RUN BABY RUN: Ik ga de Valencia Marathon lopen, of toch niet……….

Vorige week dinsdag kreeg ik bij de sportarts het beste nieuws ever: “Op de foto is te zien dat de breuk zo goed als genezen is, loop nog twee weken met de rem erop en ga daarna weer opbouwen voor Valencia”. YES. YES. YES. Ik ga de Valencia Marathon lopen! Of toch niet…..

Misschien had ik meteen mijn startbewijs moeten kopen op het moment dat ik aan Valencia begon te denken, maar ik wist gewoon niet of ik op tijd fit zou zijn. Ik voelde natuurlijk wel dat ik steeds minder last had van mijn voet, tijdens het hardlopen heb ik zelfs helemaal geen reactie van mijn voet, maar of dit ook daadwerkelijk het geval was, dat wist ik niet. Daar had ik toch echt beeldmateriaal voor nodig. Ik moet heel eerlijk bekennen, sinds mijn stressfractuur heb ik meerdere keren gedacht ook op andere plekken in mijn voet een fractuur te hebben. Ik had nooit last van mijn voet, maar nu ben ik ineens hypersensitief voor ieder pijntje in mijn voet. Maar de foto’s wezen uit dat er niets aan de hand was, dus donderdag – toen net mijn vlog online gekomen was waarin ik de Valencia Marathon aankondig – besloot ik naar de website van de marathon te gaan om mijn startbewijs veilig te gaan stellen.

De Valencia Marathon is nog nooit uitverkocht geweest, vorig jaar kon je twee weken voor de marathon nog gewoon een startbewijs kopen. Ik had dus niet zo’n haast, dacht ik. In de maand september heb ik heel wat geld over de balk gesmeten door het maken van impulsieve beslissingen (hotelkamer a 800 euro die je niet kunt annuleren, 100 euro door de plee omdat ik te overhaast tickets geboekt had en niet goed op de data gelet had…), ik dacht… dat startbewijs, dat komt wel.

Nou, je voelt hem inmiddels denk ik wel aankomen, dat startbewijs kwam er dus helemaal niet. 2018 is het eerste jaar dat de Valencia Marathon twee maanden van te voren al compleet is uitverkocht. DIT MEEN JE NIET. Plan 2, via een organisatie naar Valencia. Wellicht iets duurder, maar dat moet dan maar. Maar Nederlandse touroperators bleken ook geen startbewijzen meer op voorraad te hebben. SHIT, WAT NU?

Plan A was Berlijn (16 september), Plan B was Amsterdam (21 oktober), Plan C was Valencia (2 december), Plan D was Spijkenisse (15 december). Maar Plan D leek ineens helemaal niet zo’n goed plan. Het leuke van Spijkenisse is dat er iemand met je mee kan op de fiets (lees: Arthur), het verschrikkelijke aan Spijkenisse is dat er vrijwel geen publiek is, dat je door de polder loopt (lees: geen dekking voor de wind) en dat de weersverwachtingen voor 15 december niet altijd even stabiel zijn.

Ik besloot nog even op onderzoek uit te gaan, op zoek naar marathons in december in Europa. Ik vond een marathon in Pisa, maar dit sprak niet echt tot de verbeelding en toen gebeurde het… ik zag ineens de Marathon in MALAGA!

 • Málaga, waar ik naartoe vluchtte toen ik een stressfractuur had en Berlijn niet kon lopen.
 • Málaga, waar Arthur derde op het WK werd.
 • Málaga, waar ik mijn eerste stapjes richting herstel zette in de sportschool.
 • Málaga, waar ik was op 16 september, toen ik eigenlijk Berlijn had moeten lopen.

