NEW MUSIC FRIDAY MET ANNEMEREL

Er gaat geen dag voorbij dat ik geen muziek luister. Ik kan me geen marathon voorstellen zonder muziek. Ik kan me geen autorit voorstellen zonder muziek. Ik kan me geen schoonmaakuurtje voorstellen zonder muziek. Als een van mijn favoriete artiesten in november aankondigt met een nieuw album te komen in maart, tel ik vier maanden lang de dagen af. Wanneer Martin Garrix een week van te voren aankondigt met nieuwe muziek te komen is mijn dag gemaakt. Het eerste dat ik iedere vrijdagochtend doe is niet mijn Instagram openen, maar Spotify, om te zien wat er deze week in mijn Release Radar is toegevoegd. Niet meer dan normaal dat ik eens in de zoveel tijd mijn nieuwe favorieten met jullie deel, toch? Vandaag de eerste New Music Friday met Annemerel met daarin onder andere Dido, Martin Garrix en Marshmello.

Het is een week of drie geleden dat Martin Garrix’ No Sleep op donderdagmiddag op Spotify werd uitgebracht. Het was vlak voor een training die in totaal iets meer dan een uur in beslag zou nemen. Ik heb van de eerste tot de laatste kilometer slechts een nummer geluisterd, je raadt vast al wel welk nummer. Het nummer is misschien niet heel erg vernieuwd (het commentaar van mijn zusje), maar aanstekelijk werkt ‘ie wel en vrolijk maakt ‘ie ook en dat vind ik genoeg om het nummer drie weken later nog steeds op repeat te zetten.

Al wissel ik het nu wel af met het nieuwe Dido album dat sinds vorige week uit is. Dido was op de middelbare school mijn heldin, in 2004 was Dido mijn aller eerste concert ooit. Ik kan me nog heel goed herinneren hoe bijzonder ik het vond om in Ahoy een van mijn favoriete artiesten live te horen. Vanmorgen heb ik – dankzij een tip van lezeres Marije – kaartjes weten te scoren voor het Dido concert in Amsterdam op 24 november. Precies vijftien jaar later ga ik dus weer naar Dido. Ik heb nog meer dan acht maanden voorpret tegoed. Liedjes uit mijn hoofd leren hoef ik niet te doen, dat heb ik de afgelopen twintig jaar al genoeg gedaan, maar geloof me, er zal de komende tijd veel Dido geluisterd worden.

Een andere ‘oude bekende’ in de lijst is Sara Bareilles, met haar nieuwe nummer Fire. Het nummer moet nog een beetje bij me ‘groeien’, maar ik kan best enthousiast worden van het idee dat ook zei weer eens een nieuw album opneemt.

Omdat ik vrijwel nooit radio luister heeft het zo’n twee, drie maanden geduurd voordat ik het nummer ‘Duurt te lang’ van Davina Michelle voor het eerst hoorde. Volgens mij stond toen al een recordaantal weken op de eerste positie in de top40? Ik ben gewoon niet zo’n fan van Nederlandstalige muziek. Het nummer dat ze vandaag uitbracht ‘Skyward’ is meer mijn ding.

De rest van de lijst is een mengelmoes van EDM (o.a. Matisse & Sadko, Marshmello, Alesso, Kygo) en mooie vrouwenstemmen (Emeli Sandé, Ellie Goulding).Een ding hebben alle nummers met elkaar gemeen, ze geven me een beter gevoel.

Ik ben nu trouwens wel heel benieuwd wat jouw eerste concert was en of je nog steeds fan van de artiest bent.

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. Fon
  maart 15, 2019 / 12:34

  Yaaayyy voor Dido! Kan niet wachten tot november!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 15, 2019 / 13:03

   Yeaaahhhh me2!!!

 2. Marije
  maart 15, 2019 / 13:24

  Whaaaa te gek dat je kaartjes hebt! Geniet van de voorpret! :)

 3. B
  maart 15, 2019 / 13:47

  Geen dag voorbij dat je GEEN muziek luistert bedoel je denk ik ;)

 4. Teha
  maart 15, 2019 / 16:11

  Een concert van Golden Earring in 1969;)

 5. Fiona Hancox
  maart 16, 2019 / 06:46

  Mijn eerste concert was van Bon Jovi, en dat was in 1996 (oef) en dit jaar ga ik weer naar een concert van hun. Al zo zin in.

 6. Marijke
  maart 16, 2019 / 08:56

  Mijn eerste concert was een dagfestival bij mij in de buurt, met o.a. Kane en Waylon. Ik waardeer ze zeker nog steeds, maar Kane speelt natuurlijk niet meer.

 7. Teha
  maart 16, 2019 / 19:01

  Ik had een reactie geplaatst maar zie m nergens! Deed ik iets fout?
  Ging over mijn eerste concert van de Golden Earring in 1969 in Amsterdam.

 8. Abigail
  maart 17, 2019 / 14:33

  Je blogs over muziek vind ik altijd zó leuk!