RUN BABY RUN: Al 10 dagen geen hardloopschoenen

Het is tien dagen geleden dat ik voor het laatst hardloopschoenen droeg met als doel hardlopen en ik moet eerlijk zeggen, ik ben best OK. Ik was afgelopen zondag bij de Zandvoort Circuit Run waar ik zowel had afgesproken met de meiden die New York met mij liepen in 2017 en de meiden die dit jaar van de partij zijn en ook al ‘kon’ ik niet lopen, het was OK. Van te voren zag ik vreselijk op tegen mijn tijd zonder hardlopen, maar het gaat nu eigenlijk als vanzelf. Komt ook bij dat ik de afgelopen dagen eindelijk begin te verliezen van het heersende griepvirus.

De hele winter ben ik zonder kleerscheuren doorgekomen, maar in New York begon ik een beetje te hoesten en inmiddels zijn we een week verder en is het kriebeltje verandert in een zwaar gevoel in mijn longen. Mijn hartslag in rust is hoger, mijn hoofd voelt zwaar, mijn oren kraken en nu tijdens het typen van deze blog voelen mijn vingers zwaar. Ik ben absoluut niet ziek (niet ziek!) maar het is nu ook weer niet dat ik zo fit als een hoentje sta te springen om weer naar buiten te gaan om hard te gaan lopen.

En weet je, het komt me eigenlijk best wel prima uit. Kijk, het is natuurlijk nooit leuk om niet fit te zijn, maar het is nu ook weer niet zo dat ik denk ‘OMG, waarom juist NU?! Het komt me nu ECHT niet uit!!!!!!!!!!!!!’. Ik heb geen belangrijke wedstrijd op het programma (27 mei de halve in Leiden), ik stap pas over twee weken weer het vliegtuig in voor mijn volgende reisje (Valencia), ik heb geen spannende deadline. Als ik dan toch een keer zou moeten verliezen van het griepvirus, dan is dit eigenlijk wel het uitgelezen moment.

Een rondje hardlopen heb ik dan ook nog niet gepland staan. Dat laat ik helemaal afhangen van hoe dit niet-zo-fit-zijn zich de komende dagen ontwikkeld. Moet ik ook toegeven, het weer is de afgelopen week ook niet erg aanlokkelijk geweest. Maandag was een goede dag, maar als ik vandaag naar buiten kijk is het eerste wat ik denk ook niet ‘ik wil NU naar buiten’. Waar is die lente waar we allemaal zo aan toe zijn?!

Ik heb een videoshoot voor een zonnebrandmerk en die is afgelopen maand al drie keer verplaatst omdat het iedere keer stormt en regent op de geplande datum. Dat is volgens mij de beste samenvatting van de maand maart wat betreft weersomstandigheden.

Verder ben ik helemaal niet zo chagrijnig als ik nu misschien lijk te zijn. Ik had dus echt verwacht dat het niet-hardlopen me ontzettend ‘on edge’ zou laten voelen, maar ik ben redelijk OK. Ik denk dat wanneer je zelf beslist om niet te gaan lopen, niet omdat het niet kan, maar omdat je zelf besluit dat het beter is om twee weken rust te nemen, dat het dan anders is dan wanneer je door een blessure gedwongen wordt om aan de kant te zitten. Les van de dag mensen, les van de dag. Of misschien zelfs week.

Hoop toch dat ik jullie volgende week kan vertellen over mijn eerste training die ik weer in de benen heb zitten. Dat zou namelijk betekenen dat dit beginnende griepje geen grip op mij gekregen heeft en dat zou natuurlijk fijn zijn. Ik doe er in ieder geval genoeg aan om de keeltyfus te voorkomen: ik slaap genoeg, drink de hele dag groene thee met gember en heb zelfs kippensoep gemaakt (met gember!) (was heel lekker!) (gewoon bouillon koken met een stuk kipfilet en een paar stukken gember). Als dit nu niet gaat helpen?!

Hebben jullie de griep deze winter gehad? Hebben jullie nog extra tips om deze de baas te blijven?

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. xAmberc
  maart 28, 2018 / 12:52

  *klopt af* ik heb nog nergens last van gehad. Nu alleen een beetje verkouden, maar dat is vooral na het fietsen. Ik zorg dat ik extra veel water drink, genoeg rust neem (op tijd slapen) en extra fruit eet.

 2. Fred
  maart 28, 2018 / 13:34

  Geen griep, niet eens een verkoudheidje maar wel al 2 weken vreselijk pijnlijke knieën en da’s veel erger!!!!
  Ging net zo lekker met jouw schema en nu dit
  :-( :-( :-( :-(

  • Robert
   maart 29, 2018 / 14:24

   Sterkte Fred, dat je snel weer de draad op kunt pakken met lopen!

 3. Robert
  maart 28, 2018 / 15:38

  Weet je dat kippensoep door zijn wetenschappelijk bewezen anti-virale werking in de volksmond ook joodse penicilline genoemd? Oftewel goed bezig!

  Ik ben begin deze maand één nacht hondsberoerd geweest, ofwel door een voedselvergiftiging (maar ik heb de aanstichter niet kunnen achterhalen), of toch de griep aangezien de symptomen overeen kwamen. Echter anderen die deze griepvariant hadden, waren bijna een week van slag af. Dus of mijn immuunsysteem werkte mega effectief, of het was toch optie 1, maar hoe dan?

 4. maart 28, 2018 / 16:00

  Heel wonderbaarlijk heb ik nog geen griep gehad (even afkloppen). Het is heel apart maar we zitten met 4 vrouwen op het secretariaat en alle 4 hebben we geen griep gehad. Terwijl om ons heen er alleen maar gesnottert en gehoest werd.
  Ik zou lekker even toegeven aan het gesnotter, je heb tenslotte toch geen trainingen. Dus doe lekker rustig aan!

 5. Ilse
  maart 28, 2018 / 16:13

  Ik heb ook zolang niet hardgelopen maar bij mij kwam het door tentamens en verhuizen.

 6. maart 28, 2018 / 16:48

  Jaaaa, in januari geveld door een flinke griep en nu is 1 van mijn kinderen weer ziek maar ik moet volhouden want volgende week de halve van Berlijn!!

 7. maart 28, 2018 / 18:13

  *klopt ook af* Hier zelfs geen dagje gesnotterd. Terwijl ik op het werk de hele winter snotterende mensen om me heen heb. Werk in een kantoortuin met 40 mensen (de hel qua rumoer overigens, pfff…)
  Had verwacht dat ik na het vliegen wel verkouden zou worden, maar zelfs dat niet. Jee, in een vliegtuig kunnen de mensen er ook wat van hoor, qua snotteren en hoesten.
  Wat ik wel veel heb gedaan, en nog steeds veel doe, is heel vaak mijn handen ontsmetten met bacteriële handgel, vooral op het werk, al die bacillen op deurkrukken en leuningen enzo, brr…
  Ik hoop voor je dat je niet ziek gaat worden!

 8. Tamara
  maart 28, 2018 / 22:56

  Echinaforce van A Vogel slik ik gelijk bij verkoudheid, naast aspro’s etc. Werkt altijd goed!! Beterschap!

 9. Rosalie
  maart 29, 2018 / 16:28

  Of ik griep heb gehad weet ik niet, maar ik heb wel meer dan een maand last van mijn longen gehad en was daardoor niet fit. Ik had continue last van een slijmlaag en op hardloopgebied ging het enorm moeizaam. 3 weken geleden ging het ineens weer beter en nu voel ik me lekker fit. Yeah!