LOVE & SHARE

Welke OG-Annemerel.com volgers kennen de Love & Share nog? Iedere zaterdagmiddag deelde ik een blog met daarin een aantal linkjes naar artikelen die ik die week gelezen had en het delen waard vond. De laatste deelde ik drie jaar geleden, in april 2017. Nu – ten tijde van Corona – lees ik ook weer een stuk meer artikelen online over uiteenlopende onderwerpen. Vaak denk ik… dit moet ik even delen, maar dat doe ik dan om de een of andere reden niet. Daarom nu een lijstje met de artikelen die ik afgelopen periode las en die ik meer dan de moeite waard vind om te delen.

Waarom je in de coronacrisis heftiger kan dromen. Een artikel van Harper’s Bazaar waarin een psychologe van Harvard aan het woord is. Hebben jullie hier ook last van? Dat je ’s ochtends wakker word uit de meest heftige dromen. Ik heb het idee dat ik tegenwoordig negen levens leef in mijn dromen en ik word vaak compleet gestresst wakker, om vervolgens te beseffen dat het allemaal maar een droom was. Zo was ik deze week op een dakterras in New York toen ik een Zeppelin (?) naar beneden zag storten, toen ik over de reling van het dakterras naar beneden keek zag ik grote bomen uit de Zeppelin omhoog schieten en begon ik te rennen voor mijn leven. Volgens mij heb ik vervolgens drie marathons gerend in mijn slaap, om vervolgens midden in de New York marathon terecht te komen. Wat natuurlijk ook weer een groot drama was, want HELP!!! Corona!!! Anderhalve meter afstand!!! En dit soort dromen heb ik dus drie keer per nacht. Wat een gedoe. Heb jij hier ook last van?

De New York Times deelt veel interessante artikelen de afgelopen weken, of zou dit alleen maar zo lijken doordat ik sinds een paar weken een (hardlopende) journaliste van de New York Times volg op Twitter. Dit artikel met als titel ‘Stop Trying to Be Productive‘ vond ik erg fijn om te lezen. We hoeven niet iedere minuut van de dag volledig te benutten. Je aan de regels houden en ‘overleven’ is genoeg. Zelf merk ik dat ik nu ineens veel meer wil doen dan anders, terwijl er voor mij eigenlijk niet zoveel veranderd is. Ik werd er erg onrustig van en dat in combinatie met alle corona-gerelateerde ‘paniek’ zorgde ervoor dat ik uiteindelijk veel langer over dingen deed dan ik normaal gesproken bezig ben. Voornamelijk doordat ik in mijn hoofd dus zoveel aan het ‘doen’ was. Ik schrijf nu weer echt mijn to-do-lijst van de dag uit en spreek met mezelf af dat mijn laptop voor 18.00u dicht geklapt wordt en in het weekend na 12.00u.

OK. Dit artikel is al wat ouder, maar is geschreven door de journaliste van de New York Times waar ik het zojuist over had. Haar ex-vriend date nu met Lady Gaga (of in ieder geval, een maand geleden deed hij dat) en dat is best een vreemde gewaarwording om daar via de media achter te komen. Ik vond dit echt een mooi, maar ook grappig stuk om te lezen.

Twee vrouwen zouden later dit jaar trouwen, maar door het Coronavirus (en de angst dat een van de twee zonder zorgverzekering zou komen te zitten) trouwden ze een paar weken geleden al. Op straat, midden in New York, terwijl de trouwambtenaar een paar verdiepingen hoger zat. Bijzonder verhaal, wat ook benadrukt hoe bizar het is geregeld met de zorg in de Verenigde Staten.

Tips van een relatietherapeut voor koppels die samen in ‘quarantaine’ zitten. Zelf heb ik ze gelukkig nog niet nodig gehad, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat Tuur niet zuur te krijgen is. Verder gaan we allebei bijna dagelijks nog eventjes naar buiten voor een frisse neus (niet samen!) en hebben we geen kinderen die de rust verstoren. Maar ik snap heel goed dat alle veranderingen en angsten/onzekerheden over de toekomst voor spanningen kunnen zorgen.

Voor alle hardlopers die nu even op zoek zijn naar een doel, nu alle wedstrijden voor de komende tijd zijn afgelast, dit artikel is wat je nodig hebt. Olympisch atlete Susan Krumins vertelt hoe zij deze bijzondere periode gebruikt om beter te worden. Niet door intensieve trainingen te doen, maar door aan haar zwakke plekken te werken, want daar is nu ineens genoeg tijd voor. Een heel compleet en interessant artikel, lezen!

Zo, hier kun je volgens mij wel even mee vooruit. Veel leesplezier en deel gerust de interessante artikelen die jij afgelopen periode gelezen hebt. Ik ben benieuwd :)

Liefs,

Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. Ilse
  april 9, 2020 / 12:10

  Leuke rubriek!

 2. Tessa
  april 9, 2020 / 13:32

  Leuk dat deze rubriek er weer eens is!

 3. april 9, 2020 / 13:52

  Wat heb je een goed artikel hiervan gemaakt, ik ben benieuwd.. ik ga ze eens lezen!

 4. april 9, 2020 / 15:45

  Jaaa ik weet dit nog! Leuk dat je het oude logo weer gewoon gebruikt hebt. Vaker doen wat mij betreft!

 5. Emilie
  april 9, 2020 / 20:18

  Wat superleuk dat je deze rubriek nieuw leven in hebt geblazen. Was altijd een van mijn favorieten! Hoping for many more :-)

 6. april 10, 2020 / 22:20

  Ik droomde vannacht over de vraag of het wel ethisch was om een rond bord op een vierkante tafel te zetten 🤷🏼‍♀️

 7. N
  april 11, 2020 / 10:13

  Dit vond ik altijd een super leuke rubriek! Leuk dat je het weer doet