LOVE: Polar Vantage V First Impressions

Een jaar lang deelde ik lief en leed met mijn rosé gouden Garmin Fenix 5s. We beleefden mooie avonturen in New York City, liepen PR’s op de 5 en 10 kilometer en zelfs als ik sliep was hij bij mij. Meestal waren we erg gelukkig, maar van het voorjaar hadden we een beetje een dipje, toen ik een halve marathon liep (21,1 kilometer) en Fenix doodleuk zei dat ik 24,7 kilometer gelopen had én een wereldrecord op de 1000 meter (1.58). Op dit moment zijn we ‘even’ on a break. Ik test namelijk de nieuwe Polar Vantage V, dit horloge heeft namelijk een aantal functies die ik mega interessant vind.

OK. Laten we beginnen met wat feitjes over het horloge die ik interessant vind.

 • Het horloge heeft een hartslagmeter die tijdens trainingen en gedurende de rest van de dag meet. Dit zit natuurlijk in wel meer geavanceerde hardloophorloges, maar ik vind dit wel een belangrijk punt om te vermelden. Met hartslagband meet je meestal nauwkeuriger, maar ik wil wel graag de mogelijkheid hebben om de hartslag in de pols te meten, omdat ik niet altijd een band om wil en ik wil ook graag gedurende de dag mijn hartslag weten. Na een jaar lang mijn hartslag dagelijks gemeten te hebben heb ik nu een goed beeld over wanneer ik te veel stress heb, als ik verkouden aan het worden ben of ongesteld moet worden. Dit horloge maakt gebruik van Polar Precision Prime, een techniek waarbij drie verschillende methodes* gebruikt worden om nauwkeurige gegevens te geven.
 • Je kunt kiezen uit meer dan 130 sportprofielen, hardlopen gebruik ik natuurlijk het vaakst, maar van de winter kan ik er dus ook mee skiën. Ook krachttraining is een van de sportprofielen, ik heb dit nog niet geprobeerd maar ik denk dat dit meer het meten van je hartslag is dan dat het echt precies weet wat jij aan het doen bent.
 • Het horloge heeft een kleurenscherm en een touchscreen, maar kan gelijktijdig ook bediend worden met knopjes. Wat ik heel fijn vind is dat het touchscreen geblokkeerd wordt op het moment dat je een training start. Als jij je horloge onder je ski-jas hebt zit gaat het dus niet ineens allemaal rare capriolen uithalen omdat je jas tegen het scherm aankomt. Daarnaast is de kans dat je het horloge per ongeluk uit zet tijdens het lopen ook een stuk kleiner als je het alleen met knopjes kunt bedienen.
 • De batterij van het horloge kan 40 uur mee in GPS-stand, ik denk dat ik binnen die tijd wel de marathon voltooid heb. Ik heb wel het gevoel dat ik mijn horloge vaker moet opladen dan mijn Fenix.
 • Er zit een vermogensmeter in het horloge, dit ken je misschien wel uit het fietsen. Tijdens het lopen combineert het horloge verschillende gegevens over je inspanning waardoor je kunt zien hoe intensief je op dit moment daadwerkelijk bezig bent. Als cijfertjes-nerd vind ik dit mega interessant.
 • Het horloge is rond in plaats van vierkant, wat ik niet zo mooi vond aan eerdere Polar-horloges.
 • Het horloge is super licht, het weegt slechts 66 gram.

Op dit moment is de software voor het horloge nog in bèta, dat betekent dat het nog niet geoptimaliseerd is. Als het horloge over een paar weken daadwerkelijk in de winkel ligt moet het horloge nauwkeuriger zijn. Ik kan nu dus nog niet zeggen of de hartslagmeter echt zo pietje precies meet, ook over het GPS-signaal kan ik nog niet zoveel zeggen. Daarnaast heb ik het horloge ook nog niet vaak genoeg gebruikt om echt iets over de vermogensmeter te kunnen zeggen. Ik denk dat je het horloge regelmatig moet gebruiken zodat het horloge een beter beeld krijgt van wat jij kan, voordat het echt veel kan zeggen over vermogens.

