LOVE: Pioggia Salata

 photo DSC_6933.jpg

Het was 2010, het was zomer en ik was aan het sale shoppen bij Mostert & Van Leeuwen (ik werkte toen duidelijk nog in de horeca, dat was nog eens een financieel tijdperk, hahaha), toen één van de twee eigenaren (Of het nu Mostert of Van Leeuwen was weet ik niet meer), me een nieuwe geur liet ruiken. Il Profvmo’s Pioggia Salata. HEBBEN! Was het enige dat ik kon uitbrengen. Maar 120 euro vond ik zelfs in mijn horeca-tijdperk iets te veel van het goede en dus liet ik de geur staan.

Maar de afgelopen jaren kreeg ik de geur niet uit mijn hoofd. In iedere parfumerie ging ik er naar op zoek, meestal vond ik hem niet, maar bij Celeste en in een kleine parfumerie achter Het Pantheon in Rome wel. Toch ging ik nooit over op de daadwerkelijke koop van de geur. 125 euro voor een parfum… Ik bedoel, in mijn hoofd ligt bij 100 euro de denkbeeldige grens.

Vorige week dinsdag had ik het heel erg druk met van alles en nog wat en ik liep continu achter de feiten aan. Ik was aan het stressen, maar ik had toch nog genoeg tijd om weer aan dat parfum te denken. En dus googlede ik, vond ik een webshop waar ze de 30ml versie verkochten (die dus géén 125 euro kostte) en de rest was geschiedenis. Ik klikte op kopen, logde in met mijn PayPal en whooops, het geld was weg. Maar hé… Ik heb nog helemaal geen adres ingevuld? En waar blijft mijn bevestigingsmail eigenlijk? Paniek! Spoel ik nu na al die jaren van valse zuinigheid ineens mijn geld door het toilet? WAAR is mijn geld, WAAR is mijn parfum?

Een belletje met PayPal stelde gerust, het bedrijf kan mijn adresgegevens van PayPal gebruiken. Ok. Top, maar waar is mijn bevestigingsmail? Ik mail Il Profvmo om te vragen hoe het zit en gelukkig krijg ik een dag later een mailtje terug dat mijn order verzonden is met GLS. Geen trackingscode, maar het feit dat ik überhaupt een teken van leven krijg van het bedrijf stelt me gerust. En afgelopen dinsdag, precies een week later, wordt het pakketje bij me bezorgd.

Inmiddels doe ik niets anders dan aan mijn polsen ruiken, dat begrijpen jullie…

Hebben jullie ook een parfum waar jullie die ‘aantrekkingskracht’ bij hebben? Is geur belangrijk voor jou? Of zou jij nooit zoveel geld uitgeven voor een parfum? (ik betaalde overigens uiteindelijk 45 euro voor 30ml, als je il profvmo pioggia salata googled staat de webshop bij de eerste vijf zoekresultaten!).

Liefs,
Annemerel

Delen:

31 Reacties

 1. mei 8, 2014 / 12:07

  120 euro? Heftig. Waar ruikt hij naar?

  Ik had vroeger altijd van die dure maar nu heb ik er eentje van Intimissimi die iets van 30 euro kost voor 50ml en ik wil nooit meer iets anders denk ik.

 2. mei 8, 2014 / 12:11

  Ik ken het merk nog niet! Ben nu wel heel erg benieuwd hoe het ruikt :)

 3. mei 8, 2014 / 12:12

  Als jij er zo blij van wordt zijn het 45 goed bestede euro’s toch ;)

  En ik ken het gevoel! Ik heb ooit een duur geurtje gekregen van YSL, een limited edition. Nu is deze 100ml bijna op en nergens meer te krijgen dus ben ik super zuinig. En als ik hem draag zit mijn neus ook de hele dag aan mijn polsen geplakt haha.

 4. Daphne
  mei 8, 2014 / 12:23

  Ik ben zo benieuwd geworden naar deze geur door jouw enthousiasme!! Snel maar eens ergens opsnuiven! Ik ben dol op Alien…Thierry Mugler!!Echter geeft uitslag in mijn hals:-(

 5. mei 8, 2014 / 12:34

  Ik gebruik bijna alleen maar alien, al vind ik die iets t zwaar voor naar het werk dus dan draag ik ook nog wel eens een andere. Maar alien is wel heel lekker!
  En leau d’issey is ook heerlijk, al vind ik die ook aardig aan de prijs.

 6. mei 8, 2014 / 12:38

  Ik had nog nooit van de geur gehoord mar ik ben nu wel erg benieuwd! Ik ben persoonlijk weg van Coco Mademoiselle, Miss Dior, J’Adore en Honey van Marc Jacobs. Ik heb geen van allen in mijn bezit, gewoon omdat ik ze altijd net te duur vind om aan te schaffen. Toch moet ik ze toch eens gaan kopen! xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 7. mei 8, 2014 / 12:43

  Je maakt me wel nieuwsgierig!

 8. mei 8, 2014 / 12:45

  Eigenlijk gebruik ik altijd Alien van Thierry Mugler :)

 9. mei 8, 2014 / 12:46

  Alien & acqua van roberto cavalli ??

