MAMA’S RECEPTENBOEK: Scroppino

Vandaag presenteer ik jullie een nieuwe rubriek voor deze zomer; Mama’s Receptenboek. Omdat ik zelf momenteel redelijk druk ben met trainen, slapen, eten (en schrijven voor mijn boek) heb ik de hulp ingeschakeld van mijn steun, mijn toeverlaat, degene die mij leven gegeven heeft (hahahaha sorry ik kon het niet laten deze heerlijke zoetsappige cliché erin te gooien), mijn MAMA. 

Zoals beloofd ga ik iedere week een nieuw recept uitproberen en met jullie delen, voorwaarde is wel dat Annemerel het lekker moet vinden. Ik heb al verschillende ideeën en zal proberen die zo lekker, maar vooral ook gemakkelijk mogelijk te maken. We beginnen deze week met de scroppino die ik afgelopen zondag maakte om de periode in te luiden waarin ze met haar project gaat starten.

Het recept is heel makkelijk en snel klaar, fijn als je na het diner nog even de keuken in moet voor het dessert. Het kost weinig voorbereiding, maar sla de voorbereiding niet over. Zet de prosecco en de glazen enkele uren in de koelkast, bewaar de wodka in de vriezer. Boen de limoen vast schoon, eventueel kan je deze alvast in plakjes snijden en een kleine inkeping maken. Bewaar hem dan afgedekt in de koelkast.

Voor 4 glazen scroppino heb je nodig:
-1 limoen
-500ml citroen sorbetijs
-50ml wodka
-250ml prosecco

1. Haal het ijs iets eerder uit de vriezer zodat het niet meer keihard is.
2. Doe het ijs in een mengkom en klop met een mixer of garde de wodka er beetje voor beetje doorheen.
3. Vervolgens giet je de prosecco er langzaam bij, blijf goed kloppen of mixen.
4. Als het een mooi romig geheel is giet je de scroppino in de koude glazen en zet op ieder glas een plakje limoen op de rand van het glas.
5. Snel opdienen en genieten.

Proost!

Thanks mama! Het was heerlijk, het liefst zou ik willen dat je dit iedere zondag (wat zeg ik, iedere dag) na het eten voor me zou maken. Maar, hoewel ik incidenteel alcohol mag drinken deze periode, passen wekelijkse scroppino’s toch niet helemaal in mijn topsportvoedingsplan. Helaas.
Liefs,
Annemerel
Delen:

5 Reacties

 1. Marieke
  juni 1, 2018 / 14:23

  Mmm klinkt goed “mama van Annemerel” ;-)

 2. Lana
  juni 1, 2018 / 20:09

  Scroppino’s zijn m’n favoriet, ga deze snel maken!

 3. Karlijn
  juni 2, 2018 / 14:39

  Dit klinkt heerlijk!

 4. Marjolein
  juni 2, 2018 / 20:49

  Leuke rubriek! Ben benieuwd naar de recepten

 5. Ilse
  juni 3, 2018 / 22:01

  Lekker zeg al moet ik er nu niet aan denken.