MAMA’S RECEPTENBOEK: Thai Curry met garnalen en koriander

Mijn moeder maakte deze week een heerlijke Thai Curry. Althans, het zag er super lekker uit, ik heb het helaas niet kunnen proberen want ik ben sinds donderdag op trainingsstage. Maar het water liep me in de mond bij het zien van de beelden alleen al…

In deze warme periode heb ik vaak wat minder trek in zwaar eten, soms heb ik zelfs geen honger. Toch moeten we goed en gezond blijven eten en bovenal lekker, dit keer was ik blij met een recept van een vriendin. Een Thaise curry, met veel groente waar ik zilvervlies rijst bij heb genomen, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere rijstsoort, of noedels.

Benodigdheden voor 2-3 personen
150 gram rijst
1 theelepel geraspte limoenschil om door de rijst te doen
Olie om in te bakken
1 gesneden ui
3 teentjes knoflook gesnipperd
Halve rode peper gesnipperd
Ong 2cm gember geraspt
250 ml kokosmelk
150 a 200ml groentebouillon
350 gram grote diepvries garnalen
400 gram japanse wokgroente (AH)
2 flinke eetlepels groene curry pasta
Koriander blaadjes

1. Kook de rijst en fruit ondertussen de ui,knoflook, peper en gember aan in de olie.
2. Doe op het laatst de currypasta erbij.
3. Voeg de groente en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
4. Roer vervolgens de kokosmelk erdoor. Laat dit op een laag vuur in een gesloten pan ongeveer 10 minuten garen. De groente moet uiteindelijk beetgaar zijn.
5. Bak in een andere pan alvast de garnalen, gekruid met peper en zout.
6. Als alles klaar is schep je alles op een bord, garneer met de koriander.

Eetsmakelijk!

Het ziet er super lekker uit mam, jammer dat ik het niet heb kunnen proeven, maar je hebt me wel geïnspireerd, denk je dat dit campingproof is? Ik ga het in de groep gooien hier!

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

1 Reactie

  1. juli 28, 2018 / 09:46

    Oeh, dat ga ik proberen! Ziet er lekker uit!