MAMA’S RECEPTENBOEK: Gezonde snackrepen

Ik klaagde deze week bij mijn moeder dat ik zoveel geld kwijt was aan boodschappen. Ik geef zoveel geld uit aan voedsel en vooral die ‘gezonde’ repen die ik eet zijn best wel een beetje prijzig. Mijn moeder had meteen een goed idee voor een nieuw recept voor mijn blog. Het resultaat? SUPER lekker.

Benodigdheden:
150 gram havermout
40 gramzonnebloempitten
40 gram pompoenpitten
2 theelepels kaneel
Snuf himalayazout
80 gram gedroogde cranberries
1 theelepel vanille aroma
Rasp en sap van halve citroen
75 gram kokosolie
100 gram honing

1. Smelt de kokosolie en doe alle natte ingrediënten erdoor.
2. Meng alle droge ingredienten goed door elkaar.
3. Meng natte en droge ingrediënten samen, zorg dat alle droge ingredienten goed worden opgenomen door de natte.
4. Neem een laag bakblik, brownieblik als je dat hebt en vet hem in en bekleed hem met bakpapier.
5. Stort vervolgens alles in het bakblik en druk het goed stevig aan, zorg dat de laag overal even dik is.
6. Bak het ongeveer 30 minuten op 175 graden in een voorverwarmde oven. Ik heb ongeveer 10 minuten voor tijd de stukken alvast voorgesneden, niet helemaal door maar bijna, zodat je ze makkelijk kan snijden en ze niet helemaal uitelkaar vallen.
7. Je kunt er als ze afgekoeld er eventueel nog een laagje chocola over heen doen.

Natuurljk kan je heerlijk variëren met dit recept en ze nog veel lekkerder maken, zo kun je er bijvoorbeeld ook noten doorheen doen en/of kokos. 

Thanks voor de heerlijke repen mam, ik heb ze op de training laten proeven en iedereen was onder de indruk. LOVE. IT.

Liefs,
Annemerel

Delen:

1 Reactie

  1. juli 13, 2018 / 13:58

    Heb alles hiervoor in huis, dit maak ik vanavond!!