LOVE: Sometimes you’ve got to treat yourself

 photo IMG_0167.jpg

Oh yes ik heb hem, mijn eerste Gucci tas. Na ongeveer iedere tas in de Bijenkorf om mijn schouder gehad te hebben – van Chloé en Céline tot Gucci en Louis Vuitton – kocht ik uiteindelijk toch een Gucci tas in de PC Hooftstraat. En ik ben zeer gelukkig.


 photo IMG_0180.jpg

Afgelopen woensdag deed ik alvast inspectie bij de Bijenkorf. De Dionysis in zwart suède was iets minder makkelijk te bemachtigen als ik aanvankelijk dacht. Als in: helemaal niet. Mijn hart had ik al een tijdje geleden aan het Gucci-printje verloren, maar eigenlijk wilde ik hem niet kopen voordat ik de zwart suède ook in het echt gezien had, hoe kon ik anders een weloverwogen beslissing maken? Ik liet de dames van Gucci zowel in de PC als in de Bijenkorf speurwerk verrichten op zoek naar de zwarte suède Gucci tas door heel Europa, maar van Parijs tot Milaan, overal was ‘ie niet op voorraad en dus niet leverbaar.

Dat was in New York wel anders, daar hadden ze er juist onwijs veel op voorraad in iedere winkel, maar toen durfde ik niet goed te kijken omdat ik bang was dat ik verliefd zou worden en de tassen waren daar omgerekend gemiddeld 400/500 euro duurder dan in Europa. Van de zotten natuurlijk. Snap nu waarom die Amerikanen en Aziaten hier in Europa altijd zo las gaan. Ik zou – als ik het geld zou hebben – ook helemaal los gaan als de prijzen in Amerika/Azië zoveel lager zouden liggen.

 photo IMG_0173.jpg

Maar goed, omdat ik niet iedere dag zo’n bedrag aan iets als een tas uit kan geven heb ik afgelopen week heel veel tassen gepast. Bij Céline probeerde ik de Mini Luggage, bij Chloé verschillende Drew’s en bij Louis Vuitton probeerde ik die tas met dat prachtige slot (ik weet de naam hiervan niet). Ze vielen stuk voor stuk af. Ik vond de tas van Céline iets te bulky, erg zwaar en duur… 1900 euro voor zo’n klein tasje.. de Louis Vuitton tas was nog duurder, 2350 euro. Meer dan 2000 euro voor een tas waar alleen je telefoon, portemonnee en camera in past, dat kon ik voor mezelf echt niet goedpraten. De enige echte competitie was de Chloé Drew. Ik heb verschillende soorten geprobeerd en was van een echt groot fan, totdat ik het slot probeerde, dat is echt een lastig geval en ik ken mezelf, dat gaat me echt irriteren. Daarnaast vond ik de ketting ook iets te dun waardoor ik hem niet echt stevig vond ogen.

 photo IMG_0170.jpg

Toch maar weer terug naar Gucci. De enige beslissing die nu nog gemaakt moest worden was het formaat en de accentkleur. Zwart, geel, beige, rood of blauw. Zwart en beige hadden ze alleen op voorraad in een groter formaat. Eigenlijk wilde ik voor deze tas gaan, totdat mijn moeder (die ik voor haar wijze woorden had meegenomen) haar twijfel uitsprak. De tas was erg zwaar en de schouderband had slechts de helft van de lengte van de kleinere variant, waardoor je hem absoluut niet crossbody kunt dragen en droeg ik mijn tas niet altijd crossbody omdat dit beter voor mijn schouders was? Ze had gelijk. Hij was dan misschien wel heel mooi, maar een tas waar ik iedere keer hoofdpijn van krijg als ik hem draag, die ga ik niet gebruiken.

 photo IMG_0168.jpg

Ik besloot toch nog even naar de winkel in de PC Hooftstraat te gaan, ook al hadden ze bij Gucci in de Bijenkorf al precies verteld wat daar op voorraad was; ik wilde het toch graag me eigen ogen aanschouwen. Daar trof ik natuurlijk precies dezelfde tassen aan die me verteld waren. Ik wist het nog steeds niet en ik wilde bijna de winkel uitlopen toen mijn moeder zei ‘waarom probeer je die rode tas niet even, je hebt nu alle kleuren gepast behalve de rode, terwijl je rood juist altijd zo’n mooie kleur vindt…’.

 photo IMG_0185.jpg

En toen bleek rood dus de kleur van de ware te zijn. Toen ik hem aan mijn arm hing wist ik het meteen, dit is de tas. Nog geen tien minuten later had ik mijn creditcard door het apparaat gehaald. Nooit eerder heb ik zo’n bedrag afgerekend. OH nee, nu lieg ik, mijn MacBook Pro was duurder. He, wat een opluchting, mijn duurste bezitting is geen tas maar een computer.