Het leek wel meant to be. Maar hoe was het parcours? Na wat speurwerk las ik iets over “Een nieuw parcours dat er opgericht is lopers een zo snel mogelijke tijd te laten lopen”. Ook las ik iets over weersvoorspellingen “Vorig jaar was het 12 graden bij de start en 16 bij de finish”. Ik zag een filmpje met voornamelijk asfalt. Ik zag dat er 300 meter door het stadion gelopen werd waar Arthur zijn WK liep. Ik zag palmbomen. Ik zag de boulevard. Ik zag het zitten.

Hoewel ik niet verwacht dat de Málaga Marathon snel uitverkocht zal zijn, heb ik toch maar meteen mijn startbewijs gekocht. Op 9 december loop ik – als alles volgens plan verloopt – de marathon in Málaga. Ik heb er zo veel zin in.

(en als alles volgens plan verloopt ligt mijn boek dus voor de kerst in de winkels)

Liefs,
Annemerel

Delen:

24 Reacties

 1. Lisanne
  oktober 17, 2018 / 12:03

  Aan wat tof!! Ik ben opgegroeid in Spijkenisse en ik denk dat je een goede keuze hebt gemaakt door die niet te gaan lopen haha! Dan is Malaga wel iets mooiere omgeving en vast ook meer publiek. Heel veel succes met de voorbereidingen en ik kijk ontzettend uit naar je boek!

  Veel liefs

 2. Linda
  oktober 17, 2018 / 12:04

  “Ik zag palmbomen. Ik zag de boulevard. Ik zag het zitten.” Leuk :o)
  Heel veel succes met de voorbereidingen, ik gun je een mooie marathon!

 3. Inneke
  oktober 17, 2018 / 12:21

  Oh wat een goed nieuws!
  Veel succes alvast!

 4. Merel
  oktober 17, 2018 / 12:23

  Wat leuk!!! Klinkt Idd als meant to be!!
  Ik heb vorig jaar na Dublin (okt) met mijn vader meegelopen in Spijkenisse. Gewoon voor de gezelligheid.
  Heel grappig die marathon!! Zo’n contrast met andere marathons. Prima georganiseerd en mooie afwisselende route, maar je moet op sommige plekken echt zelf de bordjes in de gaten houden en komt kilometers niemand tegen (geen andere lopers, geen toeschouwers etc).
  Zou wellicht toch beetje als anticlimax Voor je hebben gevoeld.

 5. Margreet
  oktober 17, 2018 / 12:26

  Wat gaaf! Ik zal aan je denken tijdens de Bruggenloop :-)

 6. Sheila
  oktober 17, 2018 / 12:32

  ZO blij voor je dat het waarschijnlijk toch nog gaat lukken dit jaar een marathon te lopen :D

 7. Marieke
  oktober 17, 2018 / 12:33

  Leuk!!!!!
  Hopelijk krijg je snel je topvorm weer terug!

 8. Tember
  oktober 17, 2018 / 12:41

  Jaaaaaaa, die heb ik vorig jaar gelopen. Ik hoopte stiekem al dat dat hem ging worden.

  Malaga is geweldig, ik heb daar vorig jaar mijn PR gelopen, wat niet eens in de buurt komt van jouw PR maar wel echt een bijzondere ervaring was. Die temperaturen die je aangeeft kloppen niet helemaal volgens mij. Het was volle zon en ik lag erna nog in mijn bikini op het strand maar de zeewind zorgt er wel voor dat het prettig aanvoelt. De route is top en er kan iemand meefietsen (bij mij fietsen er 6 gekke vriendinnetjes met vlaggen mee). Oh ik kan nu blijven typen, het was zo geweldig. Maar ik hou nu op en ga je heel veel succes wensen en vooral plezier en ik ga je volgen :)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 17, 2018 / 13:10

   AAaaahhhh ik ga je mailen voor meer info!!!!! Dit klinkt top!

