5 Food Hotspots in New York City

We zijn nog niet klaar met de New York blogs, ik heb mijn hotspots namelijk nog niet gedeeld. De meeste hotspots heb ik ‘ontdekt’ via Athena’s blog Whiskers & Lions. Athena’s hotspots vertrouw ik al sinds 2014, toen ze mij en mijn zusje uitnodigde voor een weekendje bij haar in Londen en daarbij een enorme lijst aan hotspot tips voor ons had. En ook dit keer stelde ze me wederom niet teleur.

ATLA

Wat: ‘Mexicaans voor ieder moment van de dag’ (aldus de New York Times)
Waarom: Een van de nieuwste hotspots van New York, echt goed Mexicaans eten. Ik ging voor de toast met guacamole en genoot van iedere hap. Niet je standaard avocadotoast, maar een lekkere pittige guacamole met munt en basilicum. Naast me zat een man afkomstig uit Mexico, hij was hier kind aan huis. Je zou denken dat een Mexicaan verstand heeft van Mexicaans voedsel. Tip voor iedereen die van Mexicaans eten houdt.
Waar: 372, Lafayette Street

Five Leaves


Wat: All Day Café in Brooklyn
Waarom:
De koffie was ontzettend goed (ik had een flat white) en de ricotta pancakes voldeden zeer zeker aan mijn verwachtingen. Zou je wel aan willen raden om hier niet alleen naartoe te gaan, want die pancakes zou ik liever met iemand gedeeld hebben. En dan had ik ook nog de truffelfrietjes besteld, want daar hoor ik ook heel veel goede verhalen over. Zoals Athena al schreef, het is het waard om hiervoor een tripje naar Brooklyn te maken (en als je in Brooklyn verblijft mag je deze zeker niet overslaan).
Waar:
18 Bedford Avenue (Brooklyn)

Dudley’s


Wat: All day café in de Lower East Side
Waarom: Omdat de kaart vol staat met pareltjes, zoals deze bruine rijst salade met zonnebloempitten, pesto, avocado en een gepocheerd ei. Zo ontzettend lekker, ik denk het lekkerste dat ik in New York gegeten heb tot nu toe (dit was mijn zesde keer in New York, dus dit zegt daadwerkelijk iets).
Waar: 85 Orchard Street

by CHLOE.

Wat: Healthy vegan fastfood
Waarom: Omdat je naast alle dollarpizza en American Pancakes ook heel lekker gezond en vegan kunt eten in New York. De Kale Caesar Salade die je hier boven op de foto ziet, ziet er misschien niet heel bijzonder uit, maar hij was wel bijzonder goed op smaak, ondanks dat er geen dierlijk product aan te pas is gekomen. De bacon werd vervangen door gerookte paddenstoelen en de avocado en croutons zorgden ervoor dat de salade ook daadwerkelijk vullend was.
Waar: Een aantal locaties door heel New York, onder andere bij het Rockefeller Center.

Egg Shop

Wat: All day café met als belangrijkste ingrediënt: ei (y’all know how much I love my eggs)
Waarom: Dit is niet de eerste keer dat ik mijn liefde voor Egg Shop deel, vorig jaar was ik er voor het eerst en ik heb zelfs een kookboek van ze, waaruit ik onder andere dit recept maakte.  Egg Shop zit om de hoek bij The Butcher’s Daughter en is misschien nog wel drukker dan die eerste. Op zaterdagochtend om half negen was er nog een plekje aan de bar vrij, waar ik dus heel fijn plaats kon nemen. Maar mocht jij niet zoveel geluk hebben, dan is het zeker de moeite waard om te wachten. Ik koos dit keer de Mexicaanse bowl met corn, paddestoelen, scrambled eggs en Mexicaanse kaas. Dikke vette aanrader.
Waar: 151, Elizabeth Street

(Athena is inmiddels naar Amsterdam verhuisd en heeft daar ook al de nodige hotspottips verzameld. Mocht je een stedentrip iets dichter bij huis willen plannen, dan kan ik je dus ook naar haar blog doorverwijzen).

Delen:

5 Reacties

 1. Britt
  maart 27, 2018 / 12:33

  Fijn lijstje! Ik ga eind augustus, dus pak deze blog er dan zeker nog eventjes bij!

 2. maart 28, 2018 / 11:24

  In Nederland hebben we ook genoeg goede hotspots maar dit ziet er wel allemaal echt even NET wat beter uit. Ik denk niet dat ik binnen vijf jaar in New York ga zijn (ja of wel, we shall see) maar alsnog vind ik dit soort hotspotblogjes heel leuk om te lezen haha.

  • Annemerel
   Auteur
   maart 28, 2018 / 12:25

   Jaaa in Nederland hebben we ook hele leuke plekjes, als ik nu de blog van Athena bekijk en haar Amsterdamse hotspots zie loopt het water me ook in de mond, maar New York is en blijft New York.

 3. stephanie
  april 1, 2018 / 16:29

  Al deze plekken klinken goed.
  Hoe zat het met de prijzen?
  Vergelijkbaar met Amsterdam?

 4. Liset
  april 2, 2018 / 18:56

  Oh ik heb dit bericht verlekkerd bekeken, maar ook snel weggeklikt “omdat ik toch voorlopig niet ga”. En toen deed zich opeens een buitenkansje voor en ga ik dus op 24 april naar NYC. Heb ‘m meteen met mijn reispartner gedeeld!