Benieuwd naar het binnenwerk van de tas? En wat ik nog meer gekocht heb in Amsterdam? Mijn vlog van afgelopen vrijdag, de geboortedag van mijn eerste Gucci, komt morgen online.

Liefs,
Annemerel

Delen:

18 Reacties

 1. Sas
  november 20, 2016 / 18:57

  Deze is echt totaal niet mijn smaak, maar hij staat je wel (voor zover dat kan bij een tas:p) Heel veel plezier ermee, maar dat komt vast goed!

 2. november 20, 2016 / 19:19

  Eigenlijk is mijn motto een beetje ‘als je niets aardigs te zeggen hebt, zeg dan niets’ maar vooruit. Even gezocht via Google en uiteindelijk de site van Gucci zelf, maarre… €1750 voor een TAS(je)?! Ongelooflijk. Dat zou ik echt nóóit uitgeven voor een tas – en voor niets eigenlijk trouwens, behalve een goeie vakantie of een deel van een auto.. Maar om met een positieve noot af te sluiten: ik vind het rode accent echt prachtig, dat maakt de tas wel nét wat meer opvallend en daardoor erg leuk!

  • Annemerel
   Auteur
   november 21, 2016 / 11:50

   Hij was 1250 ;-) nog steeds heel veel geld, maar gelukkig iets minder dan 1750. Ik begrijp waarom je dat er nooit voor uit zou geven, het speelde ook met mijn geweten (waarom zou ik zo’n dure tas kopen als er zoveel mensen honger lijden), maar uiteindelijk heeft de liefde voor een mooie tas toch van mijn geweten gewonnen.

   • M.
    november 21, 2016 / 12:50

    En het is niet omdat jij de tas niet zou kopen, dat die mensen opeens geen honger meer zouden lijden, denk ik dan. Je draagt waarschijnlijk wel op je eigen manier een steentje bij, dus je hoeft je helemaal niet te verantwoorden voor een luxe aankoop :)

    De tas is ook niet helemaal mijn smaak, maar smaken verschillen gelukkig, en het belangrijkste is dat jij er gelukkig mee bent!

    • november 22, 2016 / 12:43

     Aah dat scheelt dan toch weer een hoop geld! Dacht dat ik de juiste had gevonden haha ;) Nog steeds veel geld natuurlijk :P Maar precies, als jij er gelukkig mee bent dan is dat prima!
     Ah, ik vind ook niet dat je het niet moet doen omdat er mensen honger lijden óf omdat ik het veel geld vind, jij vind ‘m mooi en daar gaat ’t om :)

 3. Ilse
  november 20, 2016 / 19:19

  Niet mijn smaak qua tas maar ieder zijn eigen ding! En ondanks dat ben ik wel benieuwd naar de vlog.

 4. Lana
  november 20, 2016 / 20:06

  Mooie keuze!

 5. november 20, 2016 / 23:24

  Ik vind hem wel wat hebben! Al zou ik hem zelf niet zo snel kopen :)

 6. november 21, 2016 / 07:09

  Zo’n tas kan je zo blij maken. Ik heb mij deze zomer getrakteerd op een blauwe van Stella McCartney. Nog geen moment spijt. Iedere saaie outfit is nu Vet met hoofdletter v door die tas. Vind ik dan. :)

 7. november 21, 2016 / 07:25

  Wat een ontzettend mooie tas!

 8. november 21, 2016 / 10:03

  Hij is echt prachtig!

 9. november 21, 2016 / 10:28

  Hahahah die laatste opmerking, geweldig, ik kan me er helemaal in vinden. Doel voor nu: een zo duur mogelijke laptop kopen zodat we nooit met die gewetensvraag hoeven te zitten in de toekomst! Haha. Hij is prachtig! Al vond ik de gele op je insta ook érg mooi!

 10. november 21, 2016 / 19:34

  Prachtig! Vooral met het rode accent.

 11. november 21, 2016 / 19:34

  Prachtig! Vooral met het rode accent.

 12. Brenda
  november 21, 2016 / 20:29

  Héél erg mooi!

 13. november 23, 2016 / 20:32

  Dat is voor mij echt gewoon 2 maanden huur, haha en zou ik zelf nooit doen. Ieder zijn ding en jij hebt het verdiend en is jouw geld :) Dus wat let je! Hopelijk heb je er heel veel plezier van!

  • Annemerel
   Auteur
   november 25, 2016 / 21:45

   Is voor mij ook 2 maanden huur ;-)