   • Tember
    oktober 18, 2018 / 08:41

    Jaaa mag altijd. Ik ben echt verliefd geworden op Malaga vorig jaar. Zo fijn ook dat je herstel goed gaat, het is je gegund. En leuk voor ons dat we zo tijdens de koude kerstdagen jouw boek kunnen lezen :)

 9. oktober 17, 2018 / 12:53

  En Laura kan je aanmoedigen in Malaga ? ben benieuwd en als je boek in december uit is kan ik hem lezen in de kerstvakantie ?

 10. Rosan
  oktober 17, 2018 / 13:04

  Wauwwww wat spannend!!!

 11. Rosan
  oktober 17, 2018 / 13:07

  Wauw wat spannend zeg nu heb je nog even de tijd om weer helemaal te herstellen!

 12. Esmee
  oktober 17, 2018 / 13:22

  Echt leuk dat het Malaga geworden is!
  Voor ons ook leuk als er nog voor kerst een boek komt, ik ben zo benieuwd naar je derde boek, ik had hem in augustus al besteld!
  Heel veel succes met voorbereiden voor Malaga 2018! Ga je NY over 3 weken als lange duurloop gebruiken op rustig tempo? Want ik neem aan dat je daar nog niet op volle kracht zal gaan omdat je nu toch pas weer 4 weken bezig bent?

 13. Pollie
  oktober 17, 2018 / 13:52

  Ik sta vrijwilliger te zijn in Spijkenisse . Had je met grote liefde aangemoedigd maar snap heel goed je keuze voor Malaga ! Goed vooruit zicht in elk geval. Voorspoedige voorbereiding gewenst .
  Ga je nog wel naar New York ? Dan mag je mij daar aanmoedigen ?

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 17, 2018 / 14:02

   Aaaah wat tof dat je in Spijkenisse als vrijwilliger langs de kant staat, ik denk dat de marathonlopers dat nodig zullen hebben. Ik ga nog wel naar New York !

 14. Thijs
  oktober 17, 2018 / 14:36

  Je maakt het wel spannend zeg! Je had eventueel ook nog naar Honolulu gekund. :-)
  Succes met voorbereiden en doe rustig aan in New York.

 15. Carola
  oktober 17, 2018 / 17:35

  Wat fijn voor je dat je nu eindelijk die marathon kunt lopen na al die trainingsarbeid en het blessureleed. Malaga geeft je ook meer voorbereidingstijd en dat komt alleen maar beter uit. Heel veel succes de komende 6 weken en dan knallen in Malaga!

 16. oktober 17, 2018 / 19:14

  Stiekeme meelezer hier, ik kom uit Spijkenisse en schrok even toen je overwoog om de marathon hier te gaan lopen, Spijkenisse is zo stom! hahah
  Malaga lijkt me super tof! Heel veel succes en veel plezier!

 17. Krista
  oktober 17, 2018 / 19:31

  Gaaf! Vast meer te zien dan in Spijkenisse, wie weet zul je die winderige polders ook nog eens bedwingen ;)
  Maar voor een paar dagen bijkomen na de marathon is Malaga ook een veel geschiktere plek denk ik haha. Succes met opbouwen!

 18. Robin
  oktober 17, 2018 / 22:23

  Oh wauw, het is echt meant to be.
  Veel succes met het opstarten om te trainen! Ik ga voor je duimen. Het is je zo erg gegund!!

 19. Vera
  oktober 18, 2018 / 13:36

  Ah wat tof! Misschien kan Laura je nog komen aanmoedigen :-) En even… na marathons in New York, Chicago, Berlijn en weet ik veel niet waar, moet je toch niet Spijkenisse of all places als afsluitende marathon van je boek willen. Ik ben in ieder geval blij dat je voor deze hebt gekozen, haha!

 20. oktober 18, 2018 / 13:54

  Wat tof! En jammer dat Valencia niet door ging, maar sommige dingen horen te gaan zoals ze gaan :)

 21. Paul
  oktober 25, 2018 / 14:25

  Malaga, LEUK!

  En hahaha, Spijkenisse (met alle respect!) is zeker geen mooie einde voor je boek. This is more likte it!