier een heerlijke visburger die ik iedereen kan aanraden. De burger was fantastisch maar wat misschien nog wel beter was… de frietjes. Kan me niet herinneren dat ik ooit zulke lekkere frietjes gegeten heb (raspatat buiten beschouwing gelaten).

Ik had het liefst nog veel meer hotspots ontdekt in New York, maar ik was er maar een week waarvan de eerste dagen echt in het teken stonden van de marathon. Dus met deze tien moest ik (en nu jullie) het doen. Hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben en mocht je naar New York gaan en een van deze tips gebruiken, laat het me dan vooral weten, vind ik leuk.

Liefs,
Annemerel

 

7 Reacties

 1. Lisa
  november 13, 2016 / 17:02

  Oeh, ik ben aan het plannen met m’n vriend! Ga zeker wat plekken uit deze lijst opzoeken :)

 2. Caressa
  november 13, 2016 / 17:08

  Ah, hiermee wordt m’n ‘heimwee’ alleen maar erger! Ziet er heerlijk uit!

 3. Ilse
  november 13, 2016 / 22:25

  En nu heb ik zin in eten (om half 11 s’ avonds) en om naar New York te gaan.

 4. november 14, 2016 / 11:18

  Die carrot cake ziet er echt wel yummy uit, zeg!

 5. Milou
  november 14, 2016 / 11:22

  Vraagje Annemerel! Wat ben je ongeveer aan een maaltijd op die plekken kwijt? Ik hoorde laatst dat New York onwijs duur is geworden, en dat uit eten gaan eigenlijk niet meer leuk is… maar als het nog te doen is ghehe……….

  • Annemerel
   Auteur
   november 14, 2016 / 12:14

   Het is inderdaad echt duur geworden, vooral ook omdat je ook geacht wordt om 15-20% fooi te geven. Om je een idee te geven.. bij The Butcher’s Daughter was mijn ontbijtje 10 dollar en de pancakes van mijn moeder waren 12. De sapjes waren 9 dollar per stuk. Is in totaal dus al 40 dollar, daar komt dan nog tax bovenop + bij The Butcher’s Daughter betaal je standaard 20% fooi, dus daar waren we 50 dollar kwijt voor ontbijt.

 6. november 14, 2016 / 17:44

  Aaah wat een lekkers allemaal zeg!