LOVE & SHARE

Gevoed door alle leuke reacties op mijn Love & Share van vorige week deel ik ook deze week weer de beste artikelen die ik deze week las. Nu ik zelf niet heel veel spannende dingen meemaak, kan ik beter andere aan het woord laten, toch?

Waar wij misschien te kampen hebben met motivatieproblemen nu alle marathons dit voorjaar gecanceld zijn (en het nog maar de vraag is of ze dit najaar wel door kunnen gaan), is dit voor topatleten natuurlijk nog een veel groter vraagstuk. NN Running Team, het hardloopteam waar onder andere Eliud Kipchoge, Abdi Nageeye, Bashir Abdi en Kenenisa Bekele deel uit van maken, vroeg hun atleten hoe ze op deze manier trainen. De antwoorden vond ik best wel verrassend, het lijkt erop dat de meeste een andere aanpak hebben. Zo zit Bashir Abdi thuis in België en wisselt hij fietstochtjes (40 kilometer) en duurloopjes (maximaal 12 kilometer) met elkaar af. Kipchoge is thuis bij zijn familie in Kenia en begint de dag met een duurloop van rond de 30 kilometer op 40% van zijn maximale hartslag (Tuur en ik heb uitgerekend, ik heb die hartslag als ik thuis op de bank Netflix kijk, hoe kan die man op die hartslag hardlopen?), Abdi zit in Kenia bij zijn vrouw en kinderen en fietst een paar keer per week. Andere atleten heb geïnvesteerd in loopbanden zodat ze in geval van een echte lockdown ook nog kunnen blijven trainen. Ik vond het een heel interessant artikel om te lezen en vond het mooi om te zien dat iedereen de crisis op een andere manier aanpakt. Wat ik des te meer besef is dat er geen een bepaalde manier is tot succes op dit moment.

Onze vrijheid is op dit moment ietwat ingeperkt door het coronavirus. In het ene land iets meer dan in het andere land, de voorzieningen zijn in het ene land ook beter dan in het andere land. En hoe vervelend dat misschien ook is, ik denk dat de meeste mensen hier in Nederland in hun handen mogen knijpen dat ze niet in dezelfde situatie zaten als 75 jaar geleden. Er is geen oorlog, we hoeven niet bang te zijn voor een bom op ons huis, er is geen hongerwinter (voor de meeste dan natuurlijk, er zijn natuurlijk altijd schrijnende gevallen). Ik vond dit interview met een holocaust overlevende heel mooi. De man in kwestie leerde zijn vrouw kennen terwijl hij ondergedoken zat op een boerderij in Polen en nu, 75 jaar later, zorgt hij voor diezelfde echtgenote omdat ze dementerend is.

Zin in een verhaal dat helemaal niks met Corona te maken heeft maar wel redelijk intrigerend is? Lees dan dit verhaal over een vrouw die van de Queensboro Bridge in New York sprong, omdat haar aanstaande echtgenote haar vlak voor haar huwelijk aan de kant zette. De man in kwestie bleek niet te zijn wie hij zei dat hij was, wie hij dan wel was… daar moet je het artikel voor lezen.

Vorige week las ik overal verhalen van onderzoekers die tot de ontdekking waren gekomen dat met wielrennen en hardlopen de druppelverspreiding groter is dan anderhalve meter. Er worden door diverse media (inclusief ikzelf) al snel conclusies getrokken, meer afstand houden met sporten. Maar hoewel meer afstand natuurlijk altijd goed is, betekent het feit dat die deeltjes verder verspreiden niet automatisch dat je tien meter achter een wielrenner kans loopt geïnfecteerd te raken. In de buitenlucht wordt het virus namelijk sneller verdunt en pik je het minder snel op dan binnenshuis. Dat is de conclusie van de factcheckers van VRT. Voor deze conclusie gingen zij in gesprek met Bert Blocken, de professor van het onderzoek. “Dat gaat enkel over druppelverspreiding en voorziet geen besluiten over infecties”, aldus Blocken. Voor het hele artikel klik hier (even naar beneden scrollen want er staan ook andere fabels op de pagina).

Wordt je gek van je partner omdat je al vijf weken op elkaars lip zit? Lees dan vooral dit verhaal van zes koppels die sinds de coronacrisis gedwongen zonder elkaar moeten leven. Van een man die zijn baan niet kan verliezen, maar ook zijn zwangere vrouw niet wil besmetten, dus daarom maar op zijn werk blijft slapen, tot een jong (en verloofd) stel waarvan de ene in New York verblijft en de andere in Florence. Ik denk dat de meeste van ons toch eerder onze partner 24/7 verkiezen dan onze partner 0/7. Ik in ieder geval zeer zeker wel.

Fijn weekend en veel leesplezier :)

Liefs,

Annemerel

Delen:

2 Reacties

 1. Eline
  april 18, 2020 / 14:54

  Leuk dat deze rubriek weer terug is! Ik kijk uit naar de volgende editie.

 2. Marloes
  april 20, 2020 / 10:25

  Jaa bedankt weer!
  Helaas kon ik de helft van de artikelen niet lezen omdat er een maandelijks limiet op New York zit :(