 10. mei 8, 2014 / 12:47

  45€ voor 30 ml is goed te doen zeg! Ik hou echt van parfum, kan ook niet zuinig sprayen, nope, altijd minstens 6 spraytjes. Dus het vliegt er echt doorheen.

 11. mei 8, 2014 / 12:48

  Als je er zo gek op bent dan is dat het geld dubbel en dwars waard! Ik ben dol op Alien en Ralph Lauren Romance. Maar heb nog veel meer geuren in huis die ik erg lekker vind.

 12. mei 8, 2014 / 12:59

  Ik heb het met La vie est belle van Lancome die wil ik zooooo graag hebben amar ik vind hem ook te duur. Zucht.. Misschien ooit…

 13. mei 8, 2014 / 13:00

  Ik heb nog nooit van dat parfum gehoord, ik ben dan ook heel benieuwd naar de geur! Mijn favoriete parfum is Nina van Nina Ricci.

 14. mei 8, 2014 / 13:07

  Klinkt goed!

 15. mei 8, 2014 / 13:12

  Nog nooit van dit parfum gehoord! Zelf vind ik parfum niet zo belangrijk, ik doe eigenlijk alleen een bodysplash op soms!

 16. mei 8, 2014 / 13:20

  Zo wil ik idd ook graag een parfum, maar voor dat geld kan ik ook zoveel andere leuke dingen kopen… Ik blijf nog wel even dromen.

 17. mei 8, 2014 / 13:20

  Chanel Nummer 5 .. eigenlijk alle geuren van chanel! maar O zo duur

 18. mei 8, 2014 / 13:21

  Ik heb twee geuren die ik standaard draag eigenlijk, maar t word wel weer tijd voor een nieuwe.

 19. mei 8, 2014 / 13:45

  Ik ben altijd wel bereid veel geld uit te geven voor parfum. In dit geval had ik waarschijnlijk ook voor de 30ml versie gekozen, maar ik vind parfums gewoon heel leuk en omdat je er vaak toch redelijk lang mee doet vind ik het het dan wel waard. Leuk dat je ‘m nu eindelijk hebt, snap wel dat je even in de rats zat toen je geen mailtje niks kreeg haha!

 20. Jolien
  mei 8, 2014 / 14:11

  ahh ja ik heb het bij het geurtje van jimmy choo :) en het leuke is, iedereen zegt altijd dat ik zo lekker ruik als ik m op heb haha :D deze geur ken ik niet dus moet ik ook maar eens achteraan gaan.. (of niet, uit zelfbescherming)

 21. mei 8, 2014 / 14:47

  Ik ken deze geur helemaal niet! Nu wil ik ‘m ruiken haha. Ik heb nog niet DE geur gevonden die echt typisch mij is, helaas…

 22. mei 8, 2014 / 15:00

  Nog nooit van het merk gehoord, maar het moet vast fantastisch ruiken als je hem zolang niet vergeten bent!

 23. Yvonne
  mei 8, 2014 / 15:21

  Alien van Thierry Mugler. Alleen blijft deze niet op mijn huid zitten, dus gebruik ik nu andere parfums.

 24. mei 8, 2014 / 15:27

  Sinds kort heb ik een obsessie voor het merk Kilian. Een paar proefjes van gekregen en de geuren zijn stuk voor stuk lekker en net een beetje anders. ‘Good girl gone bad’ staat op mijn wishlist, maar…$245 voor 50 ml. :-(

 25. mei 8, 2014 / 16:07

  ‘Mijn’ geur is al jaren Diamonds van Armani, al heeft deze sinds een paar jaar ook concurrentie van D&G The One. Als ik een van deze twee luchtjes op heb, krijg ik altijd wel een keer te horen ‘wat ruik je lekker’. Ik vind geurtjes dan ook zeker belangrijk, al hoef ik er niet teveel te hebben.

 26. Janey
  mei 8, 2014 / 16:35

  Mijn favoriete geur is Miss Dior, van Dior dus. Ook deze is nogal prijzig, ongeveer 60 euro voor 30 ml, maar ik heb het er voor over! Inmiddels ben ik al met mijn derde flesje bezig :)

 27. mei 8, 2014 / 16:52

  Compleet onbekende geur! Wat interessant, thanks for sharing. Zelf draag ik op dit moment Muse van Estee Lauder, ook echt lekker.

 28. mei 8, 2014 / 18:10

  Jaa, Chanel Noir.. Ook erg erg expensive haha

 29. mei 8, 2014 / 21:18

  Oooh ik houd van parfum!! Hoe intenser hoe beter en ik ben best bereid om er wat meer geld aan uit te geven!

 30. mei 8, 2014 / 21:35

  Ik heb dit met Loverdose van Diesel. Dat was love at first smell!

 31. mei 9, 2014 / 20:14

  Ik had ooit een limited edition geur van Escada en die was écht heel fijn, maar wel heel erg zoet en meisjesachtig, dus ik weet niet of ik ‘m nu, 5 jaar later, nog zo goed vind!

  Jammer dat ‘ie er niet meer is, maar BY Night van DKNY was ook GE-WEL-DIG

  Vorig jaar kocht ik Florabotanica van Balenciaga en dat is nu mijn favoriet!