>My twisted mind during jogging

>

Vanmiddag kreeg ik ineens het idee om te gaan hardlopen. Ja ik weet het, het is buiten ijskoud, maar goed dat wist ik toen nog niet, want ik had mijn warme bedje de hele dag nog niet verlaten (ik lag wel te studeren in bed, als dat het feit dat ik tot half twee in bed heb gelegen een beetje goed praat). 
Omdat het serieus een helse tocht was, ik denk zelfs wel een beetje vergelijken met de elfstedentocht van 1963, zal ik jullie een reconstructie geven van mijn gedachtengang tijdens het proces. Want dat kan ook best interessant zijn.
Wat er aan vooraf ging..
Ik wil niet, ik wil niet, ik wil niet… Agh mijn bed ligt echt te lekker en ik zou zooo weer in slaap kunnen vallen. Maar nee, je moet. Je gaat je dag niet verdoen met luilekkeren in bed. Leren in bed okee, maar als je niet eens je ogen op kunt houden van luiigheid, no no. Ga jij maar weer eens lekker hardlopen, daar wordt je hard van.
En toen ging ik gewoon echt..
– AHHH wat is het koud. Nou dat wordt vast wel beter als ik eenmaal ben opgewarmd.
– Hmm dat gaat eigenlijk best wel lekker, ik begin al warm te worden.
– Oh hardlopen is geweldig, waarom doe ik dit niet iedere dag?
– Mijn bovenbenen beginnen te jeuken, nou dat houdt zo wel op..
– Mijn bovenbenen jeuken heel erg, niet aan denken, niet aan denken…
– Ik wil krabben, ik wil jeuken, ik wil mijn legging uittrekken, die jeuk is echt niet fijn.
– Rustig Annemerel, kijk eens de weg is niet meer opgebroken kun je je favoriete route nemen.
– Hmm waarom klaagde ik ook alweer?
– Shit, weg is toch opgebroken, hoe moet ik nu verder? 
– Bah, ik moet een omweg maken, moet ik nog langer rennen.
– Ahh halverwege, het komt allemaal goed.. nu eventjes twee minuten wandelen.
– Uhhh echt geen twee minuten wandelen, veel te koud. Tegenwind in de duinen, geen grap.
– Kkkkkkoud, mijn handen doen pijn.. ik laat bijna mijn iPhone uit mijn handen vallen, mijn vingers willen niet meer..
– Waarom ben ik hier aan begonnen? Ik ga nog maar een tandje harder want ik wil zo graag thuis zijn.
– Thee, thee, warme thee. Mijn vingers om een grote warme mok thee, thee door mijn mond, via mijn slokdarm, mijn lichaam in.. verwarmen..
– Bijna bij het hotel, zal ik stiekem opgeven en vragen of mijn vriend me met de auto naar huis brengt.
– Jeeezz wat ben je toch een pussy, hup doorlopen. You’ll survive.
– Eindelijk de duinen uit, gelukkig is het in de woonwijk wat warmer.
– Oh nee ben ik dat echt? Ik zie mezelf in een autoruit ik heb rare vlekken op mijn gezicht.
– Als ik naar mijn handen kijk zie ik dat ik daar ook rare vlekken heb.
– We zijn er bijna, nog een minuutje sprinten..
– Ja, ja, ja nog iets harder, je kunt het..
– En.. uitlopen.. Ik vraag me af hoe ik me op dit moment voortbeweeg. Moet er voor voorbijgangers vast komisch uitzien.
– Shit, ik krijg de deur niet open, verdomde verkleumde vingers.
– Gelukkig, mijn zusje komt thuis.. ik kan naar binnen, ik heb het gered.
Hoe het verder ging
Ahhh een warme douche met een kop thee.. lekker. Ik krijg mijn schoenen niet los.. Roos…? Help! Oooh mijn benen, die zijn echt knalrood en ze jeuken. Jeetje, ze zien eruit alsof ik zonder zonnebrand en zonder ook maar enige voorkleuring met mijn benen op een tropisch eiland de zon in ben gegaan. Ziet er goed uit. Ooh de douche, de warme douche.. ik heb zoveel waardering voor je.. Hmm..
Goed als jullie nu niet van mijn gestoordheid overtuigd zijn, dan weet ik ook niet meer hoe ik het kan bewijzen. Een ding weet ik wel, ik moet investeren in thermo-ondergoed, of gewoon niet meer met deze weersomstandigheden gaan lopen, want dit was echt niet fijn.
Liefs.
Delen:

15 Reacties

 1. Eline
  februari 8, 2010 / 15:32

  >Haha hilarisch! Ik zou echt niet in deze kou buiten gaan rennen. Volgende keer thermo-ondergoed aantrekken kan best wel helpen.