Dat wil niet zeggen dat ik op dit moment niets met het horloge kan. Als ik netjes wacht totdat ik GPS heb en daarna pas ga lopen (in plaats van dat ik al weg ga als hij nog GPS moet zoeken), meet hij nauwkeurig. Mijn hartslag maakt geen rare kikkersprongen halverwege mijn trainingen en nu ik eindelijk door heb welk knopje je moet indrukken om de workout te pauzeren en welk knopje de ‘lap-button’ is, loop ik ook een stuk rustiger (het lezen van de gebruiksaanwijzing had veel stress tijdens mijn baantraining voorkomen denk ik).

Wat ik echt een grote plus vind van Polar is de Polar Flow omgeving. En dan vooral het Trainingsdagboek, ik hou van de overzichtelijkheid. En dat ‘ie bijna iedere dag aangeeft dat ik een ‘langere levensverwachting’ heb, omdat ik zo actief geweest ben, dat is natuurlijk ook best een opsteker.

De Polar Vantage V ligt eind deze maand/begin volgende maand in de winkel. Hij kost €499,-, voor 50 euro extra heb je een hartslagband extra (of je die daadwerkelijk nodig hebt durf ik aan de hand van mijn bevindingen op dit moment niet te zeggen).

Omdat het horloge op dit moment nog in bèta is kan ik je niet vertellen of hij veel beter is dan andere horloges die ik getest heb. De Vantage V zit in de prijscategorie van de Garmin Forerunner 935, dit horloge heb ik zelf nooit geprobeerd. Qua specificaties heeft de Vantage een aantal voordelen ten opzichte van de Forerunner 935, zo is de batterijduur in GPS bijna twee keer zo lang en heeft de Vantage een Vermogensmeter (als enige hardloophorloge). Ik ga de komende maanden dit horloge nog uitvoerig testen, verwacht in december een uitgebreide review.

Liefs,
Annemerel

*Sanna Merio, Segment Manager bij Polar: “Precision Prime maakt gebruik van negen optische kanalen die twee kleuren en golflengtes van licht toepassen om gegevens uit verschillende lagen in de huid te filteren. Naast de 3D-versnellingsmeter hebben we ook nieuwe elektrode-sensors ingebouwd die het sensor-huidcontact meten. Deze verbeteringen betekenen een snellere responstijd, meer gevoeligheid voor metingen en een veel hogere nauwkeurigheid en betrouwbaarheid voor hartslagmeting aan de pols.”

Note: Ik heb een testexemplaar van de Polar Vantage V gekregen, Polar was verder niet betrokken bij de totstandkoming van deze blog. Alles dat ik geschreven heb is mijn mening. 

Delen:

17 Reacties

 1. Petra
  oktober 16, 2018 / 12:02

  Pfoe, ik heb inmiddels de advertentie die over je site heen popt, 5x moeten wegklikken! Ik vind het heus niet erg om iets 1x weg te klikken, maar na 5x heb ik weinig zin meer om verder te lezen ;)

  Ik weet niet of je hier zelf iets mee kan, maar het leek me goed om even te melden :)

  Liefs!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 16, 2018 / 12:39

   Shit, sorry! Welke advertentie is het? Ik krijg zelf geen overlay te zien!

   • Linda
    oktober 16, 2018 / 13:05

    Same here! Conimex all over the place ?

    • Marieke
     oktober 16, 2018 / 15:07

     Ja, sowieso niet fijn die filmpjes tussen de tekst :-(

    • Vera
     oktober 16, 2018 / 15:35

     Heb ik ook, meestal moet ik hem mobiel drie keer wegklikken :(

  • Eva
   oktober 16, 2018 / 13:07

   Ja daar heb ik ook last van! Die reclamefilmpjes die in het midden van de blog staan zijn het zeg maar… Is ook vervelend als je een kleine databundel hebt en hij elke keer filmpjes afspeeld terwijl je alleen een blog wil lezen…
   Hoop dat het mogelijk is om het wat gebruiksvriendelijker te maken :)

   P.S. Zo leuk dat je weer elke dag iets post!

  • Senne
   oktober 17, 2018 / 20:23

   Ik heb hier gelukkig helemaal geen last van, ook niet van filmpjes tussen de tekst! Leuke blog Annemerel!!?

