MAMA’S RECEPTENBOEK: Chocolade ganache taart

Mijn terugkeer uit Frankrijk werd afgelopen zondag groots gevierd met een uitgebreid driegangendiner bij mijn ouders. Het dessert? Een heerlijke homemade chocoladetaart. Ik denk dat ik mijn moeder deze rubriek nog wat langer ga laten bijhouden, want dit bevalt me wel, al die nieuwe recepten…

Annemerel was weer in het land, dat werd gevierd. Ik wilde een lekkere taart bakken die me niet te veel tijd zou kosten. Natuurlijk moest hij ook erg lekker zijn. Het enige nadeel van dit recept is dat na het bakken en afkoelen, je nog een dag moet wachten met eten. Begin dus op tijd!

Benodigdheden:
200 gram extra pure chocolade
200 gram ongezouten boter
5 eieren
125 gram ruwe rietsuiker (neem iets meer als je een echte zoetekauw bent)
45 gram bloem
25 ml espressokoffie
kwart theelepel zout
theelepel cacaopoeder

 1. Smelt de chocolade au bain marie en voeg als het bijna gesmolten is de boter eraan toe. Laat alles smelten en roer ondertussen zachtjes doorelkaar.
 2. Haal de schaal uit het water en roer er de eieren, suiker, afgekoelde koffie en zout door, roer voorzichtig doorelkaar totdat alles één mooie massa is. Zeef dan de bloem erdoor en roer dit weer voorzichtig doorelkaar.
 3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
 4. Neem een ronde bakvorm van 24 centimeter en vet die in, bekleed dan de bakvorm met bakpapier zodat je zeker weet dat de taart er mooi heel uitkomt na het bakken.
 5. Bak de taart 30 minuten op 180 graden.
 6. Haal de taart uit de oven na een half uur en laat hem in de vorm een beetje afkoelen, als hij redelijk is afgekoeld haal je hem voorzichtig met papier en al uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een schaal.
 7. Als je denkt dat hij koud genoeg is, pak je de taart voorzichtig in aluminiumfolie en legt hem 24 uur in de koelkast. Jammer maar helaas moet je nog een dag geduld hebben om het resultaat te proeven.
 8. Haal de taart uit de koelkast eventjes voordat je hem wil aansnijden, strooi er met behulp van een theezeefje wat cacao overheen. Het is een vrij machtige taart dus snij kleine stukjes, je kunt met gemak uit deze taart 16 puntjes halen.

Geniet ervan.

Genieten zul je zeker (mits je van chocolade houdt!) dit was ZO lekker! Dankjewel mama :)

Liefs,
Annemerel

Delen:

2 Reacties

 1. Anna
  september 1, 2018 / 10:08

  Ziet er heerlijk uit! Wel vervelend hoor… een taart bakken en dan 24 uur wachten… ;)

 2. Stephanie
  september 4, 2018 / 13:47

  Normaal ben ik een stille lezer, maar vandaag toch even een reactie!
  Jaa, hou deze rubriek nog maar wat langer aan! Al veel recepten van je moeder geprobeerd en ze zijn allemaal even lekker! Vanmorgen deze taart gebakken en ik ben benieuwd hoe hij morgen zal smaken!
  Succes nog met de laatste weken als topatleet, ik heb diep respect voor Je!