 2. Lisa
  februari 8, 2010 / 16:05

  >Haha! Mijn gedachte vandaag op de scooter gingen ongeveer hetzelfde (en ik had ugss en 2 paarhandschoenen aan). Bij Perry Sport waren thermoleggings laatst 2 halen 1 betalen, misschien is dat nog steeds wel zo! Wel goed dat je toch bent gegaan!

 3. Myrthe
  februari 8, 2010 / 16:38

  >Hahaha leuk om te lezen!

 4. Fleur
  februari 8, 2010 / 16:41

  >Hoelang heb je in totaal gerend? Sowieso een reden om trots op jezelf te zijn dat je dat met dit weer aandurft, fietsen naar de uni vond ik al koudkoudkoud en dat is helemaal niet lang. Good job girl!
  Liefs

  PS Yeah ik heb uitgevonden hoe ik mijn naam erbij kan zetten, geen anonimiteit meer ;)

 5. Annemerel
  februari 8, 2010 / 17:37

  >@ Fleur, haha eindelijk kan ik zien dat jij het bent ;-) Ik heb een uur hardgelopen, dus best nog wel even..

 6. Iris
  februari 8, 2010 / 18:33

  >En ik ga dit nu ook aan den lijve ondervinden. Ik ga namelijk NU hardlopen!

 7. Stéphanie
  februari 8, 2010 / 19:19

  >Ik kan me helemaal voorstellen hoe jij je voelde. Het was ook zo ontzettend koud vandaag, en vooral door die wind! Toch goed dat je volgehouden hebt, ik doe het je niet na ;).

 8. Girl Abroad
  februari 8, 2010 / 20:18

  >Brrrr toen ik op school aankwam vandaag was het -3 en 2 uur later zelfs -5. Morgen wordt het nog kouder. Ik wacht nog even voordat ik weerga. Wel heel dapper.

 9. rinus
  februari 8, 2010 / 23:23

  >Whaaaaaaaa, whoeeeee, niet te geloven dat je precies vandaag in die kou ging rennen?.
  Mijn oren vroren van mijn hoofd terwijl ik aan het fietsen was naar een bijeenkomst en dacht je dat deze ultra marathon renner ging rennen?, dacht het niet..
  En wat doet Annemerel, die gaat een keer ijskoud rennen, ongelovelijk en je bent een bikkel..
  Het toont maar weer dat je mentaal goed in elkaar zit en elke loop na deze loop zal een makkie wezen.
  Prachtig verhaal en geniet ervan als hardloper en je kan het, echt.
  Groet Rinus, gaat morgen vroeg weer heerlijk rennen in de duinen, maar wel met handschoenen en muts..

 10. Marieke
  februari 9, 2010 / 09:14

  >wat een hel! haha.. ik weet weer waarom ik wacht op het zonnetje.
  vind jou wel heel dapper though! ;)

 11. Sascha
  februari 9, 2010 / 10:32

  >Ik heb gisteren ook gelopen, en wilde eerst ook richting de duinen gaan. Maar dat onbeschutte stuk was ik na 5 minuten al zat door de kou. Dus toen ben ik rechtsomkeer gegaan en richting een bos gegaan. Stuk beschutter en een stuk minder koud. Had er daar helemaal geen last van. Wat je trouwens eigenlijk het beste kunt doen is handschoentjes en iets op je hoofd doen. Je verliest dan echt veel minder warmte!

 12. Eva
  februari 9, 2010 / 12:18

  >Haha herkenbare gedachtes! Ik ben net ook geweest, ondanks sneeuw wat op de stoep ligt. Mijn vriend zei nog: het is echt niet glad! Nou, toen ik eenmaal aan het lopen was lag ik bijna op de grond :)

  Het was inderdaad erg koud maar wel heel lekker als je geweest bent!

 13. karlijn
  februari 9, 2010 / 14:38

  >haha BIKKEL

 14. Evelien
  februari 9, 2010 / 19:20

  >Wow, dat je gewoon uit vrije wil bent gaan hardlopen terwijl het in heel Nederland vroor vind ik echt knap!

 15. girlfromarnhem
  februari 10, 2010 / 08:19

  >Ik vind dat het weer zowiezo beter moet worden, ik wil mijn leuke kleding weer eens aan, ik loop nu constant met dikke vesten aan. Maar goed van je dat je toch doorgezet hebt door te gaan hardlopen!