MAMA’S RECEPTENBOEK: Alcoholvrije mojito & strawberry daiquiri

Ik hou van cocktails. Er zijn weinig dingen waar je me gelukkiger mee maakt dan een goede mojito. Dat staat voor mij zeg maar in hetzelfde rijtje als Aperol Spritz, sushi, poké bowls en wraps met avocado en scrambled eggs. Helaas is het drinken van alcohol niet echt heel erg topsporter-waardig. Ik heb genoeg verhalen gelezen van sporters die regelmatig een glas wijn drinken, maar mijn sportdiëtist is er geen groot voorstander van en ik merk dat het voor mijn gestel ook beter is om zo min mogelijk alcohol te drinken. Helaas. Gelukkig kun je een mojito ook heel lekker maken zonder alcohol te gebruiken. En een strawberry daiquiri ook trouwens. Mijn moeder maakte voor beide drankjes een recept.

Strawberry daiquiri

Ingrediënten voor 2 glazen
– Blik Fairtrade ananas
– 1 limoen
– Doosje diepvries aardbeien
– Bruiswater
– Voor garnering: Verse aardbeien en paar blaadjes munt
(eventueel een schepje suiker)

 1. In een blender mix drie schijven ananas, de bevroren aardbeien, het sap van een limoen en eventueel wat suiker.
 2. Verdeel over de glazen en vul de glazen verder met bruiswater.
 3. Maak af met een paar blaadjes munt en verse aardbeien.

Mojito

Ingrediënten voor 1 glas
– 10 blaadjes munt
– 1 theelepel suiker
– 1 eetlepel citroensiroop (wij gebruikten gewoon karvan cevitam)
– Sap van een halve limoen
– 6 ijsblokjes
– Ginger Ale

 1. Kneus de muntblaadjes.
 2. Doe de muntblaadjes, suiker, citroensiroop, het sap van een halve limoen en de ijsblokjes in een shake beker, schudt de beker net zo lang totdat het ijs crushed is.
 3. Doe het mengsel in een glas en schenk het glas verder vol met Ginger Ale.
 4. Maak af met een extra muntblaadje en een schijfje limoen.

Mijn favoriet is de mojito, maar de strawberry daiquiri is ook super lekker. Heerlijk als het zonnetje schijnt, maar ook top op een regenachtige dag, om er toch nog iets zonnigs van te maken. Laten jullie het me weten als jullie een of allebei de recepten geprobeerd hebben?

Liefs,
Annemerel

Delen:

2 Reacties

 1. Pien
  juni 22, 2018 / 12:32

  Ik denk dat je schijven ananas bedoelt ipv citroen in de 1e stap ;)

 2. Marjolein
  juni 22, 2018 / 20:36

  Yesss ik kijk al een tijdje uit naar deze recepten ?