 2. Frank
  oktober 16, 2018 / 12:47

  Echt weer een leuk verslag Annemerel!
  Jij schrijft altijd zo leuk op je blog, nu heb ik nog meer zin om die polar V te kopen!
  Ik kijk echt al meer dan een jaar uit naar de opvolger van de polar V800 en nu is hij er.
  Hij ziet er echt mooi uit, hopelijk doet de GPS het goed en ook de HF-meter.
  PS. Ik vind het knap dat je altijd zulke leuke en vaak hele creatieve onderwerpen op je blog hebt!

 3. Rosan
  oktober 16, 2018 / 14:27

  Leuke blog en de adv die Petra bedoelt die schuift bij mij naar beneden en dan weer naar boven als hij klaar is.
  Voor mij niet irititant maar wel wat lastiger lezen omdat je heen en weer scrolt.

  Horloge lijkt mij wel wat al blijf ik fan van mijn Apple watch ook.

 4. oktober 16, 2018 / 18:58

  Mooi horloge! Kan je er muziek op zetten?

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 17, 2018 / 09:37

   Nee, dat kan helaas niet!

 5. Krista
  oktober 16, 2018 / 19:33

  Hai Annemerel,
  Ik volg je al vrij lang, ik loop al vrij lang hard en daardoor is het heerlijk om te volgen wat jou op loopgebied bezig houdt. Zeker nu ik volgend jaar de marathon in Berlijn ga lopen! Een lifegoal én na mijn zwangerschap echt geen excuses meer. Dus jouw boek komt als geroepen!

  Er moet me alleen iets van het hart. Er staan gelukkig weer wat nieuwe foto’s op jouw Insta, maar daarvoor was zeker de helft van de foto’s een gesponsorde samenwerking. Ik snap dat je je living moet verdienen, maar er komt nu wel héél veel reclame op me af. En dat was bij jou zelden zo duidelijk. Ik mis daardoor jouw spontaniteit en authenticiteit. En dat laatste was wat jou onderscheidde van andere “influencers”.

 6. Veerle
  oktober 16, 2018 / 21:00

  Hhhmmmm een ronde polar….eindelijk !
  Voor de rest hier al een lange tijd tevreden van de flow zone.
  Ik loop nu ongeveer een jaartje met de m430 en kan niet zeggen dat ik de borstband mis?
  Leuke review die het aantrekkelijk maakt over dit horloge na te denken.

 7. oktober 16, 2018 / 22:57

  Wauw wat een mega toffe gadget, love it! Ik ben alleen tot nu toe helemaal fan van mijn apple watch

 8. Isabel
  oktober 17, 2018 / 12:04

  Lijkt me een supertof horloge. Helaas ligt de prijs (voorlopig) iets boven mijn studentenbudget. ;)
  Zelf heb ik op dit moment de goedkoopste polar die er is en gebruik ik hem enkel tijdens het sporten.De polar flow omgeving vind ik zelf ook super handig om mijn trainingen bij te houden.
  Ik ben ook super benieuwd of vermogensmeting goed werkt. Ik kijk al uit naar je uitgebreide review in december!

 9. Esmee
  oktober 17, 2018 / 12:50

  Ik ben zo blij voor je dat je weer kan hardlopen. Ik wordt juist blij van al die mooie foto’s van je buiten in de natuur. Jij staat ten minste vroeg op en trekt de natuur in om mooie foto’s te maken en de wereld een stuk mooier te maken. Wat gaaf dat je elke dag foto’s post en ook een blog schrijft, ik kijk er elke ochtend weer naar uit, Ga zo door! Dat wilde ik even kwijt want ik krijg enorm veel energie van je. Je blijft voor mij een topper want je boeken hebben mij aan het hardlopen gekregen!

 10. Kim
  oktober 17, 2018 / 13:11

  Super tof dit horloge. Deze is iets boven budget helaas. Heb nu zelf de Polar M430 maar ben naar de Vantage M aan het kijken.
  Wat mij betreft gewoon lekker gesponsorde posts plaatsten hoor. Voor niks gaat de zon op…